Δύσκολοι λεκέδες … και πώς να τους αφαιρέσουμε

Δύσκολοι λεκέδες … και πώς να τους απαμακρύνω Δύσκολοι λεκέδες … και πώς να τους αφαιρέσουμε

Με ποιο τρόπο μπορούν να φύγουν οι δύσκολοι λεκέδες από τα αγαπημένα μας ρούχα; Δύσκολοι λεκέδες και πώς να απαλλαγείτε από αυτούς; Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για … ευκολότερο καθάρισμα.

ΛΑΔΙ / ΛΙΠΗ : Βρέξτε με λίγη βενζίνη και μετά ρίξτε ταλκ. Βουρτσίστε το και πλύντε κανονικά. Εάν το ύφασμα δεν πλένεται, τότε απλώς βουρτσίστε καλά, αφού απορροφηθεί το λάδι από το ταλκ. Αν ο λεκές είναι πρόσφατος, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι ψωμί – από τη μεριά της ψίχας – και τρίψτε απαλά ή ταμπονάρετε το σημείο πριν απορροφηθεί εντελώς το λάδι από το ύφασμα.

ΜΕΪΚ ΑΠ : Βρέξτε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό κι αφήστε να δράσει. Πλύντε κανονικά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και υγρό ντεμακιγιάζ μη-λιπαρό.

ΚΕΡΙ : Ξύστε το κερί που έμεινε στην επιφάνεια του υφάσματος. Βάλτε το ύφασμα ανάμεσα σε 2 κομμάτια από χαρτί κουζίνας ή απορροφητική πετσέτα κουζίνας και σιδερώστε μέχρι να λιώσει το κερί και να απορροφηθεί από το χαρτί. Μετά τρίψτε απαλά με πανί ή σφουγγάρι βρεγμένο με βενζίνη και πλύντε κανονικά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ούζο ή τσίπουρο αντί για βενζίνη.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ : Βρέξτε το λεκέ με ζεστό νερό και μετά με υγρό πιάτων. Τρίψτε και ξεπλύντε.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ : Μουλιάστε μέσα σε διάλυμα ζεστού νερού και γλυκερίνης (1:1) για μια ώρα. Μετά πλύντε κανονικά.

ΒΕΡΝΙΚΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ : Τρίψτε απαλά με νέφτι και μετά πλύντε κανονικά.

ΚΟΛΛΑ : Τρίψτε απαλά με βενζίνη και μετά πλύντε κανονικά.

ΜΟΥΧΛΑ : Μουλιάστε τα λευκά (βαμβακερά) σε διάλυμα χλωρίνης για 10 λεπτά. Πλύντε λευκά ή χρωματιστά στην υψηλότερη επιτρεπτή θερμοκρασία.

ΣΚΟΥΡΙΑ : Τρίψτε με αλάτι και λεμόνι κι αφήστε να μείνει αρκετή ώρα (1 ώρα). Πλύντε κανονικά.

ΤΣΙΧΛΑ : Βάλτε (μέσα σε σακούλα) στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Μετά σπάστε και ξεκολλήστε την τσίχλα και τρίψτε τα υπολείμματα με βενζίνη. Πλύντε κανονικά.

ΚΡΑΣΙ : Ρίξτε αλάτι και αφήστε να μείνει για μισή ωρίτσα. Μετά τρίψτε με σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό. Ξεπλύντε με κρύο νερό.

Καλή Επιτυχία.. !

 

Διαβάστε επίσης