Η βάση στο μακιγιάζ και η σημασία της

Η βάση στο μακιγιάζ και η σημασία της Η βάση στο μακιγιάζ και η σημασία της

Για να δεχτεί την βάση ή την κρέμα βάσης το δέρμα, θα πρέπει να είναι καθαρό και κατάλληλα ενυδατωμένο. Μετά το συνηθισμένο σας πρόγραμμα, βάλτε λίγη κρέμα βάσης και απλώστε την παντού, έτσι ώστε το δέρμα να ετοιμαστεί για να δεχτεί τα καλλυντικά του μακιγιάζ.

Υπάρχουν πολλοί τύποι βάσης: με βάση το νερό για λιπαρά δέρματα, με βάση το λάδι για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα και σε μορφή κρέμας, ιδανικής για να καλύπτει ορισμένες ατέλειες, ανοιχτούς πόρους ή ακμή. Το χρώμα της βάσης, εξαρτάται από το χρώμα του δέρματός σας. Έτσι αν έχετε κιτρινωπό δέρμα, θα πρέπει να επιλέξετε μία βάση σε απόχρωση ροζέ, για να μην φαίνεται το δέρμα σας χλωμό. Αν πάλι το χρώμα σας είναι μπεζ, θα πρέπει να δείτε αν χρειάζεται διόρθωση και να διαλέξετε ροζέ ή χλωμό χρώμα.

Η κρέμα βάσης θα πρέπει να πλησιάζει όσο γίνεται το φυσικό σας χρώμα, αλλά σε μερικές γυναίκες ταιριάζει ένας τόνος πιο σκούρος από το φυσικό χρώμα του δέρματος. Προσπαθήστε να αποφύγετε τον εντονότερο τόνο από αυτόν του δέρματός σας, καθώς δημιουργείται μία αίσθηση «μάσκας» αν η βάση σας είναι πιο ανοιχτή από το φυσικό σας δέρμα.

Με τα δάχτυλά σας βάλτε λίγη κρέμα βάσης στο πρόσωπό σας και απλώστε την καλά. Μην παραλείψετε το πηγούνι, την μύτη και το λαιμό. Μετά, με ένα ειδικό σφουγγαράκι, απλώστε την καλά στο λαιμό και εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά, όπως και στην περιοχή των αυτιών. Μην σταματήσετε μόλις φτάσετε στο σαγόνι γιατί η τελική όψη θα είναι κάθε άλλο παρά φυσική.

Προσοχή: Απλώστε πολύ καλά την κρέμα βάσης σας, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν γραμμές και να μην λερωθούν τα ρούχα σας στην περιοχή του λαιμού.

 

Διαβάστε επίσης