Τα Μυστικά της Υγιεινής Ζωής

Τα Μυστικά της Υγιεινής Ζωής Τα Μυστικά της Υγιεινής Ζωής

Κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε με συμβουλές υγείας, προειδοποιήσεις για κάποιες τροφές, και τη σημασία της άσκησης. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γυμναζόμαστε και να τρώμε έξυπνα – αλλά φαίνεται τόσο δύσκολο! Περιμένουν αλήθεια οι «αυθεντίες της υγείας» από εσάς, να αλλάξετε τη συνήθεια του fast food και του αράγματος στον καναπέ τα βράδια;

Όχι ακριβώς η ευκολότερη, αλλά η πιο εύκολη μετάβαση που προτείνεται από τους ειδικούς της υγείας είναι μία σταδιακή προσέγγιση ενσωμάτωσης του νέου σας, υγιούς τρόπου ζωής.

Για να μπείτε στο δρόμο της υγιεινής ζωής, θυμηθείτε αυτές τις συμβουλές και ακολουθείστε τις με τον δικό σας ρυθμό. Πριν το καταλάβετε, θα είστε ένας από αυτούς τους «υγιείς καταφερτζήδες», που ζηλεύατε παλιά!

Αρχίστε τη μέρα σας με ένα νόστιμο πρωινό – δεν είναι μύθος, ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το μυαλό σας και το σώμα σας θα πάρουν ενέργεια που θα διαρκέσει όλη τη μέρα!

Τρώτε μια ποικιλία πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφών, το υγιεινό δεν πρέπει να είναι και βαρετό!

Απολαύστε πολλά δημητριακά, φρούτα και λαχανικά.
*Συμβουλή: μαγειρεύετε στον ατμό τα λαχανικά σας γιατί διατηρούνται περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος με τακτική γυμναστική, ή με οποιαδήποτε δραστηριότητα πιο κοπιαστική από τη χρήση του τηλεκοντρόλ!

Τρώτε κανονικά γεύματα, το να «κόβετε γεύματα» μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη πείνα.

Αν έχετε αδυναμία σε κάποιες «ανθυγιεινές» τροφές, μην μιζεριάσετε προσπαθώντας να τις αποκλείσετε από την διατροφή σας, επιτρέψτε στον εαυτό σας ένα μικρό κομμάτι για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας.

Γνωρίστε τις παγίδες της διατροφής σας – καταγράψτε τις διατροφικές σας συνήθειες για μερικές μέρες και αναγνωρίστε τις όποιες αδυναμίες σας.

Επικεντρωθείτε σε σημαντικές ωφέλειες όπως, την αυξημένη ενέργεια και αυτοπεποίθηση, τον πιο ήρεμο ύπνο και τη μείωση του άγχους.

Δείτε το μαγείρεμα υγιεινών γευμάτων σαν περιπέτεια, δοκιμάστε άγνωστες συνταγές και διασκεδάστε!

 

Διαβάστε επίσης