Υψηλή ραπτική. Προτάσεις για την άνοιξη

Υψηλή ραπτική. Προτάσεις για την άνοιξη Υψηλή ραπτική. Προτάσεις για την άνοιξη

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και να μη σκεφτόμαστε καν να αποχωριστούμε τα ζεστά μας πουλόβερ και παλτό, ωστόσο, οι μεγάλοι οίκοι υψηλής ραπτικής ετοίμασαν κιόλας τις δημιουργίες τους για την επόμενη σεζόν.

Οι Armani, Dior και Valentino, παρουσίασαν ήδη τις δικές τους προτάσεις, στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας, που πραγματοποιείται, που αλλού, στο κοσμοπολίτικο Παρίσι. Περιπλανηθείτε στον κόσμο μέσα από τις δημιουργίες του Valentino, ταξιδέψτε στη Γαλλία της Ζοζεφίνας, όπως τη φανερώνει στα δικά του ρούχα ο Galliano για λογαριασμό του Dior και θαυμάστε την πολυτέλεια στις εμπνεύσεις του Armani, ανακαλύπτοντας wanna- have και must- have της φετινής άνοιξης.

Valentino

Υψηλή ραπτική. Προτάσεις για την άνοιξηΈνα ταξίδι σε κάθε γωνιά της Γης είναι η ανοιξιάτικη κολεξιόν του οίκου Valentino. Κάθε κομμάτι και ένας προορισμός, ένας άλλος τόπος. Η εν λόγω κολεξιόν απεικονίζει την πεποίθηση του δημιουργού της, ότι τώρα πια η υψηλή ραπτική είναι παγκόσμια υπόθεση.

Ασία, Ινδία, Ευρώπη και Νότιος Αμερική αναδύονται μέσα από φορέματα μεταξωτά και σιφόν, με λεπτομέρειες από δαντέλα, ενώ δε λείπουν τα μάλλινα και τα κασμιρένια κομμάτια, που δίνουν το δικό τους τόνο ανωτερότητας. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το άσπρο και το μαύρο, είτε στις απόλυτες εκδοχές τους, είτε σε έντονα και γοητευτικά κοντράστ, αλλά και κόκκινες «εκρήξεις», που μονοπωλούν το βλέμμα.

Το «παρών» δίνουν και οι παλ αποχρώσεις, σύμφωνες με την ηρεμία και τη γλυκύτητα, που αποπνέει η πιο ρομαντική εποχή του χρόνου.

Galliano – Dior

Υψηλή ραπτική. Προτάσεις για την άνοιξηΜε την αυτοκράτειρα Ζοζεφίνα ως μούσα του για τις νέες δημιουργίες του ο διάσημος σχεδιαστής μόδας του οίκου Christian Dior, John Galliano, κάνει εκκεντρικές και άκρως δελεαστικές προτάσεις.

Λέει «ναι» στα μακριά φορέματα, άλλα και σε εκείνα, που φτάνουν μέχρι το γόνατο «βάζοντας» ψηλά τη μέση και τα συνδυάζει με ψηλές μπότες δημιουργώντας ένα δυναμικό και ανατρεπτικό στιλ.

Επίσης, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους κορσέδες, οι οποίοι χαρίζουν την απαιτούμενη μυστηριώδη γοητεία στα σύνολά του. Must και τα παλτό σαν εκείνα της Ζοζεφίνας με τους τεράστιους γιακάδες και την αυτοκρατορική εσάνς.

Τα χρώματα, που χρησιμοποιεί είναι έντονα, όπως και τα σχέδιά του. Ξεκινούν από το vintage ροζ για να φτάσουν σε εκρηκτικές αποχρώσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις βυθίζουν το δυναμισμό τους στις πιο βαθιές τους αποχρώσεις για να αναγεννηθούν ξανά από την απωθημένη τους λαμπρότητα.

Χρησιμοποιεί οργάντζα και δέρμα από το οποίο επιλέγει να φτιάξει και τα αξεσουάρ για τα σύνολά του, ενώ αναδεικνύει σε σύμβολό του τα καπέλα, που ολοκληρώνουν στυλιστικά τις περισσότερες δημιουργίες του.

Όσοι είδαν την κολεξιόν από κοντά μόνο ένα μπορούσαν να πουν απλά και απόλυτα: o Galliano δημιούργησε όμορφα ρούχα.

Armani

Υψηλή ραπτική. Προτάσεις για την άνοιξηΜε αυτή την κολεξιόν ο Armani δε γιορτάζει απλά τον ερχομό της άνοιξης, αλλά δυο ακόμη σημαντικές στιγμές της ζωής του: τα 70α προσωπικά του γενέθλια και τα 30α του οίκου του.

Δημιούργησε λοιπόν μια σειρά από 31 απογευματινά σύνολα πραγματικά κοσμήματα, που κάθε γυναίκα θα ήθελε να φορέσει.

Στενά φορέματα με ουρές, φούστες και κοντά εφαρμοστά σακάκια, που αναδεικνύουν τις γραμμές του σώματος, ενώ του χαρίζουν έναν αέρα ασυναγώνιστης κομψότητα χρησιμοποιώντας τις χάντρες και τα πετράδια να βάζουν ως το δικό μαγικό ραβδάκι.

Το σατέν και ο ταφτάς δίνουν πνοή στην έμπνευσή του. Τέλος, όσον αφορά τα χρώματα, παίρνει ως βάση το μαύρο για να το ντύσει με ροζ, μοβ και μεταλλικές πινελιές, ενώ δε λείπουν οι χρωματικές εκρήξεις, όπως το κίτρινο, αλλά και απόλυτα λευκά σύνολα.

 

Διαβάστε επίσης