Διακοσμήστε τους εξωτερικούς χώρους τα Χριστούγεννα

Διακοσμήστε τους εξωτερικούς χώρους τα Χριστούγεννα Διακοσμήστε τους εξωτερικούς χώρους τα Χριστούγεννα Μπαλκόνι αυλή κήπος

Πέρα από τη διακόσμηση του σπιτιού μας, o στολισμός του κήπου ή της βεράντας μας έχει και αυτός τη χάρη του. Είναι όμορφη εικόνα και για εμάς που την απολαμβάνουμε από τη ζεστασιά μας κοιτάζοντας έξω από το μπαλκόνι, αλλά και για τους γείτονες και τους περαστικούς.

Ήδη τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα μπαλκόνια είναι στολισμένα δίνοντας στην πόλη μία πιο χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα. Και μάλιστα κάθε χρόνο τα φωτάκια εμφανίζονται όλο και πιο νωρίς. Ήδη αρκετά μπαλκόνια στις πόλεις είναι φωτισμένα πριν καλά καλά βγει ο Νοέμβρης.

Στη βεράνταΣτη βεράντα

Η πιο απλή λύση είναι να αγοράσετε έναν από τους ειδικούς σωλήνες εξωτερικού χώρου και να τον στερεώσετε στην κουπαστή από τα κάγκελά σας. Γιατί όμως να μείνετε μόνο σε αυτό; Αν έχετε μεγάλα δέντρα στις γλάστρες σας, όπως π.χ. μπέντζαμιν, στολίστε τα και αυτά.

Αυτό που επίσης δείχνει πολύ όμορφα από μακριά είναι το να στερεώσετε μία σειρά από φωτάκια γύρω γύρω από τις μπαλκονόπορτες ή αν έχετε πέργκολες να πλέξετε τα φωτάκια στο πλαίσιο ή μέσα στην πέργκολα.

Στη βεράνταΣτη βεράνταΈνας φωτισμένος Αϊ-Βασίλης ή ένας χιονάνθρωπος, θα δώσουν άλλο χαρακτήρα στη βεράντα σας. Κι αν θέλετε να κάνετε πραγματικά τη διαφορά, αγοράστε τα έτοιμα φωτάκια σε διάταξη κουρτίνας και κρεμάστε τα από την κουπαστή προς την έξω μεριά από τα κάγκελα της βεράντας σας.

Επίσης, θα μπορούσατε να κρεμάσετε φωτάκια περιμετρικά των παραθύρων σας. Με χαμηλό φωτισμό από μέσα, τα φωτάκια από έξω θα δείχνουν ακόμη πιο όμορφα. Και μην ξεχνάμε και τη δυνατότητα να κάνουμε Χριστουγεννιάτικα σχέδια στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτές μας.

Στον κήποΣτον κήπο

Για τον κήπο, όπως και για κάθε εξωτερικό χώρο, προμηθευτείτε τα ειδικά λαμπάκια που είναι προστατευμένα από υγρασία και βροχή. Η επιλογή σας σε χρώματα και σχήματα είναι απίστευτη, προσπαθήστε όμως στον κήπο να «παίξετε» με χρώματα που κάνουν το τοπίο να μοιάζει ακόμη πιο ειρηνικό, για παράδειγμα γαλάζια, πράσινα και λευκά.

Αν πάλι θέλετε να δώσετε λίγη περιπέτεια στο τοπίο, το μοβ και το κόκκινο είναι καλές επιλογές. Στον κήποΘα ήταν χρήσιμο να προμηθευτείτε κι ένα χρονοδιακόπτη ώστε τα φωτάκια να ανάβουν αυτόματα με τη δύση του ηλίου.

Αν έχετε φράχτη γύρω από τον κήπο σας, δοκιμάστε να κρεμάσετε πράσινες πλαστικές γιρλάντες όπως στη φωτογραφία, φωτίζοντας ορισμένα σημεία τους ή «πλέξτε» τα φωτάκια μαζί με τη γιρλάντα. Η ίδια ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί και σε κάγκελα βεράντας ή στην κουπαστή μίας εσωτερικής σκάλας.

Στον κήποΑν πάλι είστε από αυτούς που βαριούνται να πλέκουν τα φωτάκια γύρω από κλαδιά δέντρων, ίσως αξίζει τον κόπο και το έξοδο να δοκιμάσετε τα μεταλλικά/συρμάτινα δέντρα που κυκλοφορούν στην αγορά. Έχουν ενσωματωμένα φωτάκια και ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η «μεταλλική» τους εμφάνιση, τη νύχτα που είναι φωτισμένα φαίνονται πανέμορφα. Τα δεντράκια αυτά είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά σχήματα, χρώματα και μεγέθη οπότε σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα ταιριάζει στον κήπο ή ακόμα και στο μπαλκόνι σας.

Κεριά & Φαναράκια

Κεριά & ΦαναράκιαΤα κεριά έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες των γιορτών. Για τους εξωτερικούς χώρους, αγοράστε φαναράκια που θα βρείτε εύκολα και φθηνά στα μεγάλα σουπερμάρκετ, τα παλαιοπωλεία και τα καταστήματα που πωλούν γιορτινές διακοσμήσεις. Αγοράστε και κεριά ή μικρά ρεσώ και κρεμάστε παντού φαναράκια στη βεράντα, στις σκάλες ή στο φράχτη.  Εναλλακτικά, συγκεντρώστε πολλά φαναράκια, διαφορετικών μεγεθών και ακουμπήστε τα στο τραπεζάκι που πιθανότατα βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του διαμερίσματος ή του σπιτιού σας, ή ακόμα και στα περβάζια των παραθύρων. Όπως πάντα, ποτέ μην αφήνετε τα κεριά να καίνε χωρίς να τα παρακολουθείτε και πάντα να θυμάστε να σβήνετε τα κεριά πριν πάτε για ύπνο.

Κεριά & ΦαναράκιαΕίναι πολύ όμορφες οι γειτονιές μας όταν είναι στολισμένες με Χριστουγεννιάτικα στολίδια και λαμπάκια. Ας στολίσουμε ο καθένας το δικό του χώρο, θα δημιουργήσουμε όλοι μας μία μαγική ατμόσφαιρα. Ας βοηθήσουμε λιγάκι το πνεύμα των Χριστουγέννων κι ας κάνουμε το μικρόκοσμό μας λιγότερο γκρίζο, έστω για λίγες μόνο μέρες.

Μαίρη Υφαντή
Info:
Πηγή:
Valentine.gr

Διαβάστε επίσης