Το μπάνιο είναι μια απολαυστική εμπειρία

Το μπάνιο είναι μια απολαυστική εμπειρία Το μπάνιο είναι μια απολαυστική εμπειρία

Το στρες της ημέρας, οι δουλειές, οι υποχρεώσεις σας καταπονούν. Έχετε την ανάγκη για ένα μπάνιο. Ένα μπάνιο που θα σας χαλαρώσει και θα σας ανανεώσει. Ύστερα από τόσο άγχος και ταλαιπωρίες, δικαιούστε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε υπέροχη στιγμή αναζωογόνησης.

Ειδυλλιακή ατμόσφαιρα
Το μπάνιο δεν αποτελεί απλή διαδικασία υγιεινής και καθαριότητας. Αντιμετωπίστε το λοιπόν σαν κάτι ξεχωριστό, που ξεφεύγει από την καθημερινότητα και σας μυεί σ’ έναν κόσμο απόλαυσης και ευφορίας.

Το μπάνιο είναι μια απολαυστική εμπειρία«Σκηνοθετήστε» το καίγοντας αρωματικά κεριά ή στικ, για όση ώρα το απολαμβάνετε, και ακούγοντας απαλή μουσική, που ταιριάζει στην περίσταση – κατά προτίμηση new age ή ethic ακούσματα με άρωμα… Ινδίας. Κυρίως προσπαθήστε να αδειάσετε εντελώς το μυαλό σας από δυσάρεστες ή αρνητικές σκέψεις, έγνοιες και σκοτούρες (προσοχή, όμως: μη χαλαρώσετε υπερβολικά, σε σημείο που να σας πάρει ο ύπνος…). Εννοείται ότι προηγουμένως έχετε φροντίσει να κλείσετε το κινητό σας, για να μη διακοπεί το… πρόγραμμα χαλάρωσης από κάποια ξαφνική (και δυσάρεστη ίσως…) κλήση που θα αναστατώσει τη νιρβάνα σας.

Μην παρατείνετε επ’ άπειρον την παραμονή σας μέσα στην μπανιέρα. Δεν είναι ανάγκη να… μουλιάσετε.

Φροντίστε ώστε η θερμοκρασία του νερού να είναι λογικά χλιαρή. Το πολύ ζεστό δεν κάνει καλό στο δέρμα.

Ξεπλυθείτε με σκοτσέζικο ντους, εναλλάσσοντας ζεστό με κρύο, έτσι ώστε να τονώσετε τη μικροκυκλοφορία.

Τα βασικά της προετοιμασίας
Το μπάνιο είναι μια απολαυστική εμπειρίαΠροτού βυθιστείτε στο μυρωδάτο νερό, χρησιμοποιήστε κάποιο ειδικό προϊόν σκραμπ. Μπορείτε επίσης να τρίψετε το σώμα σας με μια βούρτσα που θα έχει μακριά ξύλινη λαβή και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα μαζί με τις συσσωρευμένες τοξίνες. Ξεκινήστε από το δεξί σας πόδι, αρχίζοντας χαμηλά από την πατούσα. Προωθηθείτε στη γάμπα και, με κάπως πιο «πλατιές» κινήσεις, φτάστε στην περιοχή του μηρού και του γοφού.

Η μαγεία των αρωμάτων
Επιλέγετε πάντα αφρόλουτρα αρωματισμένα με τις ευωδιές τις αρεσκείας σας. Αν δεν χρησιμοποιήσετε το αφρόλουτρο από τη σειρά σώματος του αρώματός σας, επιλέξτε παρεμφερείς ευωδιές που θα σας παραπέμπουν στην ίδια περίπου… οσφρητική εμπειρία. Όσο ο καιρός γίνεται κρύος, η εποχή προσφέρεται για «βαριά» αρώματα και συνδυασμούς από musk, σαντανόξυλο και βανίλια. Τα εσπεριδοειδή, πιο δροσερά και ανάλαφρα, είναι περισσότερο κατάλληλα για την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία υπαγορεύει πιο ανάλαφρες και αιθέριες ευωδιές. Οι έντονες ανατολίτικες εσάνς ταιριάζουν ιδανικά στη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα, γιατί διακρίνονται για την πληθωρική αίσθηση «ζεστασιάς» και θαλπωρής που εκπέμπουν.

