Πώς να ράψετε μία κουβέρτα από Φλις (Fleece)

Πως να ράψετε μία κουβέρτα από Φλις (Fleece) Πως να ράψετε μία κουβέρτα από Φλις (Fleece)

Τι είναι πιο χουχουλιάρικο από μία κουβερτούλα φλις για το μικρό σας ή για σας όταν βλέπετε τηλεόραση ή διαβάζετε ένα βιβλίο;

Ράψτε λοιπόν μόνη σας μία πανάλαφρη και ζεστή κουβερτούλα από ύφασμα φλις σε μόλις 30 λεπτά.

Θα χρειαστείτε:
• Ύφασμα φλις (σε σχέδιο, χρώμα, διαστάσεις, που σας βολεύουν)
• Ψαλίδι
• Κλωστή
• Βελόνα ή ραπτομηχανή
• Κιμωλία ή σαπουνάκι για να σημειώσετε
• Αν θέλετε, ρέλι (που να ταιριάζει με το ύφασμα)
• Καρφίτσες

Κόψτε την ούγια από την άκρη του υφάσματος. Διπλώστε το ύφασμα στα τέσσερα. Έτσι έχετε μπροστά σας τις 4 γωνίες της κουβέρτας.

Για να κάνετε στρογγυλεμένες άκρες, χρησιμοποιείστε ένα πιάτο για οδηγό και σχεδιάστε με την κιμωλία ή το σαπουνάκι την καμπύλη του πιάτου. Κόψτε το ύφασμα πάνω στη γραμμή της κιμωλίας. Κάντε το ίδιο σε όλες τις γωνίες του υφάσματος.

Με τη ραπτομηχανή κάντε ένα ίσιο γαζί στην άκρη του υφάσματος ώστε η κουβέρτα να διατηρήσει το σχήμα της. Αν δεν βάλετε ρέλι, κάντε επιπλέον ένα διακοσμητικό γαζί με τη ραπτομηχανή σας γύρω γύρω σε όλη την κουβέρτα ή κάντε διακοσμητικές βελονιές με βελόνα και χοντρή κλωστή.

Αν θέλετε να βάλετε ρέλι, διπλώστε το ρέλι πάνω από την άκρη του υφάσματος, έτσι ώστε το πλάτος του ρελιού να είναι ίσο σε κάθε πλευρά του υφάσματος. Στερεώστε το με καρφίτσες στη θέση αυτή. Όταν τελειώσετε το καρφίτσωμα, περάστε ένα ίσιο (ή διακοσμητικό) γαζί 5-6 χιλιοστά από το σημείο που τελειώνει το ρέλι προς την πλευρά του υφάσματος. Βεβαιωθείτε ότι το ρέλι είναι ίσιο και από τις δύο μεριές και το γαζί «πιάνει» και τις δύο πλευρές του.

Πάρτε την κουβερτούλα σας αγκαλιά και αράξτε στον καναπέ με το αγαπημένο σας βιβλίο ή με μία κούπα ζεστού καφέ κι ανοίξτε την τηλεόραση.

 

Διαβάστε επίσης