Είστε αρραβωνιασμένη; Εξοικονομείστε τα έξοδα του γάμου

Είστε αρραβωνιασμένη; Εξοικονομείστε τα έξοδα του γάμου Είστε αρραβωνιασμένη; Εξοικονομείστε τα έξοδα του γάμου

Είστε αρραβωνιασμένη και προετοιμάζεστε για τον γάμο σας; Πριν αποδείξετε ότι μπορείτε να γίνετε μια υπέροχη νύφη, αποδείξτε ότι μπορείτε να γίνετε και μια καλή νοικοκυρά. Αρχίστε να εξοικονομείτε χρήματα από τώρα. Με λίγη προσπάθεια θα ανακαλύψετε ότι μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα ικανοποιητικό ποσό που θα σας βοηθήσει στα έξοδα του γάμου σας, αλλά και αργότερα.

Τσεκάρετε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας
Κάθε μήνα κάντε έναν απολογισμό των εξόδων και καθορίστε βάση, αυτών τα έξοδα του επόμενου μήνα. Αποφασίστε που θα κάνετε περικοπές. Αποφύγετε τις απερίσκεπτες αγορές: κυκλοφορείτε με μια λίστα με τα απαραίτητα στο πορτοφόλι σας κι ακολουθείστε την.

Προσέξτε τις πιστώσεις
Οι πιστωτικές κάρτες είναι πειρασμός αλλά αν τα χρήματα που ξοδεύετε είναι εκτός του προϋπολογισμού σας τότε θα έχετε πρόβλημα. Αν δεν μπορείτε να πληρώσετε μετρητά τότε δεν μπορείτε ούτε με δόσεις.

Μαζεύετε τα χρήματά σας
Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να ξεκινήσετε ένα μικρό κοινό λογαριασμό με τον αρραβωνιαστικό σας με ό,τι χρήματα εξοικονομείτε από τις προετοιμασίες του γάμου. Ακόμα και τα κέρματα σ’ έναν κουμπαρά μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

Εξοικονομείστε από τον μισθό σας
Ζητείστε από τον εργοδότη σας κάθε μήνα να κρατάει μέρος του μισθού σας και να σας το δώσει μετά το γάμο. Ανοίξτε εσείς έναν λογαριασμό και καταθέστε κάθε μήνα ένα μικρό ποσό, αντί για ένα μεγάλο ποσό δύο φορές το χρόνο.

Αναλάβετε μια δεύτερη δουλειά
Όσο είστε αρραβωνιασμένη και καταθέστε κάθε μήνα το μισθό σας σε ειδικό λογαριασμό που θα χρησιμοποιηθεί μόνο για το γάμο.

Κάντε περικοπές
Περικόψτε λίγο τα γεύματα εργασίας, το δείπνο σ’ ένα καλό εστιατόριο, τις μικρές λιχουδιές που αγοράζετε στο γραφείο. Θα εκπλαγείτε από τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε φέρνοντας το δικό σας σάντουιτς στη δουλειά ή τρώγοντας ελαφριά στο σπίτι πριν δειπνήσετε έξω.

Διασκεδάστε στο σπίτι
Καλέστε φίλους για πίτσα στη βεράντα ή μακαρονάδες. Νοικιάστε ένα καλό video αντί να πάτε σινεμά ή θέατρο.

Εκμεταλλευτείτε τις εκπτώσεις
Σίγουρα θα βρείτε κάτι καλό σε χαμηλότερη τιμή.

Μην πηγαίνετε για ψώνια με μια φίλη
Η φίλη άθελά της ίσως σας παρασύρει σε απερίσκεπτες αγορές με κολακευτικά λόγια του τύπου «τώρα είσαι όμορφη», «είναι ραμμένο για σένα», «δεν θα βρεις αλλού κάτι καλύτερο». Ρωτήστε τον εαυτό σας αν πραγματικά το χρειάζεστε κι αν το «αντέχετε» οικονομικά.

Παρακολουθήστε τις προσφορές
Ψάξτε στις εφημερίδες και τα κουπόνια στα περιοδικά. Μπορεί να κρύβουν κάτι αξιόλογο.

Ψάξτε τα καταστήματα που φέρνουν ρούχα σχεδιαστών στη μισή τιμή
Δεν θα έχουν την πολυτέλεια του καλού καταστήματος, αλλά θα πάρετε την ίδια ποιότητα σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας
Περικόψτε τις ακριβές εξόδους, τα ακριβά δώρα σε φίλους, τα πολλά ταξί. Αναβάλλετε για του χρόνου το ιδιωτικό club για τη γυμναστική σας, το κομμωτήριο δυο φορές την εβδομάδα, το καινούργιο φουστάνι για μια έξοδο. Δυστυχώς όλα μαζί δεν γίνονται.

 

Διαβάστε επίσης