Όταν κόψει τα μαλλιά της… λάβετε τα μέτρα σας

Όταν κόψει τα μαλλιά της... λάβετε τα μέτρα σας Αλλαγή εμφάνισης μήπως και αλλαγή συναισθημάτων Όταν κόψει τα μαλλιά της... λάβετε τα μέτρα σας

Οι γυναίκες γνωρίζουν ότι οι άντρες λατρεύουν τα γυναικεία μαλλιά, γι’ αυτό όταν αποφασίσουν να κόψουν τα μαλλιά τους, στην πραγματικότητα αποκόπτουν τους άνδρες από την ομορφιά τους, από τα θέλγητρα και την ελκυστικότητά τους, από την αγάπη τους. Είναι μια ξεκάθαρη πράξη που εκφράζει τη δυσαρέσκεια, την απογοήτευση ή την εναντίωσή τους σε κάτι που θεωρείται κατεστημένο.

Όταν η σύζυγός σας, η οποία είχε μακριά μαλλιά από τότε που τη γνωρίσατε, αποφασίσει μια μέρα έτσι ξαφνικά, ότι ένας υπέροχος κότσος που αναδεικνύει το μήκος των ώμων της, θα την κολάκευε πολύ περισσότερο ή ακόμη χειρότερα αν επιστρέψει μια μέρα σπίτι με εντελώς κοντοκουρεμένα τα μαλλιά της, καλύτερα να έχετε το νου σας. Αυτό συνήθως συμβαίνει την περίοδο που θα σταματήσει να έχει σεξουαλική επαφή μαζί σας και το διάστημα που θα αρχίσει να αναφέρετε σε διαλυμένες και εξασθενημένες σχέσεις ή διαζύγια. Το λιγότερο που θα μπορούσατε να σκεφτείτε είναι ότι περνά κάποια υπερβολικά συναισθηματική φάση, πολύ δυσάρεστη και το πιο πιθανό κάποια φάση σχετική με εσάς.

Όταν κόψει τα μαλλιά της... λάβετε τα μέτρα σαςΌταν μια γυναίκα κοντοκουρεύται, δεν συμβαίνει γιατί επιθυμεί μια καινούρια, ελκυστική εμφάνιση, όπως θα έλεγε ο καθένας. Είναι μια καθαρά συναισθηματική αναταραχή, που προμηνύει «θύελλα». Αν δεν το πιστεύετε, απλώς ρίξτε μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Hollywood.

Η Nicole Kidman έκοψε όλα τα μαλλιά της, τελείως αυθόρμητα, και ένα μήνα αργότερα ανακοινώθηκε το διαζύγιό της. Η Jennifer Aniston απαλλάχτηκε από το μακρύ της μαλλί, για το οποίο ήταν διάσημη, αμέσως μετά το γάμο της με τον Brad Pitt και αργότερα αποκάλυψε στο περιοδικό Vanity Fair για την τεράστια πίεση κάτω από την οποία βρισκόταν κατά τη διάρκεια του γάμου της και μετά το γάμο και ότι ο πρώτος έγγαμος χρόνος του βίου τους, ήταν ο χειρότερος της ζωής της. Αν εξετάσετε προσεκτικά τη ζωή κάθε διάσημης προσωπικότητας που είχε μακριά μαλλιά για κάποιο χρονικό διάστημα και έπειτα τα ψαλίδισε, όπως η Kim Bassinger ή η Meg Ryan, θα ανακαλύψετε μεταξύ άλλων, συναισθηματική πίεση και συγκρούσεις και συνήθως ένα επακόλουθο διαζύγιο. Επίσης, θα μπορούσατε να δείτε όλη αυτήν την πολυτελή τους κόμη να αυξάνεται, μόλις η κυρία βρει την ευτυχία σε μια νέα αγάπη. Το μόνο μυστήριο εδώ είναι, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αντιληφθεί αυτό το λεπτό, αλλά μοιραίο σήμα προειδοποίησης.

Όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Και πώς τα μαλλιά μιας γυναίκας μπορούν να συνδέονται με τα συναισθήματά της;
Τα μαλλιά, σχεδόν για κάθε γυναίκα, αντιπροσωπεύουν τη θηλυκότητα και την ομορφιά και μερικές φορές, κατά συνέπεια, αυτό που φαντάζεται για τον εαυτό της. Αν εξετάσετε από αυτήν τη σκοπιά τις απόψεις μιας γυναίκας, θα ανακαλύψετε γιατί τα συναισθήματά της τρέχουν με τέτοιους ρυθμούς.

Όταν κόψει τα μαλλιά της... λάβετε τα μέτρα σαςΔεν είναι τυχαίο ότι οι αγχωτικές και δυσάρεστες μέρες αποκαλούνται «bad hair days», αφού τα συναισθήματα που νοιώθει μια γυναίκα, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι σχεδόν τόσο δυσάρεστα, όσο αυτά που νοιώθει όταν δεν μπορεί να φορμάρει τα μαλλιά της, να πετύχει το χτένισμα που θέλει ή να τα κάνει να δείχνουν όμορφα και περιποιημένα. Και αντιθέτως, δεν θα βρείτε περισσότερο αυτοσεβασμό και σεξουαλική αυτοπεποίθηση να επιδεικνύονται τόσο υπέροχα, όσο σε μια γυναίκα που έχει πανέμορφα μαλλιά και το ξέρει. Τα συναισθήματα μιας γυναίκας είναι άμεσα συνδεδεμένα με την εμφάνιση των μαλλιών της, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός της. Ακόμα και μετά από μια χημειοθεραπεία, αυτό που αποζητά μια γυναίκα, αν τη ρωτήσετε, είναι η απόκτηση μιας περούκας. Ο Σαμψών, αυτή η βιβλική φιγούρα που έχασε τη δύναμή του, όταν η Δαλιδά του έκοψε τα μαλλιά, θα έπρεπε να έχει καταγραφεί σαν γυναικείος χαρακτήρας.

Από την άλλη, δεν είναι δυνατόν κάθε γυναίκα να διαθέτει πλούσια κάλλη εκ φύσεως. Όλες μας το γνωρίζουμε και θρηνούμε γι’ αυτό το γεγονός. Αλλά σχεδόν όλες έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μακριά, όμορφα μαλλιά, γεμάτα θηλυκότητα, κάτι που όχι μόνο επιβραβεύεται και ενθαρρύνεται σαν σεξουαλικό, αισθησιακό και όμορφο από τους άνδρες, αλλά επίσης είναι κάτι που δεν απαιτεί γενετική καλοτυχία και ιδιαίτερη ή αδικαιολόγητη προσπάθεια για να πετύχει.

Με έναν απλό στροβίλισμα των μακριών, λαμπερών μαλλιών μας, μπορούμε να αισθανθούμε ελκυστικές, παιχνιδιάρες, προκλητικές, νέες, χαρούμενες και αισθησιακές, ακόμη και αν η φύση δεν μας προίκισε με μεγάλο μπούστο ή μακριά καλλίγραμμα πόδια. Ξέρουμε ότι τα όμορφα μαλλιά κάνουν ακόμη και τις άχαρες γυναίκες να φαίνονται αμέσως πιο ελκυστικές στα μάτια των ανδρών. Μια μικρή ποσότητα από ένα γλυκό μυρωδάτο σαμπουάν και ένας καταρράχτης από λαμπερά, χυτά μαλλιά που ακουμπούν απαλά στους γυναικείους ώμους ή φτάνουν ως τις ωμοπλάτες, δεν θα άφηνε αδιάφορο κανένα ανδρικό βλέμμα και θα «λύγιζε» τα γόνατα αρκετών από αυτούς. Ξοδεύουμε χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για σαμπουάν, κοντίσιονερ, βαφές μαλλιών, ανταύγειες, φορμαρίσματα, περμανάντ και αξεσουάρ των μαλλιών μας, τόσο για τη δική μας ευχαρίστηση, κάνοντας ένα μέρος της εμφάνισής μας όσο το δυνατόν ομορφότερο, αλλά περισσότερο για να πετύχουμε τη στροφή της κεφαλής των αγνώστων ή το χαμόγελο θαυμασμού των ανθρώπων που αγαπούμε.

Όταν κόψει τα μαλλιά της... λάβετε τα μέτρα σαςΑυτός είναι φυσικά ένας από τους βασικούς λόγους και το γιατί είναι τόσο ξεκάθαρη ένδειξη δυσαρέσκειας, όταν μια γυναίκα κόβει τα μακριά όμορφα μαλλιά της. Οι γυναίκες ξέρουν πόσο πολύ οι άνδρες αγαπούν τα μακριά τους μαλλιά και έτσι όταν τα κόβουν, στην πραγματικότητα ξεκόβουν τους άνδρες από την ομορφιά τους, την ελκυστικότητά τους και την αγάπη τους. Είναι μία σαφής κίνηση που εκφράζει την περιφρόνηση, τη δυσαρέσκεια ή την απελπισία, ένας κακεντρεχής τρόπος συναισθηματικής κλωτσιάς προς τους άνδρες.

Μάλλον κάτι τέτοιο δεν γίνεται συνειδητά. Αμφιβάλω ότι οι γυναίκες πηγαίνουν στα σαλόνια ομορφιάς και λένε στο στιλίστα ότι θέλουν ένα κοντό κούρεμα για να προειδοποιήσουν το σύζυγο για την επικείμενη αποξένωση. Είναι όμως ένα πραγματικό σημάδι, ότι κάτι δεν πάει καλά. Πολλές γυναίκες, για οποιοδήποτε λόγο, δεν αισθάνονται άνετα να μιλούν για τις σκέψεις τους και να εκφράζουν πλήρως τη συγκινησιακή τους κατάσταση, και συχνά προσπαθούν να καταστείλουν τα αισθήματά τους. Ωστόσο, τα έντονα συναισθήματα θα βρουν μια διέξοδο, με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμη κι αν εκδηλώνονται με την ήρεμη εξέγερση ενός νέου κουρέματος. Όπως συμβαίνει με τις γυναίκες που αρνούνται ερωτικά το σύζυγό τους από θυμό ή συναισθηματική αναστάτωση, έτσι και οι γυναίκες που κόβουν τα μαλλιά τους, αρνούνται στους συζύγους τους την ευχαρίστηση που γνώριζαν ότι προερχόταν από αυτά.

Πιστεύω επίσης πως είναι ένα είδος άφωνου αιτήματος για συνεννόηση και κατανόηση, μια προειδοποιητική βολή που εξαπολύει προς τον άνθρωπό της, με την ελπίδα ότι θα μεταστρέψει την απάθειά του ή την κακή συμπεριφορά του, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει ότι την πληγώνει με κάποιο τρόπο, την αγνοεί ή διαψεύδει τις προσδοκίες της σαν σύζυγος. Είναι η τελευταία ένδειξη. Είναι ίσως ο τελευταίος υπαινιγμός που θα λάβει από αυτήν. Από τη στιγμή που θα φτάσει στο ψαλίδι, σημαίνει ότι έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο και κάθε άλλο τρόπο, που μπορούσε να σκεφτεί για να λυθούν τα προβλήματά της και να ξαναμπεί ο γάμος της στη σωστή τροχιά. Πιάστε το νόημα της κίνησης αυτής, γιατί αλλιώς ο γάμος σας θα έχει πρόβλημα.

Όταν κόψει τα μαλλιά της... λάβετε τα μέτρα σαςΑν κάποια μέρα λοιπόν, η σύζυγος επιστρέψει σπίτι με κοντύτερο μαλλί, εξετάστε αν πρόκειται για σημάδι προειδοποίησης, για το καλό σας! Συζητήστε μαζί της. Ανακαλύψτε ποιο είναι πραγματικά αυτό, που την ενοχλεί. Ακόμη κι αν ισχυρίζεται, ότι απλά επιθυμούσε μια ανανέωση της εμφάνισής της, σιγουρευτείτε απολύτως ότι δεν συντρέχει και κάτι άλλο, που να της προκαλεί ανησυχία. Πείτε της ότι δεν πιστεύετε πως θα μπορούσε να κάνει μια τόσο δραστική περικοπή, απλά και μόνο για ένα καπρίτσιο. Στατιστικά, το πιθανότερο είναι ότι θα εκτιμήσει το γεγονός πως παρατηρήσατε κάποια μεγαλύτερη αλλαγή σ’ αυτήν, εκτός από την αλλαγή στο μήκος της τρίχας της. Το πιο απίθανο βέβαια, είναι να θέλησε απλά να αντιγράψει το κοντό κούρεμα της Jennifer Aniston, αλλά ακόμη και τότε θα την συγκινήσετε με το ενδιαφέρον σας γι’ αυτήν και για το γάμο σας.

Κάντε οτιδήποτε, αλλά μην το αγνοήσετε. Αν αδιαφορήσετε, τότε οι τρίχες της δεν θα είναι το μόνο πράγμα, που θα πάρει δρόμο!

 

Διαβάστε επίσης