Καλόγηροι για παλτό και θήκες για ομπρέλες

Καλόγηροι για παλτό και θήκες για ομπρέλες Καλόγηροι για παλτό και θήκες για ομπρέλες ομπρελοθήκες κρεμάστρες

Είναι το πρώτο και το τελευταίο μέρος του σπιτιού που βλέπουν οι επισκέπτες και αυτό που αφήνει μια μόνιμη εντύπωση στο μυαλό τους. Μπορεί να είναι αυτό που καλωσορίζει τους καλεσμένους σας και αυτό που τους ξεπροβοδίζει. Είναι η είσοδος για τα ενδότερα του σπιτιού, όπου η εναπόθεση ανεπιθύμητων και άχρηστων αντικειμένων γίνεται μερικές φορές καθημερινότητα.

Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, όταν οι άσχημες καιρικές συνθήκες επιβάλουν τα βαριά παλτό και τις ομπρέλες, τότε οι διάφορες «σαβούρες» στην είσοδο του σπιτιού, γίνονται υπαρκτό πρόβλημα. Συχνά αυτά τα αντικείμενα παίρνουν τυχαίες σκόρπιες θέσεις κοντά στην μπροστινή πόρτα.

Καλόγηροι για παλτό και θήκες για ομπρέλεςΔυστυχώς, πολλοί άνθρωποι υποτιμούν τη σπουδαιότητα ενός ευχάριστα νοικοκυρεμένου και καλαίσθητου προθάλαμου. Ανεξάρτητα από το πόσες εισόδους έχουμε στο σπίτι μας, υπάρχει σίγουρα μια κύρια είσοδος που η οικογένεια χρησιμοποιεί για να μπει ή να βγει.

Αυτή η συχνή κυκλοφορία σ’ αυτόν τον χώρο είναι και η αρχική αιτία για τον οπτικό σωρό, ο οποίος μπορεί να αυξήσει και το χρόνο καθαρισμού και το στρες.

Τι προτείνω;
Ευτυχώς, η καλαισθησία της εισόδου μπορεί εύκολα να αναδιοργανωθεί χρησιμοποιώντας, δύο μικρά διακοσμητικά στοιχεία – θήκες ομπρέλας και καλόγηρους. Αν και αυτά τα αντικείμενα έχουν χάσει σιγά σιγά τη δημοτικότητά τους Καλόγηροι για παλτό και θήκες για ομπρέλεςαπό το τέλος της black-and-white εποχής, δεν είναι σίγουρα απαρχαιωμένα, ούτε και οι λειτουργίες τους είναι ξεπερασμένες. Βλέπετε, όταν βρέχει, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμα ομπρέλα για να μείνουν στεγνοί, και επίσης οι άνθρωποι φορούν ακόμα παλτό με θυλάκια που προσαρμόζονται τέλεια για να «γλιστρούν» επάνω στους γάντζους. Με λίγα λόγια, ο καθένας φορά ακόμα παλτό και χρησιμοποιεί ομπρέλες! Εάν αυτά τα σχόλια φαίνονται προφανή, και ελπίζω να είναι, τότε γιατί δεν έχει κάθε σπίτι μια υπέροχη ομπρελοθήκη και έναν καλόγηρο στην είσοδό του;

Μην κατηγορείτε τους κατασκευαστές. Τα σχέδια αυτών των αντικειμένων έχουν εξελιχθεί στο πέρασμα των χρόνων. Αυτά τα «μικρά πράγματα», μας αρέσει ιδιαίτερα να τα βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και στυλ, διατηρώντας ωστόσο την απλότητα της λειτουργίας τους. Περιττό να λεχθεί, ότι για να βρούμε το στυλ που ταιριάζει κατάλληλα στο σπίτι μας και εναρμονίζεται με την αισθητική της εισόδου, δεν χρειάζεται να επιδοθούμε σ’ ένα άγριο και ανούσιο κυνηγητό.