Εκλεπτυσμένες απολαύσεις πολυτελείας
Το μπάνιο είναι μια απολαυστική εμπειρίαΑνακατέψτε 5 σταγόνες από αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου με 2 κουταλιές της σούπας λάδι jojoba. Προσθέστε το μείγμα στην μπανιέρα με το ζεστό νερό και, για ακόμη περισσότερο άρωμα, ρίξτε λίγη… κανέλα.

Μιμηθείτε τις… αυτοκρατορικές συνήθειες της Κλεοπάτρας: ρίξτε 200 γρ. γάλα και 10 γρ. μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και, προτού το μείγμα βράσει, βγάλτε το από τη φωτιά και αμέσως προσθέστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμιού και 3 σταγόνες λεβάντα. Ρίξτε τό… ελιξίριο στη γεμάτη με νερό μπανιέρα και βυθιστείτε στην απόλαυση!

Πειραματιστείτε
Το μπάνιο είναι μια απολαυστική εμπειρίαΓια μια έξτρα αισθησιακή εμπειρία, δοκιμάστε να εντάξετε στην τελετουργία του μπάνιου και μερικές σταγόνες από τα αιθέρια έλαια που έχουν πάνω σας χαλαρωτική επίδραση (π.χ., ιλάνγκ-ιλάνγ, γιασεμί, χαμομήλι). Τα περισσότερα αφρόλουτρα περιέχουν ήδη στη σύνθεσή τους μικρές ποσότητες από αιθέρια έλαια, έτσι ώστε να μετατρέπεται αυτομάτως το μπάνιο σας σε Spa εμπειρία. Μπορείτε όμως κι εσείς, να τα χρησιμοποιήσετε απευθείας, ακολουθώντας όμως κατά γράμμα τις οδηγίες χρήσης, γιατί απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Μ’ αυτό τον τρόπο εφαρμόζετε και μόνες σας στο σπίτι μια απλή μορφή αρωματοθεραπείας και επωφελείστε από τις καταπραϋντικές, αλλά και αναζωογονητικές ιδιότητες των πολύτιμων αυτών ελιξίριων ευεξίας.

Εμποτίστε μια μικρή πετσέτα με ένα διάλυμα που θα φτιάξετε εσείς οι ίδιες από χλιαρό νερό και τα αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας. Τοποθετήστε την γύρω από το λαιμό ή την πλάτη σας και… χαλαρώστε.
Δοκιμάστε κάτι εξαιρετικό: βράστε λεβάντα, κέδρο και λίγο σέλινο για 20 λεπτά περίπου και προσθέστε το μείγμα στο νερό της μπανιέρας.

Βελούδινη αίσθηση
Αμέσως μετά την απόλαυση του μπάνιου, το σώμα «διψά» για εντατική ενυδάτωση. Σε μορφή κρέμας, λοσιόν ή ακόμη και μη λιπαρού ελαίου, απλώστε μια γενναία δόση από το ενυδατικό προϊόν σε ολόκληρο το σώμα, με κινήσεις απαλού μασάζ που θα έχουν φορά προς την καρδιά. Κάντε το, αφού πρώτα σκουπιστείτε με μια βαμβακερή μαλακή πετσέτα, αλλά φροντίστε ν’ αφήσετε το δέρμα ελαφρώς νωπό.

Επιμείνετε σε περιοχές που αισθάνεστε πως χρειάζονται έξτρα δόσεις ενυδάτωσης, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα και μην παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα για τα πέλματα, αν βέβαια, υπάρχει ανάγκη.

 

Διαβάστε επίσης