Χρυσόψαρο – Γυάλα ή ενυδρείο;

Χρυσόψαρο. Γυάλα ή ενυδρείο; Χρυσόψαρο. Γυάλα ή ενυδρείο;

Αντίθετα με την επικρατούσα αντίληψη, τα χρυσόψαρα δεν ανήκουν σε γυάλα. Δεδομένου ότι είναι ιδιαιτέρως ρυπαρά ζώα, παράγουν ακαθαρσίες δυσανάλογα μεγαλύτερες από το μέγεθός τους και τα χρυσόψαρα «πνίγονται» στο μικρό αυτό χώρο.

Στην πραγματικότητα, η γυάλα είναι η χειρότερη κατοικία που θα μπορούσε να έχει το χρυσόψαρό σας. Λόγω των στρογγυλών πλευρών της, απομένει αρκετά μικρή επιφάνεια για την εναλλαγή οξυγόνου.

Τέλος, οι γυάλες είναι μικρές, δύσκολες στον καθαρισμό και δεν αφήνουν περιθώρια για την εγκατάσταση επιπλέον εξοπλισμού, όπως ενός φίλτρου. Ως εκ τούτου, θα χρειαστείτε ένα ενυδρείο το οποίο θα μπορεί να συμβάλλει επαρκώς στην ποιότητα του νερού και στην κατάλληλη φροντίδα του χρυσόψαρου.

Χρυσόψαρο. Γυάλα ή ενυδρείο;Προτού αναζητήσετε το νέο σας ενυδρείο, υπολογίστε το μέγεθός του λαμβάνοντας υπόψη το πού θα το τοποθετήσετε (αποφύγετε μέρη εκτεθειμένα απ’ ευθείας στον ήλιο, όπως στα παράθυρα).

Προτιμήστε ενυδρεία μεγαλύτερα σε πλάτος και όχι σε ύψος. Τα ρηχά ενυδρεία διαθέτουν μεγαλύτερη επιφάνεια η οποία επιτρέπει καλύτερη οξυγόνωση του νερού και επίσης έχουν ευκολότερη συντήρηση δεδομένου ότι είναι περισσότερο εύκολη η πρόσβαση στον πυθμένα τους.

Με ποιο μέγεθος πρέπει να ξεκινήσω;

Καλό θα ήταν να αγοράσετε το μεγαλύτερο ενυδρείο που μπορείτε.

Τα μεγαλύτερα ενυδρεία, δεδομένου του μεγαλύτερου χώρου που παρέχουν, απαιτούν τον ίδιο ή ακόμη και λιγότερο κόπο για τη συντήρησή τους σε σχέση με τα μικρότερα.

Το πλέον σύνηθες φαινόμενο με τους αρχάριους, είναι να χάνουν εντός 15νθημέρου το ψάρι τους από ασθένειες, συνωστισμό ή φτωχή ποιότητα νερού, εξαιτίας της ανεπαρκούς αρχικής εγκατάστασης.

Έτσι, πολλοί εγκαταλείπουν το χόμπι απογοητευμένοι λόγω της άγνοιας και όχι, βέβαια, επειδή το χρυσόψαρο απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Info:
Πηγή:
Goldfish.gr

Διαβάστε επίσης