Μάσκα προσώπου με μέλι και ταχίνι

Μάσκα προσώπου με μέλι και ταχίνι Μάσκα προσώπου με μέλι και ταχίνι

Οι χημικές ουσίες σήμερα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παρασκευή καλλυντικών … μπορούμε όμως με την βοήθεια των βιολογικών προϊόντων, των Βοτάνων και των Αιθέριων Ελαίων, και άλλων φυσικών υλικών να τις αποφύγουμε. Διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο μας μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας αγνά καλλυντικά όπως αυτή η συνταγή για μάσκα προσώπου, που θα δείτε παρακάτω, για λιπαρές και ξηρές επιδερμίδες.

Για ξηρές και λιπαρές επιδερμίδες

Υλικά:
Πράσινη άργιλος σε σκόνη (από κατάστημα βιολογικών προϊόντων)
Κρέμα γάλακτος 3,5% (για ξηρή επιδερμίδα)
Κρέμα γάλακτος 1,5% (για λιπαρή επιδερμίδα)
Μαγιά μπύρας σε σκόνη (από κατάστημα βιολογικών προϊόντων)
Μέλι
Ταχίνι ψιλό
Βάση Λαδιών από Καλέντουλα, Σταφύλι, Βάλσαμο, Ζοζόμπα.
Αιθέρια Έλαια από Τριαντάφυλλο, Πορτοκάλι, Σανταλόξ, Λεβάντα, Γεράνι.
Ζελέ Αλόης.
Ξύδι Μηλίτη (ξηρές επιδερμίδες)
Λεμόνι (Λιπαρές επιδερμίδες)

Συνταγή:
Σε ένα μικρό μπολ που θα χρειαστούμε για να ανακατώσουμε τα υλικά μας ρίχνουμε 3-4 κουτ./σούπας σκόνη πράσινης και αργίλου και σκόνη από μαγιά μπύρας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας) και ανακατώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα. Έπειτα προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού ταχίνι ψιλό, το ζελέ αλόης και ανακατώνουμε πάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη (για ξηρές επιδερμίδες) ή μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι (για λιπαρές επιδερμίδες), για την συντήρησή μας (περίπου για 1 μήνα).

Απλώνουμε με πινέλο προσώπου την πάστα (εξαιρούνται μάτια και χείλη) και την αφήνουμε στο πρόσωπό μας για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Προσοχή! Η πάστα δεν πρέπει να είναι νερουλή. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, προσθέστε λίγη πράσινη άργιλο ακόμη.

Καλή επιτυχία!

Σοφία Σαββογιαννάκη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης