Πώς να φτιάξετε ένα φερμουάρ που κόλλησε

Πώς να φτιάξετε ένα φερμουάρ που κόλλησε Πώς να φτιάξετε ένα φερμουάρ που κόλλησε

Δεν μπορεί να μην σας έχει τύχει. Και βέβαια πάντα τυχαίνει στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Έχετε βαφτεί, έχετε χτενιστεί και πάτε να κουμπώσετε το φερμουάρ. Όμως αυτό κολλάει κι εσείς είστε στα πρόθυρα υστερίας, άσε που ήδη είχατε αργήσει να φύγετε από το σπίτι.

Σταματήστε να τραβάτε το φερμουάρ μόλις νιώσετε την παραμικρή αντίσταση. Ελέγξτε το προσεκτικά. Κοιτάξτε καταρχήν από μέσα για να δείτε αν έχει πιάσει τη φόδρα του ρούχου ή το ρέλι ή κάποιες κλωστές που έχουν ξεφτίσει στη μέσα πλευρά του υφάσματος.

Προσπαθήστε, με απαλές κινήσεις να τραβήξετε το ύφασμα που έχει πιαστεί, μακριά από το φερμουάρ. Αν χρειαστεί τραβήξτε το πιο δυνατά αλλά με προσεκτικές κινήσεις. Μην τραβάτε το φερμουάρ πάνω κάτω αν έχει πιάσει το ύφασμα. Θα κάνετε τη ζημιά ακόμη χειρότερη.

Αν καθώς τραβάτε το ύφασμα, κάποια από τα δόντια του φερμουάρ στραβώσουν, πιέστε τα με το δάχτυλό σας ή κάποιο κλειδί/κέρμα μέχρι να γυρίσουν στη θέση τους.

Αφού βγάλετε το ύφασμα που πιάστηκε, τραβήξτε το φερμουάρ μέχρι κάτω. Ξανακουμπώστε το προσέχοντας να μην ξαναπιαστεί η φόδρα.

Αν κάποιο δόντι του φερμουάρ έχει σπάσει, κουμπώστε το φερμουάρ τραβώντας το γρήγορα πάνω από το σημείο που λείπει το δόντι. Η κεκτημένη ταχύτητα θα βοηθήσει το φερμουάρ να προσπεράσει το πρόβλημα.

Αν κάποιο παλιό φερμουάρ έχει φθαρεί και κουμπώνει όλο και πιο δύσκολα, περάστε 2-3 φορές τη μύτη ενός κλασσικού μολυβιού (Νο.2) πάνω από τα δόντια και στις δύο μεριές. Ο γραφίτης θα λειάνει τα άγρια σημεία που κάνουν το φερμουάρ να κολλάει.

 

Διαβάστε επίσης