Απολαύστε τον καλοκαιρινό ήλιο χωρίς κανένα ηλιακό έγκαυμα!

Απολαύστε τον καλοκαιρινό ήλιο χωρίς κανένα ηλιακό έγκαυμα Απολαύστε τον καλοκαιρινό ήλιο χωρίς κανένα ηλιακό έγκαυμα!

Παρά τις τρομακτικές προειδοποιήσεις από τα μέσα, η μέτρια ηλιοφάνεια είναι εξαιρετικά ευεργετική για σας. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς περνάμε τις 50 εβδομάδες του χρόνου στο εσωτερικό – το δέρμα μας βρίσκει τις δύο εβδομάδες έκθεσης στον ήλιο σοκαριστικές, άρα μην υπερβάλλετε! Ακολουθήστε μερικές συμβουλές για να εξασφαλίσετε ότι τίποτα δεν θα χαλάσει τις διακοπές σας…

Χρησιμοποιήστε το αντηλιακό σωστά, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και επαναλαμβάνετε συχνά τις εφαρμογές – μην το ρισκάρετε!

Αποφύγετε να συγκεντρώνετε όλη την ηλιοθεραπεία σας σε ένα ταξίδι για διακοπές. Εγκλιματίστε το δέρμα σας και αποκτήστε ένα γενικό μαύρισμα αρκετές εβδομάδες πριν, εκθέτοντας σταδιακά το δέρμα σας στον ήλιο. Αρχίστε με ηλιοθεραπείες των 15-20 λεπτών όποτε βγαίνει ο ήλιος.

Αρχίστε την απολέπιση και την ενυδάτωση από τώρα – όσο υγιέστερο είναι το δέρμα σας τόσο καλύτερα θα αναπτυχθεί το μαύρισμα σας.

Απολαύστε τον καλοκαιρινό ήλιο χωρίς κανένα ηλιακό έγκαυμα!Προτιμήστε τις συχνές, σύντομες εκθέσεις από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Κάνετε ηλιοθεραπεία μεταξύ 9 και 11 το πρωί και έπειτα μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα.

Στο ενδιάμεσο, επισκεφθείτε τα αξιοθέατα ή απολαύστε έναν υπνάκο.

Το δέρμα στο κεφάλι, το πρόσωπο και το λαιμό σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, έτσι πάντα να το προστατεύετε με ένα καπέλο με πλατύ γείσο.

Η αντανάκλαση αυξάνει την επίδραση του φωτός του ήλιου – ακόμη και στη σκιά, μπορείτε να εκτεθείτε στο 50% του περιβάλλοντος φωτός του ήλιου.

Το φως του ήλιου περνά μέσα από τα λεπτά υλικά και γυαλιά. Έτσι, φοράτε φαρδιά ρούχα από φυσικές ίνες με πυκνή ύφανση για προστασία, ειδικά όταν επισκέπτεστε τα αξιοθέατα.

Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να διαπεράσουν τα ελαφριά σύννεφα και το νερό σε πολλά μέτρα βάθους, έτσι ακόμα και όταν αισθάνεστε δροσεροί μπορεί να καείτε.

Μη σας παίρνει ποτέ ο ύπνος ή χάνετε την αίσθηση του χρόνου ενώ κάνετε ηλιοθεραπεία – μείνετε πάντα σε επιφυλακή!

Η χρησιμοποίηση μιας λοσιόν μετά τον ήλιο θα απαλύνει και θα αντικαταστήσει τη χαμένη υγρασία, θα παρατείνει το μαύρισμα σας και θα αποτρέψει το αόρατο ξεφλούδισμα.

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά παρέχουν φυσική προστασία ενάντια στην καταστρεπτική επίδραση του φωτός του ήλιου λόγω του υψηλού αντιοξειδωτικού επιπέδου τους, άρα καταναλώστε τα σε αφθονία!

Συμπληρώστε τη διατροφή σας με επιπλέον βιταμίνη Ο και Ε για να προσθέσετε παραπάνω προστασία.

Όσο πιο ζεστός είναι ο καιρός τόσο περισσότερο νερό θα χρειαστείτε για να μείνετε ενυδατωμένοι. Προσπαθήστε να πίνετε το αντίστοιχο ενός μεγάλου ποτηριού νερού κάθε μία ώρα. Μην περιμένετε μέχρι να αισθάνεστε διψασμένοι.

Προτιμήστε το εμφιαλωμένο νερό στο εξωτερικό – η ποιότητα του νερού της βρύσης μπορεί να είναι απρόβλεπτη.

Θα έχετε περισσότερη ενέργεια εάν αποφεύγετε τα μεγάλα γεύματα, τα πολλά γλυκά και το οινόπνευμα – περισσότερη ενέργεια για να χαρείτε στο μέγιστο τις διακοπές σας!

Info:
Πηγή:
Herbalcreations.gr

Διαβάστε επίσης