Φτιάξτε έναν καναπέ με τούβλα

Φτιάξτε έναν καναπέ με τούβλα Διακόσμηση Κατασκευή Πρωτοτυπία Φτιάξτε έναν καναπέ με τούβλα

Τα τούβλα είναι η ιδανική επιλογή, αν θέλετε να φτιάξετε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα στο χώρο σας, απολαμβάνοντας, ταυτόχρονα, υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε συνθέτοντάς τα απλώς, ή να δημιουργήσετε πιο συμπαγείς κατασκευές, με τη βοήθεια του τσιμέντου.

Σας προτείνουμε μια κατασκευή εμπνευσμένη από τα ανατολίτικα σπίτια. Είναι ένας άνετος και χαλαρωτικός καναπές, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποθηκευτικός χώρος ή ακόμα και ως κρεβάτι για «γλυκά» όνειρα! Το χαμηλό ύψος και η απλότητα είναι τα «δυνατά» του στοιχεία.

Φτιάξτε έναν καναπέ με τούβλαΗ κατασκευή μπορεί να γίνει ανάμεσα σε δυο τοίχους, για εξοικονόμηση χώρου, αλλά και για να είναι πιο στέρεη. Μετρήστε το διάστημα ανάμεσα στους αντικριστούς τοίχους και υπολογίστε το μήκος και το πλάτος, που θέλετε να έχει ο καναπές. Φτιάξτε ένα πλαίσιο από ξύλο, στις απαιτούμενες διαστάσεις. Επίσης, θα χρειαστείτε μια ξύλινη τάβλα, σε ανάλογες διαστάσεις για να κάθεται επάνω στο πλαίσιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια ξύλου στις διαστάσεις του πλαισίου, που έχετε υπολογίσει, αντί για την τάβλα.

Τα τούβλα θα τοποθετηθούν περιμετρικά των τοίχων, εκτός από τη μπροστινή (εξωτερική) πλευρά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως βάση, πάνω στην οποία θα στερεωθεί το ξύλινο πλαίσιο, που έχετε ήδη ετοιμάσει. Εκεί πάνω θα στηριχθεί η ξύλινη τάβλα ή τα κομμάτια ξύλου (σανίδες).

Φτιάξτε έναν καναπέ με τούβλαΑφού μετρήσετε και καταλήξετε στην τελική θέση που πρέπει να βάλετε τα τούβλα, στερεώστε τα μεταξύ τους με την ειδική τσιμεντόκολλα.

Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε μεντεσέδες, τους οποίους θα βιδώσετε πάνω στο ξύλινο πλαίσιο, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να ανοίγουν για να αποθηκεύετε στο σημείο αυτό τα πράγματα που εσείς θέλετε.

Αν το μήκος του καναπέ, δηλαδή η απόσταση ανάμεσα στους δυο τοίχους, είναι μεγάλο, στήστε τούβλα στο ενδιάμεσο της απόστασης και στο ανάλογο ύψος, ώστε να είναι πιο σταθερή η κατασκευή σας.

Τέλος, πριν τοποθετήσετε τα τούβλα της εξωτερικής πλευράς, μπορείτε να τα βάψετε στο χρώμα που επιθυμείτε.

Η τελευταία πινελιά είναι οι μαξιλάρες. Διαλέξτε το αγαπημένο σας ύφασμα, στο χρώμα που σας αρέσει για τις μεγάλες μαξιλάρες και «παίξτε» με τα χρώματα των μικρότερων μαξιλαριών.

 

Διαβάστε επίσης