Αναζωογονητικό Spa για τα κάτω άκρα

Αναζωογονητικό σπα για τα κάτω άκρα Αναζωογονητικό Spa για τα κάτω άκρα

Τα πόδια σας θέλουν κι αυτά την φροντίδα τους, έτσι δεν είναι; Πρέπει να είναι ξεκούραστα και να δείχνουν όμορφα. Αυτή η ιαματική αγωγή θα κάνει τα πόδια σας τόσο απαλά, που θα τα αγγίζετε και δεν θα θέλετε να σταματήσετε!

Υλικά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ενυδατική λοσιόν, την αγαπημένη σας
2 φλιτζάνια γάλα
7 φλιτζάνια νερό
λίγη επιπλέον λοσιόν

Διαδικασία

Αναζωογονητικό Spa για τα κάτω άκρα

Πριν ξεκινήσετε αυτό το θεραπευτικό spa, στρώστε στο πάτωμα, μπροστά από ένα αναπαυτικό κάθισμα, μια αρκετά μεγάλη πετσέτα που να χωράει άνετα επάνω της ένα μεγάλο μπολ ή μια λεκανίτσα. Θα χρειαστείτε μια επιπλέον πετσέτα και ένα καλό βιβλίο για διάβασμα.

Βάλτε το γάλα και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, και αφήστε να ζεσταθούν σε θερμοκρασία που να μπορείτε να αντέξετε. Ενώ θερμαίνονται, ανακατώστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τη λοσιόν ώσπου να καλυφθεί η ζάχαρη και να σχηματισθεί ένα παχύρευστο μείγμα.

Όταν το μείγμα γάλακτος/νερού είναι έτοιμο, θα πρέπει να το αδειάσετε σε μια λεκανίτσα, που να χωράνε και τα δυο σας πόδια μαζί. Βάλτε την άδεια λεκάνη στο πάτωμα, επάνω στην πετσέτα, και ρίξτε το μείγμα γάλακτος/νερού μέσα στη λεκάνη. Τοποθετήστε δίπλα σας το μπολ με το μείγμα της ζάχαρης και βάλτε τα πόδια σας μέσα στη λεκάνη. Αφήστε να μουλιάσουν περίπου για 10 λεπτά, ενώ διαβάζετε ένα κεφάλαιο από το βιβλίο σας.

Αναζωογονητικό Spa για τα κάτω άκραΜετά το μούλιασμα, βγάλτε τα πόδια σας από το νερό και απλώστε επάνω τους μια ποσότητα από το μείγμα της ζάχαρης. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα των χεριών για να τρίψετε με το μείγμα της ζάχαρης το πέλμα των ποδιών, το επάνω μέρος τους και ανάμεσα στα δάχτυλα. Τρίψτε μέχρι να αισθανθείτε ότι τα έχετε απολεπίσει αρκετά καλά. Βάλτε τα πόδια σας πίσω στη λεκάνη με το μείγμα γάλακτος/νερού και ξεπλύνετε καλά.

Όταν τα πόδια σας έχουν απαλλαχτεί εντελώς από τη ζάχαρη, στεγνώστε τα με την άλλη πετσέτα. Απλώστε μια λοσιόν πολύ ενυδατική και κάντε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα. Τα πόδια σας είναι έτοιμα να τα παρουσιάσετε. Ένα ζωηρό ροζ χρώμα στο μανό και ένα ζευγάρι καλοκαιρινά σανδάλια μπορούν να τελειοποιήσουν τα αποτελέσματα αυτής της συνταγής!

Μίνα Ζαχαριάδου
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης