Προγραμματίστε τα οικογενειακά γεύματα

Προγραμματίστε τα οικογενειακά γεύματα Προγραμματίστε τα οικογενειακά γεύματα

Θα ήταν κοινοτυπία να επαναλάβουμε ότι η προετοιμασία του φαγητού είναι ο καθημερινός πονοκέφαλος κάθε νοικοκυράς. Σας προτείνουμε, λοιπόν, έναν απλό τρόπο να οργανώσετε τα γεύματα της οικογένειας, ώστε να διευκολύνετε τη ζωή σας.

Στην αρχή μπορεί να σας παίρνει λίγο χρόνο αλλά στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι κερδίζετε χρόνο, κόπο και χρήμα, προσφέροντας παράλληλα στους δικούς σας νόστιμα σπιτικά γεύματα.

Χρησιμοποιήστε έναν εβδομαδιαίο κατάλογο γευμάτων και μια λίστα των σχετικών προμηθειών και ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

1. Στην αρχή της εβδομάδας επιλέξτε πολλά διαφορετικά φαγητά για τα κύρια γεύματά σας της εβδομάδας. Παράλληλα σκεφτείτε πιο ελαφρά πιάτα για το βραδινό φαγητό στο ίδιο διάστημα. Μπορείτε να μαγειρέψετε μεγαλύτερη ποσότητα ενός φαγητού, να φυλάξετε στην κατάψυξη κάποιες μερίδες και να τις ζεστάνετε και να τις καταναλώσετε τις μέρες ή τα βράδια που δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα.

2. Ελέγξτε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας για να διαπιστώσετε αν έχετε τα υλικά που χρειάζεστε γι αυτές τις συνταγές. Καταγράψτε μια λίστα όσων σας λείπουν ή θα τελειώσουν σύντομα, για να τα αγοράσετε.

3. Συμπληρώστε τα υλικά που χρειάζεστε για να ετοιμάσετε το πρωινό και τα ενδιάμεσα μικρογεύματα, όπως γάλα, δημητριακά, αυγά, χυμούς κ.ά.

4. Κρεμάστε αυτή τη λίστα σε ένα εμφανές σημείο της κουζίνας, και συμπληρώνετέ την κάθε φορά που σας τελειώνει κάποιο υλικό.

5. Όταν πηγαίνετε στην αγορά, πάρτε τη λίστα μαζί σας και μην απλώνεστε σε αγορές πέραν αυτών που έχετε σημειώσει.

6. Κρεμάστε επίσης σε εμφανές σημείο και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των γευμάτων για να μην το ξεχάσετε αλλά και για να ενημερωθούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Αυτούς τους καταλόγους γευμάτων και προμηθειών μπορείτε να τους χρησιμοποιείτε και πάλι κάθε λίγες εβδομάδες.

Και μην ξεχνάτε φυσικά να έχετε πάντοτε στο σπίτι άφθονα λαχανικά και φρούτα!

 

Διαβάστε επίσης