Το γατάκι σας έρχεται σπίτι

Το γατάκι σας έρχεται σπίτι Το γατάκι σας έρχεται σπίτι

Το μόνο που έχετε να κάνετε όταν το γατάκι σας έρθει στο σπίτι, είναι να του βάλετε ένα καλάθι για ύπνο με ένα μαξιλάρι μαλακό, σε ένα σημείο ζεστό, χωρίς ρεύματα. Ακόμα θα πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος για την τουαλέτα του, που να είναι εύκολα προσβάσιμο όλες τις ώρες.

Την στιγμή που το γατάκι θα μπει μέσα στο καινούριο του σπίτι, επιτρέψτε του να μείνει λίγη ώρα μόνο του, θα την χρειαστεί για να γνωρίσει τους χώρους του σπιτιού, μυρίζοντάς τους. Μόλις αυτό νιώσει άνετα, θα το καταλάβετε αμέσως, καθώς θα ζωηρέψει αρχίζοντας να παίζει.

Αν έχετε στο σπίτι άλλη γάτα ή σκύλο, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε μόλις φέρετε καινούριο γατάκι, είναι μήπως αυτά επιτεθούν στο μικρό σας.

Πριν διαπιστώσετε αν σκοπεύει να του επιτεθεί το ζώο που ήδη έχετε σπίτι, καλό θα ήταν να ασχοληθείτε μαζί του τις πρώτες ώρες έτσι ώστε να μην ζηλεύει το μικρό νέο συγκάτοικό του. Θα πρέπει να περιμένετε όμως πως μερικές στιγμές θα κυριαρχεί δυσαρμονία στο σπίτι, αλλά αυτό θα φύγει μετά από μερικές μέρες, όταν ο παλιός επιβληθεί στον χώρο. Αν διαπιστώσετε πως η δυσαρμονία εξακολουθεί σε ανησυχητικό βαθμό, φροντίστε να κρατάτε τα ζωάκια σας χωριστά και αφήστε τα να περνάνε λίγες ώρες μαζί, όταν είσαστε και εσείς παρών.

Επίσης προσπαθείτε πάντα να παίζετε με τα μεγαλύτερα ζώα για να τους δείξετε πως η σχέση σας παραμένει όπως και πριν και πως η στοργή σας δεν έχει στραφεί στο μικρό/καινούριο γατάκι.

Στην περίπτωση που υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, φροντίστε να μην κακομεταχειρίζονται το γατάκι, καθώς αυτό συμβαίνει συχνά και είναι καθήκον μας να διδάξουμε στα παιδιά να δείχνουν στοργή στα ζώα.

Μαρίνα Λυμπεροπούλου
Info:
Πηγή:
Pets.gr

Διαβάστε επίσης