Γυναικεία λοσιόν για μετά το ξύρισμα

Γυναικεία λοσιόν για μετά το ξύρισμα και την αποτρίχωση με ξυράφι Γυναικεία λοσιόν για μετά το ξύρισμα

Τα Αιθέρια έλαια, τα βότανα, τα φρούτα, τα λουλούδια και άλλα φυσικά προϊόντα, είναι τα καλύτερα υλικά για καλλυντικά χωρίς χημικές ουσίες. Διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο μας μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας αγνά καλλυντικά με βάση τα βότανα, όπως αυτή η γυναικεία λοσιόν για μετά το ξύρισμα.

Υλικά:

Άμυλο Καλαμποκιού ή Σταριού (Νισεστές)
Γλυκερίνη
Σκόνη Ψευδάργυρου (Φαρμακείο)
Κρέμα Γάλακτος πλήρης
Βάση Λαδιών από Καλέντουλα, Γιογιόμπα, Σπαθόχορτο, Χαμομήλι
και Αμυγδαλέλαιο
Αιθέρια Έλαια από Τσαγιόδεντρο (Tea Tree), Γεράνι, Λεβάντα, Φασκόμηλο, Κέδρο, Μελισσόχορτο

Συνταγή:

Γυναικεία λοσιόν για μετά το ξύρισμαΣε ένα μπολάκι μικρό στρογγυλό, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη και 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο καλαμποκιού. Το ανακατεύουμε με ένα χτυπητήρι σπιτιού μέχρι να λιώσει το άμυλο. Έπειτα ρίχνουμε ζεστό βρασμένο νερό στο μείγμα και ανακατεύουμε και πάλι γερά μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει μια ομοιόμορφη και λεία κρεμώδη υφή.

Το μείγμα αυτό το τοποθετούμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων, στη πιο ζεστή θερμοκρασία και όταν το βγάλουμε, θα έχει γίνει ένα ζελέ λίγο σφιχτό. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, όσο χρειάζεται για να αραιώσουμε λιγάκι το ζελέ και να να έχουμε τελικά ένα γαλάκτωμα.

Διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ψευδάργυρου σε αποσταγμένο νερό και την προσθέτουμε στο γαλάκτωμά μας. Προσθέτουμε επίσης τα βασικά λάδια μας και στο τέλος τα αιθέρια έλαιά μας.

Όλο αυτό το γαλάκτωμα το ρίχνουμε σε ένα πλαστικό φιαλίδιο των 200 ml και ανακινούμε το μείγμα πολύ καλά για να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά μαζί. Κάθε φορά πριν την χρήση του, θα πρέπει να ανακινούμε λίγο το μείγμα μας, για τον ίδιο λόγο.

Καλή επιτυχία!

Σοφία Σαββογιαννάκη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης