Το μπάνιο του σκύλου σας

Το μπάνιο του σκύλου μου Το μπάνιο του σκύλου σας

Η… σκυλοζωή δεν είναι πάντα ευχάριστη. Έχει καλές έχει και κακές στιγμές. Πολλά σκυλιά τρελαίνονται για το μπάνιο, αλλά τα περισσότερα μάλλον αρνούνται να πλησιάσουν την μπανιέρα. Για να μπορέσουμε να κάνουμε τη στιγμή αυτή πιο ευχάριστη για το σκυλάκι μας, αλλά και για εμάς, θα πρέπει να ακολουθήσουμε στο πρώτο μπάνιο κάποια βήματα έτσι ώστε να αποφύγουμε τα κυνηγητά μέσα στο σπίτι με τις σαπουνάδες.

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρώτο μπάνιο, πρέπει το κάθε σκυλάκι να το κάνει μόλις περάσει τους 6 μήνες. Τι γίνεται μέχρι τότε; Καλό θα είναι να το καθαρίσετε με ένα βρεγμένο πανί όταν χρειάζεται, αν όμως δεν γίνεται αλλιώς και πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε μπάνιο, τότε θα πρέπει το νερό να είναι ζεστό και να ετοιμαστείτε έχοντας κοντά καθαρή πετσέτα και σεσουάρ για να το στεγνώσετε. Το κουτάβι δεν πρέπει να βγει από το σπίτι από την ώρα που θα κάνει μπάνιο και μετά.

Το μπάνιο του σκύλου σαςΧρησιμοποιείστε σαμπουάν ειδικό που θα βρείτε στα καταστήματα για ζώα, για να είσαστε σίγουροι ότι θα προστατεύεται η γούνα του σκύλου από τα διάφορα παράσιτα του δέρματος. Το πρώτο μπάνιο του σκύλου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, σύντομο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρομάξει, ή να αντικρίσει αντικείμενο που το φοβίζει. θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς θα χρησιμοποιείτε τα καινούρια προς αυτό αντικείμενα, όπως το σφουγγάρι ή τα διάφορα μπουκάλια γύρω από την μπανιέρα και ποτέ μην βάλετε το σκυλί σας σε γεμάτη με νερό μπανιέρα. Το νερό θα πρέπει να φτάνει το πολύ μέχρι την μέση των ποδιών του και να έχει θερμοκρασία περίπου 35 βαθμούς Κελσίου (δηλ. χλιαρό)

Το μπάνιο αρχίζει

Το μπάνιο του σκύλου σαςΒάλτε το σκυλί στην μπανιέρα και κρατήστε το όσο πιο σταθερό μπορείτε κρατώντας το από το δέρμα του λαιμού του, από όπου ξεκινάει και το σαπούνισμα. Στη συνέχεια σαπουνίστε όλο το σώμα του σκύλου, τρίβοντας καλά το δέρμα, προσέξτε όμως να μη βρέξετε το κεφάλι, καθώς τα αυτιά τους είναι πολύ ευαίσθητα και θα υποφέρει αν μπει μέσα τους νερό. Ο τρόπος για να καθαρίσετε το κεφάλι, είναι να το βρέξετε μετά με βρεγμένο πανί ή σφουγγάρι. Ξεπλύνετε πάρα πολύ καλά το σκυλί και ιδιαίτερα να μην μείνουν υπολείμματα από σαμπουάν στο τρίχωμα του γιατί μετά υπάρχει πιθανότητα να ενοχλείται από ερεθισμούς στο δέρμα. Διώξτε με το χέρι σας τα «πολλά» νερά από πάνω του.

Το μπάνιο του σκύλου σαςΘα πρέπει να γνωρίζετε πως η πρώτη κίνηση του σκύλου μόλις πάρετε το χέρι σας από πάνω του, θα είναι να τιναχτεί, με αποτέλεσμα να γεμίσει παντού νερά. Τοποθετήστε την πετσέτα πάνω του και αφήστε το ελεύθερο καθώς θα το τρίβετε με αρκετή δύναμη σκουπίζοντας το. Αν είναι χειμώνας, συνεχίστε το στέγνωμα με το σεσουάρ για να στεγνώσει πιο γρήγορα. Μην σας τρομάξει που στην αρχή θα δυσανασχετήσει και δεν θα το θέλει. Μόλις συνηθίσει τον θόρυβο θα αρχίσει να απολαμβάνει την ζέστη και θα περιμένει υπομονετικά να στεγνώσει.

 

Διαβάστε επίσης