Καλοκαιρινή περιποίηση μαλλιών

Καλοκαιρινή περιποίηση μαλλιών Καλοκαιρινή περιποίηση μαλλιών

Ο ήλιος σε συνδυασμό με την αρμύρα της θάλασσας και τα προϊόντα styling είναι ότι πιο καταστρεπτικό για την τρίχα. Την αδυνατίζουν και την φθείρουν ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο να τρέχουμε όλες σαν τρελές στους κομμωτές μας για να επιδιορθώσουν το κακό που πολλές φορές είναι και αδύνατον.

Αν θέλετε έτοιμα προϊόντα υπάρχουν σε αφθονία στην αγορά, η LOreal, η Garnier, η Kerastase, η Elvive, η Pantene, έχουν τον πρώτο λόγο.
Διαθέτουν πολλά προϊόντα, για κάθε τύπο και περίπτωση, που δεν θα πρέπει να λείπουν από κανένα γυναικείο μπάνιο…

Όσες όμως αγαπάτε τον παλιό καιρό των γιαγιάδων μας, που ό,τι χρησιμοποιούσαν ήταν αγνό και αποτελεσματικό, μπορείτε και μόνες σας να κάνετε μερικές μάσκες ομορφιάς και περιποίησης μαλλιών.

Λεπτά μαλλιά
Για όσες έχουν πολύ λεπτά μαλλιά, σαν τα δικά μου, πάρτε 1 ασπράδι αυγού και 1 ποτήρι ρούμι. Χτυπήστε πολύ καλά το ασπράδι μέχρι να ασπρίσει και όταν ασπρίσει, συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε μέσα λίγο – λίγο το ρούμι.
Μετά απλώστε το στα μαλλιά για 10- 15 λεπτά περίπου. Έπειτα ξεπλύνετέ τα με δροσερό νεράκι και λουστείτε, για να απομακρύνετε τη μυρωδιά του αβγού.

Ξηρά μαλλιά
Για τα πιο ξηρά μαλλιά πάρτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι και 2 κουταλιές λάδι φαγητού και αφού τα ανακατέψετε, απλώστε τα καλά στα μαλλιά σας και κυρίως στις άκρες για 15-20 λεπτά.
Όταν λουστείτε. θα πρέπει να τα ξεβγάλετε καλά.

Λιπαρά μαλλιά
Για τα λιπαρά μαλλιά χρησιμοποιείστε την σάρκα ενός λεμονιού και αφού την λιώσετε καλά στο μπλέντερ ή σε μίξερ, προσθέστε 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι.
Απλώστε το στα μαλλιά σας για 10 – 15 λεπτά και μετά ξεβγάλετε το.

Πρόβλημα ψαλίδας
Τέλος για το πιο διαδεδομένο πρόβλημα των γυναικών λόγω του ισιώματος με το πιστολάκι και του συχνού βουρτσίσματος, δηλαδή της ψαλίδας υπάρχει η εξής λύση:
Πάρτε ένα γιαούρτι ή την ψίχα από 1 αβοκάντο και ανακατέψτε με 1 κουταλιά λάδι σόγιας.Απλώστε το στα μαλλιά και τυλίξτε τα με μεμβράνη για 1 ώρα, για να δράσει.
Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και λουστείτε καλά.

 

Διαβάστε επίσης