Η επιτυχής διαχείριση βάρους είναι θέμα σωστών επιλογών

Η επιτυχής διαχείριση βάρους είναι θέμα σωστών επιλογών Η επιτυχής διαχείριση βάρους είναι θέμα σωστών επιλογών

Η υγιεινή τροφή είναι απλώς θέμα λήψης λογικών επιλογών. Καθώς αρχίζετε να κατανοείτε καλύτερα τη διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες, θα γίνετε σταδιακά περισσότερο συνειδητοποιημένοι για ό,τι τρώτε. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην αποκτήσετε έμμονες ιδέες σχετικά με το φαγητό και τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να φάτε.

Επιλέξτε ένα ισορροπημένο γεύμα.

Η υγιεινή τροφή είναι απλώς θέμα λήψης λογικών επιλογών. Καθώς αρχίζετε να κατανοείτε καλύτερα τη διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες, θα γίνετε σταδιακά περισσότερο συνειδητοποιημένοι για ό,τι τρώτε. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην αποκτήσετε έμμονες ιδέες σχετικά με το φαγητό και τι μπορείτε η δεν μπορείτε να φάτε.

Αλλάξτε τις τωρινές διατροφικές σας συνήθειες σταδιακά, έτσι ώστε να δώσετε χρόνο στον οργανισμό σας να προσαρμοστεί.

Τρώτε αργά, μασάτε καλά την κάθε μπουκιά και απολαμβάνετε την τροφή σας.

Τρώτε λιγότερο και πιο συχνά και προσπαθήστε να αποφεύγετε τα μεγάλα γεύματα γιατί μπορεί να επιβαρύνουν το πεπτικό σας σύστημα.

Τα λιπαρά μπορούν να μετατραπούν πλήρως σε λίπος του σώματος. Έτσι, ο έλεγχος της λήψης κορεσμένων λιπαρών (αυτών που είναι στερεά σε θερμοκρασία δωματίου), είναι τόσο σημαντικός όσο και η μείωση των συνολικών θερμίδων. Αντικαταστήστε τις τροφές με υψηλών λιπαρών, με τροφές που περιέχουν λίγα λιπαρά.

Τρώτε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα. Σας παρέχουν βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και φυτικές ίνες.

Μειώστε τα φαγητά που σας αρέσουν, αλλά όχι υποχρεωτικά να τα κόψετε τελείως.

Ελέγξτε την επιθυμία σας να «τσιμπάτε». Εάν πρέπει να τσιμπήσετε κάτι, τότε επιλέξτε κάτι υγιεινό!

Αναλάβετε την ευθύνη για την καθημερινή σας διατροφή – συμπεριλάβετε διατροφικά συμπληρώματα για να εξασφαλίσετε ότι η διατροφή σας έχει αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η σωστή λήψη υγρών φέρνει την επιτυχία.

Πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό καθημερινά για να βοηθήσετε στην αποβολή των άχρηστων ουσιών και να διατηρείτε τον οργανισμό σας σωστά ενυδατωμένο. Το ιδανικό θα ήταν να πίνετε ένα λίτρο νερού όταν ξυπνάτε έτσι ώστε να αναπληρώνετε τα αποθέματα που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διαλύετε τους χυμούς φρούτων με 50% νερό.

Πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό μισή ώρα πριν το κάθε γεύμα – σας βοηθάει να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση τροφής.

Αποφεύγετε τα χαμηλών θερμίδων ποτά/αναψυκτικά γιατί περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.

Μειώστε το αλκοόλ στο ελάχιστο!

Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για ανάπαυση και χαλάρωση.

Το να καθιερώσετε ένα νέο τρόπο ζωής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μεγάλη «υπόθεση»! Δημιουργήστε μια «προσωπική ανταμοιβή» για κάθε ημέρα -δηλαδή κάποιο χρόνο χαλάρωσης, που σας επιτρέπει να επανέλθετε από το άγχος και τις εντάσεις της ημέρας. Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται συνέχεια με κάτι μέχρι την ώρα που θα πάνε για ύπνο, εξαντλημένοι, και μένουν στο κρεβάτι χωρίς να μπορούν να κοιμηθούν για αρκετή ώρα. Για την επιτυχία του ελέγχου βάρους είναι απαραίτητο να υπάρχει μια σταθερή ώρα για χαλάρωση, και μετά, έξι έως οκτώ ώρες καλού ύπνου κάθε νύχτα. Η διαδικασία αυτή βοηθάει στην προαγωγή της καλής υγείας και της ζωντάνιας γιατί δίνει χρόνο στον οργανισμό να επιδιορθώσει και να ανανεώσει τα κύτταρα του κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Να Θυμάστε ότι είστε ό,τι τρώτε!

Info:
Πηγή:
Herbalcreations.gr

Διαβάστε επίσης