Αποκτήστε Γρήγορα Ενέργεια

Ενέργεια... στη στιγμή Πως να αποκτήσω τη χαμένη μου ενέργεια και να αυξήσω τη διάθεση Αποκτήστε Γρήγορα Ενέργεια

Γλεντούσατε όλο το βράδυ, ήπιατε πολύ, πέσατε με τα μούτρα στο μπουφέ του πάρτι, και νιώθετε σα να μην έχετε κοιμηθεί για μέρες. Χρειάζεστε γρήγορα βοήθεια. Αυτές οι πρακτικές θα επαναφέρουν την ενέργειά σας:

Τρώτε μικρά κανονικά γεύματα

Για να καταπολεμήσετε την κόπωση, πρέπει να διατηρήσετε μία συνεχή προμήθεια ενέργειας. Ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχετε είναι τρώγοντας πέντε με έξι μικρά γεύματα τη μέρα, παρά τρία μεγάλα. Έτσι θα κρατήσετε τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος σταθερά και θα αποτρέψετε τη μείωση της ενέργειας. Το ιδανικότερο είναι, να επιλέξετε τροφές από πλήρη δημητριακά που χωνεύονται αργά, δίνοντας στο σώμα μία συνεχή ροή καύσιμου.

Αποκτήστε Γρήγορα ΕνέργειαΠιείτε το πρωινό σας φλιτζάνι

Ο καθηγητής Peter Rogers από το Πανεπιστήμιο του Bristol ανακάλυψε ότι, ανάμεσα σε τακτικούς πότες τσαγιού και καφέ, αυτοί που απείχαν από το συνηθισμένο πρωινό φλιτζάνι καφεΐνης τους ήταν λιγότερο ζωηροί και χωρίς καθαρό μυαλό απ’ ότι αυτοί που το έπιναν. Αυτές οι συνέπειες γρήγορα αντιστρεφόντουσαν με μια δόση 60mg καφεΐνης (το ισοδύναμο ενός φλιτζανιού τσάι). Προσέξτε όμως, γιατί ο καθηγητής Rogers βρήκε επίσης ότι οι επιπλέον δόσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Προγραμματίστε

Αποκτήστε Γρήγορα ΕνέργειαΕτοιμάστε τη τσάντα σας με υγιεινά σνακ, ώστε να μπορείτε να τρώτε κάτι στο πρώτο σημάδι κόπωσης. Αυτό θα βοηθήσει να σταματήσει το άδειασμα της ενέργειας και θα αποφύγετε τα λιπαρά σνακ. Μπάρες μούσλι, ψωμί σικάλεως, φρούτα, κέικ βρώμης, παπάγια και ξηρά ή φρέσκα βερίκοκα είναι καλές επιλογές. Κρατήστε τα επίπεδα ενέργειας υψηλά, τρώγοντας ένα γεύμα που θα είναι ελαφρύ με χαμηλά λιπαρά, και στοχεύστε σε 500 με 600 θερμίδες. Αυτό θα σας δώσει ενέργεια, και θα κρατήσει μακριά τη νύστα μετά το γεύμα.

Πάρτε βαθιές αναπνοές

Όταν βιαζόμαστε, συχνά ανησυχούμε ότι δεν αναπνέουμε κανονικά. Αλλά όταν δεν παίρνουμε αρκετό οξυγόνο, τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν δραματικά, και αυτό μπορεί να προκαλέσει ελαφριά ζαλάδα. Κάντε ένα διάλειμμα 30 δευτερολέπτων για να πάρετε βαθιές αναπνοές. Αναπνεύστε από τη μύτη και μετρήστε μέχρι το τρία (δοκιμάστε να αναπνεύσετε με το στομάχι και όχι με το στήθος) και μετά ξεφυσήστε αργά μετρώντας μέχρι το έξι.

Τεντωθείτε

Αποκτήστε Γρήγορα ΕνέργειαΤο τέντωμα για δύο με τρία λεπτά θα χαλαρώσει τους μυς σας, θα ανακουφίσει τους συνδέσμους σας και θα επιτρέψει το αίμα να κυκλοφορήσει ευκολότερα στο σώμα σας. Όταν είστε στο γραφείο σας, στο σπίτι ή κολλημένοι στο μποτιλιάρισμα, το τέντωμα όσο περισσότερο μερών μπορείτε, θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε την ίδια στιγμή. Το τέντωμα μεγαλύτερων μυϊκών ομάδων, όπως οι τετρακέφαλοι (μπροστά στο μηρό) οι ιγνυακοί (πίσω στο μηρό) και οι γλουτιαίοι (οπίσθια) θα αυξήσει επίσης τη κυκλοφορία του αίματος.

Κουνηθείτε

Προτιμήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, αυξήστε την ταχύτητα του βαδίσματός σας, τρέξτε επί τόπου, χτυπήστε ελαφρά το κεφάλι σας και τρίψτε την κοιλιά σας – ο,τιδήποτε ανεβάζει τον καρδιακό παλμό σας και απαιτεί να αναπνεύσετε λιγάκι δυσκολότερα, θα αυξήσει το οξυγόνο στο σύστημά σας και θα τονώσει την ενέργειά σας. Δεν υπάρχει λόγος να ιδρώσετε, και 10 δευτερόλεπτα αυξημένης δραστηριότητας αρκούν, για να δείξουν την διαφορά.

 

Διαβάστε επίσης