Όμορφη και μετά τις διακοπές

Όμορφη και μετά τις διακοπές Όμορφη και μετά τις διακοπές

Επιστρέφοντας από τις διακοπές ξεκούραστη και με νέα διάθεση, είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε μία καινούρια αρχή σε ό,τι αφορά την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών σας. Ταλαιπωρημένα και συχνά παραμελημένα, χρειάζονται επιπλέον φροντίδα μετά τις διακοπές, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι και μια καλή ευκαιρία για ανανέωση.

Το πρόσωπο
Η έλλειψη επαρκούς ενυδάτωση είναι η πιο συνηθισμένη συνέπεια από την έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο. Δεν είναι όμως και η μόνη. Οι δυσχρωμίες και οι πανάδες είναι η επόμενη κοινή διαπίστωση σε αρκετές γυναίκες μετά την ηλικία των 30-35 χρόνων, ενώ είναι βέβαιο πως μετά τις διακοπές, και καθώς υποχωρεί το μαύρισμα, οι ρυτίδες μοιάζουν εντονότερες. Σκόπιμο λοιπόν είναι να εξασφαλίσετε στην επιδερμίδα τού προσώπου σας, όλες εκείνες τις φροντίδες που θα βελτιώσουν την εμφάνισή της, αναδεικνύοντάς την: λεία, απαλή και ελαστική, με ομοιόμορφο, λαμπερό χρώμα.

Όμορφη και μετά τις διακοπέςΕτσι:
– Αν το δέρμα σας είναι αρκετά τραχύ, έχει χάσει την ελαστικότητά του και οι ρυτίδες έχουν γίνει πιο έντονες, η τακτική απολέπιση τής επιδερμίδας σας (2 φορές την εβδομάδα) και η καθημερινή χρήση ενός ενυδατικού ορού πριν από την κρέμα ημέρας και νύχτας, θα βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση. Επιπλέον, μετά την απολέπιση δοκιμάστε μια μάσκα με ενυδατική ή αντιρυτιδική δράση, που θα μειώσει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, χαρίζοντας άνεση και ελαστικότητα στην επιδερμίδα σας.

– Για να μειώσετε τις δυσχρωμίες και τις πανάδες που οφείλονται στην έκθεση της επιδερμίδας στην υπεριώδη ακτινοβολία, απλώνετε καθημερινά στα σημεία όπου εμφανίζονται ένα ειδικό προϊόν με λευκαντική δράση, έτσι ώστε να επιταχύνετε την υποχώρηση τους.

– Χαρίστε ζωντάνια και φωτεινή όψη στο πρόσωπο φροντίζοντάς το με προϊόντα που περιέχουν στη σύνθεση τους βιταμίνες Α, C και Ε, οξέα φρούτων και σαλικυλικό οξύ.

– Επισκεφθείτε το δερματολόγο σας για έναν βαθύ καθαρισμό τής επιδερμίδας. Απομακρύνοντας τη σκόνη, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται στους πόρους, το πρόσωπο αποκτά πιο λαμπερή και πιο φρέσκια όψη, γεγονός που το κάνει να δείχνει υγιές και νεανικό. Μία ακόμη πολύ καλή επιλογή είναι και η εφαρμογή ενός χημικού πίλινγκ που θα σας συστήσει ο δερματολόγος, το οποίο θα βελτιώσει θεαματικά τόσο την εμφάνιση όσο και τη φυσική κατάσταση της επιδερμίδας σας.

Το σώμα
Όσο ένα ανάλαφρο, χρυσαφένιο μαύρισμα κολακεύει την εμφάνιση, η υποχώρησή του αφήνει την επιδερμίδα του σώματος θαμπή, άτονη και συνήθως έντονα αφυδατωμένη. Όπως ακριβώς και με το πρόσωπο, το σώμα χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση, αλλά και τακτική απολέπιση, ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ανανέωσης της επιδερμίδας του. Για την καλύτερη δυνατή φροντίδα του:

– Χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό του σώματος ενυδατικά αφρόλουτρα που αφήνουν την επιδερμίδα απαλή και ελαστική. Ακόμα πιο πρακτικά, για να κάνετε ταυτόχρονα απολέπιση, είναι και όσα αφρόλουτρα έχουν στη σύνθεση τους κόκκους.

– Φροντίστε με προσοχή τα πέλματα και τους αγκώνες σας κάθε φορά που κάνετε μπάνιο. Συνήθως μετά τις διακοπές έχουν γίνει αρκετά τραχιά. Επομένως, μην ξεχνάτε να τρίβετε τα επίμαχα σημεία με ελαφρόπετρα ή μία φυτική λούφα, απλώνοντας στη συνέχεια μία ενυδατική κρέμα με πλούσια υφή.

– Ξεκινήστε εγκαίρως τη χρήση ενός προϊόντος με συσφικτική δράση και συστατικά κατά της κυτταρίτιδας. Έτσι θα παρατείνετε τις ευεργετικές συνέπειες τής κολύμβησης στο σώμα και μετά το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε ξεκινήσει έγκαιρα την προετοιμασία για το… επόμενο.

Τα μαλλιά
Όσο και αν έχετε περιποιηθεί τα μαλλιά σας το καλοκαίρι, σχεδόν πάντα μετά τις διακοπές χρειάζονται άμεση φροντίδα και ανανέωση. Το «ξεθώριασμα» του χρώματος, οι ταλαιπωρημένες άκρες, η ψαλίδα, η μάλλον άγρια υφή τους είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που παρουσιάζουν τα μαλλιά μετά τις διακοπές. Για να ξαναβρούν γρήγορα τη ζωντάνια και τη λάμψη τους:

– Επισκεφθείτε αμέσως μετά τις διακοπές των κομμωτή σας. Αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, θα χρειάζονται φρεσκάρισμα, καθώς ο ήλιος, το νερό και το συχνό λούσιμο θα έχουν αλλοιώσει το χρώμα τους, ενώ είναι σίγουρο πως θα χρειάζονται κούρεμα για να ξαναβρούν τη φόρμα τους, αλλά και για να απαλλαγούν από την ψαλίδα και τις εξασθενημένες άκρες.

– Αντικαταστήστε το γαλάκτωμα μαλλιών με μία μάσκα περιποίησης που θα απλώνετε σε λουσμένα και σκουπισμένα μαλλιά για τουλάχιστον έναν μήνα μετά την επιστροφή στην πόλη.

– Αν τα μαλλιά σας πέφτουν αρκετά μετά τις διακοπές, ακολουθήστε μία αγωγή κατά της τριχόπτωσης. Όχι μόνο θα μειώσετε την απώλεια των μαλλιών, αλλά θα ενισχύσετε και τη φυσική τους κατάσταση, κάτι που θα τα κάνει να δείχνουν πιο πλούσια και πιο υγιή. Αποφύγετε τη χωρίς λόγο ταλαιπωρία τους, όπως είναι το στέγνωμα με το σεσουάρ, το συχνό βούρτσισμα, αλλά και οι χημικές διεργασίες: βαφές, ανταύγειες, περμανάντ, που μπορούν να περιμένουν μέχρι τα μαλλιά να ξαναβρούν τον παλιό, προ διακοπών, καλό εαυτό τους!

 

Διαβάστε επίσης