Καλόγηροι για παλτό και θήκες για ομπρέλεςΠρώτα, ας ρίξουμε μια ματιά στις ομπρελοθήκες. Σίγουρα αυτά τα μικρά αντικείμενα είναι απαραίτητα δίπλα στην είσοδο του σπιτιού σας, εκτός και αν ζείτε στην έρημο. Μία ομπρελοθήκη στον προθάλαμο θα προσθέσει ένα στοιχείο κομψότητας, συν ότι έχει διαχρονική γοητεία. Δεδομένου ότι ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα πράγματα απλά στην είσοδο, μια ιδιαίτερα διακοσμητική ή διακριτική ομπρελοθήκη θα λειτουργήσει ωραία σε ένα ελάχιστα διακοσμημένο χώρο. Μπορεί να ζωντανέψει ένα μικρό και περιορισμένο χώρο, χωρίς να τον «φορτώσει» οπτικά. Επίσης, επειδή πολλές ομπρέλες είναι πολύ απλές στο σχέδιό τους, μια όμορφη θήκη θα κρύψει, και θα μεταμφιέσει, το απλό μαύρο νάιλον, αφήνοντας ορατές μόνο τις σκληρές ξύλινες ή μαύρες λαβές. Οι ομπρελοθήκες υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία υλικών όπως το ξύλο, το μέταλλο, το πλαστικό, και το γυαλί, για να αναφέρουμε μερικά μόνο από αυτά. Και για να την κάνουμε ακόμη πιο ξεχωριστή, μπορούμε να πάρουμε μία εξατομικευμένη, όπου το επώνυμο της οικογένειας θα έχει χαραχτεί ή ζωγραφιστεί στο επάνω μέρος της
ομπρελοθήκης.

Καλόγηροι για παλτό και θήκες για ομπρέλεςΈνας καλόγηρος κάνει το αντίθετο από μια ομπρελοθήκη. Ενώ η ομπρελοθήκη περιέχει τα αντικείμενα, ο καλόγηρος τα αναδεικνύει. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να αποφευχθεί το στοίβαγμα στα βαριά χειμωνιάτικα πανωφόρια που συσσωρεύονται σε μια γωνία ή πάνω στην κουπαστή της σκάλας. Και επιπλέον κανένας δεν θα έχει πια δικαιολογία για να μην κρεμάσει το παλτό του/της.

Κυρίως εξαιτίας του παλιού κινηματογράφου, συνδέουμε τους καλόγηρους με έναν καλοστεκούμενο κύριο της δεκαετίας του ’50, που βγάζει το παλτό του καθώς η σύζυγός του τον χαιρετά στην πόρτα. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε, και οι καλόγηροι δεν χρησιμεύουν πλέον μόνο για τρένσκοτ και ελαφριά επανωφόρια (με ζώνη και επωμίδες). Για τα παιδιά ή για τον ενήλικα που παραμένει παιδί, ένα σταντ για παλτό με μορφή εργαλείων-γραφής μπορεί να είναι ένα εντυπωσιακό προσάρτημα σε οποιαδήποτε αίθουσα αναψυχής ή είσοδο.

Παρόμοια υπάρχουν πολλά πρωτότυπα σχέδια που μπορούν να ελκύσουν το παιδί, που υπάρχει μέσα στον καθένα μας. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα με φιγούρες αθλητών, από το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Για ένα όχι και τόσο ξέγνοιαστο εσωτερικό, ένας ξύλινος καλόγηρος με περίπλοκα σκαλίσματα και χρωματισμένος με έντονα χρώματα μπορεί να είναι μια υπέροχη προσθήκη σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Ακόμη και με όλα αυτά τα διαφορετικά στυλ στο σχεδιασμό, πολλοί άνθρωποι θα προτιμούσαν να διατηρήσουν απλή μορφή στην παρουσία της ομπρελοθήκης και του καλόγηρου. Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί! Δίνοντας έμφαση σε ένα χαρακτηριστικού τύπου ξύλο ή μέταλλο, μπορούμε να δημιουργήσουμε το απλό ύφος. Είναι αυτό που ταιριάζει σε πιο σοφιστικέ χώρους.

Η εύρεση του κατάλληλου τύπου για την οργάνωση και τη διακόσμηση της εισόδου, θα βοηθήσει και στην εναρμόνιση της εισόδου μας με το υπόλοιπο του σπιτιού μας. Αλλά επιπλέον, οι όμορφοι καλόγηροι και οι χαριτωμένες ομπρελοθήκες είναι κάποια από τα μικρά πράγματα που θα κάνουν την είσοδο στο σπίτι κάτι περισσότερο από ένα απλό καλωσόρισμα!

Μίνα Ζαχαριάδου
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης