Λευκό το χρώμα του καλοκαιριού!

Λευκό το χρώμα του καλοκαιριού Λευκό το χρώμα του καλοκαιριού!

Ένα από τα αγαπημένα χρώματα διακοσμητών και ιδιοκτητών είναι το λευκό το οποίο, ειδικά το καλοκαίρι, έχει την τιμητική του, καθώς δίνει την αίσθηση του μεγάλου χώρου και προσθέτει πινελιές δροσιάς.
Σας προτείνουμε τρόπους για να διαμορφώσετε τους επιμέρους χώρους του σπιτιού χρησιμοποιώντας το λευκό χρώμα, το οποίο μπορεί να ντύσει από τα υφάσματα μέχρι και τα βασικά έπιπλα.

Στο καθιστικό, μπορείτε να τοποθετήσετε μια λευκή ζαρντινιέρα με εσωτερικά φυτά δίπλα από την κεντρική κολόνα.

Λευκό το χρώμα του καλοκαιριού!Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα ακόμη άνοιγμα και στον τοίχο όπου ακουμπάει η μικρή πλευρά της ζαρντινιέρας. Η διακοσμητική επέμβαση μπορεί να συμπληρωθεί με την επένδυση της κεντρικής κολόνας με λευκά διακοσμητικά τουβλάκια.

Στο διάδρομο, μια καλή και πρακτική ιδέα είναι να κατασκευάσετε μια σειρά από λευκά ντουλάπια με πόρτες από φυσικό ξύλο και λευκή λάκα.

Λευκό το χρώμα του καλοκαιριού!Ο φωτισμός γίνεται με δύο απλίκες από αλουμίνιο και λευκό γυαλί, ενώ διαχωριστικό του διαδρόμου με το καθιστικό μπορεί να αποτελέσει μια κουρτίνα σε ζαχαρί απόχρωση.

Στην κουζίνα, μπορείτε να κάνετε μια γενναία παρέμβαση δημιουργώντας μια κεντρική νησίδα με τουβλάκια σε λευκό χρώμα, η οποία θα φιλοξενεί τον νεροχύτη και έναν πάγκο για γεύματα ή μαγειρικές δημιουργίες. Το ύψος του πάγκου θα καθοριστεί ανάλογα με τη χρήση, ενώ αν αποφασίσετε να τον χρησιμοποιήσετε ως πρόχειρο τραπέζι, καρέκλες διαφόρων μεγεθών πωλούνται στο εμπόριο.

Δίπλα στον πάγκο, μπορείτε να τοποθετήσετε το τραπέζι για τα γεύματα, το οποίο Λευκό το χρώμα του καλοκαιριού!θα φωτίζει ένα περιστρεφόμενο φωτιστικό τοίχου. Στη συνέχεια, αν έχετε χώρο, η τοποθέτηση μιας ραφιέρας στον τοίχο μπορεί να αποτελέσει μια πρακτική λύση για την αποθήκευση διαφόρων σκευών και αξεσουάρ.

Στη «λευκή εισβολή» θα βάλει «φρένο» η επένδυση του δαπέδου με σκούρη πέτρα, η οποία θα δημιουργήσει μια πολύ όμορφη αντίθεση με τον υπόλοιπο χώρο.

Για το υπνοδωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ενδιάμεσους τόνους του γκρι, του μπεζ και τη ψάθας για τα σκεπάσματα, την κουρτίνα και το χαλάκι.

Λευκό το χρώμα του καλοκαιριού!Πρωτότυπο θα ήταν επίσης, να αντικαταστήσετε τα κλασικά κομοδίνα με μια χαμηλή λευκή ραφιέρα που θα αρχίζει από τη μια πλευρά του κρεβατιού και θα τελειώνει στην άλλη. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε περισσότερο χώρο και θα δώσετε μια σύγχρονη νότα στο υπνοδωμάτιο. Ένα ιδανικό συμπλήρωμα μπορεί κάλλιστα, να αποτελέσει μια λευκή συρταριέρα από σατινέ λάκα, η οποία από τη μια πλευρά θα προσθέσει μια αριστοκρατική πινελιά, λόγω υλικού, αλλά από την άλλη είναι μια ιδανική επίλυση του συχνού προβλήματος της αποθήκευσης ρούχων ή κλινοσκεπασμάτων.Λευκό το χρώμα του καλοκαιριού!

Τέλος, για το μπάνιο, η «λευκή» πρόταση συνίσταται σε ένα έπιπλο μπάνιου, το οποίο θα «φιλοξενήσει» ξυριστικά, καλλυντικά και άλλα αξεσουάρ. Για να αφήνετε τις πετσέτες και τα μπουρνούζια, μια καλή λύση είναι η τοποθέτηση μια λευκής πετσετοκρεμάστρας στον τοίχο δίπλα από τον καθρέφτη, ενώ το λευκό σκηνικό μπορεί να συμπληρώσει ένας μεταλλικός καθρέφτης που έχει αναρτηθεί με αλυσίδα από την οροφή.

 

Διαβάστε επίσης