Κάντε έρωτα…

Κάντε έρωτα... Σχέσεις έρωτας Ολοκλήρωση ευτυχία Κάντε έρωτα...

Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό μας. Για την ψυχική και βιολογική μας υγεία. Μας ομορφαίνει, διατηρεί τη νεότητά μας, είναι ισχυρό αντιβιοτικό κατά των ασθενειών, μας ευχαριστεί. Τι άλλο θέλετε;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένα υγιές σώμα είναι γεμάτο χαρά, ενώ ένα σώμα που ασθενεί είναι γεμάτο θλίψη. Ένας λόγος που είμαστε χαρούμενοι, είναι όταν αγαπάμε. Όταν δηλαδή ολόκληρο το «είναι» μας κατακλύζεται από συναισθήματα αγάπης, και όχι μόνο. Όσο για το σεξ, η ευεργετική του επίδραση στον οργανισμό μας είναι μεγάλη. Πρέπει όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, να λαμβάνουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις και να «γευόμαστε» την όλη διαδικασία.

Πώς επιδρά θεραπευτικά η αγάπη;
Όταν θυμώνουμε ή γελάμε, το σώμα μας μετατρέπει την ένταση σε αδρεναλίνη και κορτιζόνη και την αισιοδοξία μας σε ενδορφίνες, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα θετικά συναισθήματα, δηλαδή η ίδια η αγάπη, δρουν ως ισχυρό αντιβιοτικό στον οργανισμό μας.

Κάντε έρωτα...Γιατί το σεξ κάνει καλό στην υγεία;
Καταρχάς, το σεξ συμβάλλει στη μακροβιότητα, αφού βοηθά το πάγκρεας και το συκώτι να λειτουργούν καλύτερα και βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς η σεξουαλική επαφή «καίει» περί τις 200 θερμίδες. Επίσης, θωρακίζει τον οργανισμό στη γρίπη, αφού τα ζευγάρια που κάνουν τακτικά έρωτα, ανεβάζουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού. Βεβαίως, απαλαίνει πολλές μορφές πόνου, όπως πονοκεφάλους, καθώς επίσης στις γυναίκες συμβάλλει στην αύξηση των οιστρογόνων, τα οποία μειώνουν τον πόνο που παρατηρείται στην περίοδο. Βελτιώνει την οσμή μέσω της ορμόνης προλακτίνης, μειώνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, βελτιώνει τον ύπνο, συμβάλλει στη νεότητα, ενώ στους άνδρες μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη όσο αυξάνεται η συχνότητα εκσπερμάτωσης.

Πρέπει να ξέρετε:
1. Τα ζευγάρια που κάνουν έρωτα δύο φορές την εβδομάδα δείχνουν τουλάχιστον ένα χρόνο νεότερα από εκείνα που έχουν αραιή σεξουαλική επαφή.
2. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας, η οποία συμβάλλει στη σεξουαλική δραστηριότητα. Αντιοξειδωτικές βιταμίνες Ο, Ε, Α, Β, β-καροτίνη, ψευδάργυρος και σελήνιο βοηθούν σημαντικά τη σεξουαλική ζωή.
3. Έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες σε ποσοστό 66% θεωρούν ότι το καλύτερο σεξ το έχουν με τον άνδρα τους, ενώ σε ποσοστό 13% αντίστοιχα το απολάμβαναν καλύτερα πριν παντρευτούν.
4. Το σεξ κάνει καλό στον οργανισμό μας εφόσον δεν τον ταλαιπωρούμε κάνοντας κατάχρηση οινοπνεύματος, νικοτίνης και φαρμάκων, που δημιουργούν κυκλοφορικά προβλήματα, άρα και σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

 

Διαβάστε επίσης