Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις με παλιά CD

Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις με παλιά CD Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις με παλιά CD

Τα παλιά CD μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά χειροτεχνήματα, αρκεί να έχετε αρκετή φαντασία και μπόλικα CD για ανακύκλωση. Εδώ θα δούμε μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με CD.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
Παλιά CD, μια όμορφη κορδέλα ή δαντέλα της αρεσκείας σας, τρυπάνι, εικόνες από παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες, και χάντρες.

Οδηγίες για να κατασκευάσετε ένα διακοσμητικό αστέρι:
διακοσμητικό αστέρι1. Τοποθετήστε δύο CDs πλάτη με πλάτη, ώστε η γυαλιστερή πλευρά τους να βλέπει προς τα έξω. Στερεώστε τα μεταξύ τους με ταινία για να μην μετακινούνται καθώς θα κάνετε τις τρύπες.

2. Τυπώστε το αστέρι της παρακάτω εικόνας και κόψτε το. Βάλτε την κομμένη εικόνα πάνω από τα CDs και σημαδέψτε μ’ ένα μαρκαδόρο τα σημεία που πρέπει να ανοιχτούν οι τρύπες με το τρυπάνι.

διακοσμητικό αστέρι3. Κάντε τις τρύπες αρκετά μεγάλες, έτσι ώστε η δαντέλα ή η κορδέλα σας να μπορεί να περάσει δύο φορές.

4. Ξεκινήστε από την κορυφή του αστεριού, τυλίξτε την κορδέλα μέσα – έξω γύρω από το αστέρι δυο φορές, περνώντας από τις τρύπες που κάνατε, και θα έχετε σχηματίσει ένα αστέρι. Δέστε την κορδέλα στην κορυφή απ’ όπου ξεκινήσατε και προσθέστε τις χάντρες αν θέλατε.

5. Στο τέλος, μπορείτε να κολλήσετε στο κέντρο μια χριστουγεννιάτικη εικόνα ή μια φωτογραφία της οικογένειας.

Οδηγίες για να φτιάξετε στολίδια με ακτίνες:
στολίδια με ακτίνες1. Κολλήστε δυο CDs μαζί, έτσι ώστε οι τυπωμένες πλευρές τους να είναι στη μέσα μεριά.

Τυλίξτε τα δυο CDs με την κορδέλα αρκετές φορές, περνώντας από το κέντρο και την εξωτερική τους περίμετρο σε διαστήματα, μέχρι να επιστρέφετε στο σημείο, από το οποίο αρχίσατε.

Δέστε τις δυο άκρες και προσθέστε μερικές χάντρες στην κορυφή.

χριστουγεννιάτικο δέντροΟδηγίες για χριστουγεννιάτικο δέντρο:
Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο για εξωτερικό χώρο, χρησιμοποιώντας παλιά και διαφημιστικά CDs.

χριστουγεννιάτικο δέντροΑγοράστε ένα καλώδιο με φωτάκια και στερεώστε με κορδελάκια από ένα λαμπάκι στο κέντρο κάθε CD.

(Εκτός από κορδελάκια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόλλα για να στερεώσετε τα CDs μεταξύ τους και τα φωτάκια επάνω στα CDs).

Το φως σχηματίζει μια χαριτωμένη αντανάκλαση επάνω στα CDs και μια κομψή διακόσμηση θα στολίζει το μπαλκόνι ή την αυλή σας.

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι τα φωτάκια και το καλώδιο να είναι κατάλληλα για εξωτερικό χώρο.

 

Διαβάστε επίσης