Χριστουγεννιάτικα δέντρα από νιφάδες ρυζιού

Χριστουγεννιάτικα δέντρα από νιφάδες ρυζιού Κατασκευή χειροτεχνία και σνακ Χριστουγεννιάτικα δέντρα από νιφάδες ρυζιού

Πολλές φορές μπορούμε να βρούμε διακοσμητικές λύσεις αλλά και τρόπους για διασκέδαση, με σύμμαχο την κουζίνα μας. Αυτό που θα δούμε εδώ, είναι πώς μπορούμε να φτιάξουμε διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα δέντρα από ζαχαρωτά και δημητριακά, μαζί με τα παιδιά μας. Όμορφα στολίδια για το τραπέζι ή το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μάλιστα όταν είναι φρέσκα, αποτελούν πρώτης τάξεως λιχουδιά. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουν τα παιδιά σας γρήγορα και από μόνα τους, πιστέψτε με…

Χρησιμοποιήστε νιφάδες ρυζιού ή άλλα δημητριακά και θα το πετύχετε.

Υλικά:
5 κούπες μικρές νιφάδες ρυζιού ή δημητριακών
1/4 κούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
4 κούπες μίνι ζαχαρωτά μάρσμελοου (marshmallows)
10 – 12 κυλινδρικά ζαχαρωτά μάσμελος σε κανονικό μέγεθος και οδοντογλυφίδες
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
κόκκινα ζαχαρωτά, κανέλας, σμάρτις ή οποιαδήποτε μικρά χρωματιστά ζαχαρωτά

Λιώστε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι χωρητικότητας τριών λίτρων περίπου. Προσθέστε 4 κούπες μίνι ζαχαρωτά μάρσμελοου και βάλτε τα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατώνοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν παχύρρευστη μάζα σαν σιρόπι. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να γίνει το μείγμα σκουροπράσινο. Έπειτα προσθέστε τα δημητριακά και ανακατώστε, ώσπου να καλυφτούν εντελώς με το πράσινο σιρόπι. Με βουτυρωμένα χέρια φτιάξτε κωνικά σχήματα (τα παιδιά ξετρελαίνονται σ’ αυτό το σημείο να δημιουργούν, αλλά σιγουρευτείτε ότι το μίγμα δεν είναι πολύ ζεστό). Όταν κρυώσουν, περάστε μια οδοντογλυφίδα σ’ ένα μάρσμελοου και έπειτα καρφώστε τα στο κάτω μέρος του κώνου, όπου θα παριστάνουν τον κορμό του δέντρου. Διακοσμήστε με χρωματιστά ζαχαρωτά.

Και μια επισήμανση
Χριστουγεννιάτικα δέντρα από νιφάδες ρυζιούΜην περιμένετε τα δέντρα να είναι τέλεια, όταν φτιάχνονται από παιδιά. Συνήθως η τύχη τους είναι να φαγωθούν επί τόπου!

Μία άλλη εκδοχή είναι να φτιάξετε με το μείγμα διάφορα στολίδια, που θα μπορείτε να τα κρεμάσετε. Αφού ανακατώσετε και τα δημητριακά, χρησιμοποιείστε μια βουτυρωμένη σπάτουλα ή λαδόχαρτο για να πιέσετε ομοιόμορφα το μείγμα μέσα σε βουτυρωμένο ταψάκι διαστάσεων 40 Χ 25 εκατοστών, σχηματίζοντας ένα στρώμα πάχους 2,5 εκατοστών. Όταν κρυώσει, χρησιμοποιείστε κουπ-πατ σε σχήμα δέντρου για να κόψετε τα διακοσμητικά σας. Αν σκοπεύετε να τα κρεμάσετε, σχηματίστε μια τρύπα στην κορυφή του κάθε δέντρου, για να περάσετε την κορδέλα. Διακοσμήστε με οδηγό τη φαντασία σας και απολαύστε το!

Μίνα Ζαχαριάδου
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης