Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βαζάκια από παιδικές τροφές

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βαζάκια από παιδικές τροφές Χριστούγεννα Κατασκευές Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βαζάκια από παιδικές τροφές

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος για να δημιουργήσετε διακοσμητικά χειροτεχνήματα. Μάλιστα με υλικά που τα νομίζατε άχρηστα και λίγη φαντασία, μπορείτε να κάνετε θαύματα. Τα μικρά γυάλινα βαζάκια που περιείχαν παιδική τροφή, μπορούν να ανακυκλωθούν σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη κατασκευή.

Θα χρειαστούμε:

15 βαζάκια καθαρά, με τα καπάκια τους
Κόλλα
Χριστουγεννιάτικη κορδέλα ή τρέσα (προαιρετικά)
Μικρά χριστουγεννιάτικα φωτάκια
Σφυρί και κατσαβίδι
Μεγάλη πένσα ή τσιμπίδα
Αλουμινόχαρτο, χοντρό χαρτόνι, χρυσή/ασημί μπογιά (προαιρετικά)

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βαζάκια από παιδικές τροφές 1. Στο πρώτο στάδιο αυτής της κατασκευής – κολλάμε μεταξύ τους τα βαζάκια για να σχηματίσουμε την αρχική μορφή του δέντρου – αυτή είναι και η πιο χρονοβόρα διαδικασία. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άσπρη κόλλα -αλτακόλ διάφανη- αντί για θερμοκόλλα ή απλά «σελοτέιπ» για να τα συνδέσετε μεταξύ τους). Τοποθετούμε όρθια 5 βαζάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα σφίγγουμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια ξύλο που βάζουμε δεξιά και αριστερά, στα δύο ακριανά βαζάκια. Αφήνουμε κάθε σειρά να στεγνώσει πριν προσθέσουμε την επόμενη σειρά. Οταν η κόλλα είναι τελείως στεγνή, προσθέτουμε την επόμενη σειρά που αποτελείται από 4 βαζάκια, συνεχίζουμε με τη μεθεπόμενη σειρά των 3 βάζων και ούτω καθεξής.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βαζάκια από παιδικές τροφές 2. Χρησιμοποιώντας το σφυρί και το κατσαβίδι, ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο από κάθε καπάκι. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινη σανίδα, τοποθετώντας το κατσαβίδι στο κέντρο από το καπάκι και δίνοντας ένα δυνατό χτύπημα. Μετά κινείστε το κατσαβίδι μπρος – πίσω για να μεγαλώσετε το άνοιγμα.) Προστατέψτε τα δάχτυλά σας, και τα φωτάκια που θα περάσετε αργότερα μέσα από το άνοιγμα που δημιουργήσατε στο καπάκι, τυλίγοντας την τρύπα με αλουμινόχαρτο ή μονωτική ταινία. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο και να αφήσετε μεγάλα κομμάτια του αλουμινόχαρτου να περισσεύουν από το κέντρο του καπακιού, για να πετύχετε το παιχνίδισμα που κάνει το αλουμινόχαρτο με το φως από τα λαμπάκια.

3. Περνάμε τα λαμπάκια στα ανοίγματα που κάναμε στο κάθε καπάκι και βιδώνουμε τα καπάκια στα βαζάκια.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βαζάκια από παιδικές τροφές 4. Διακοσμούμε με κορδέλα ή χριστουγεννιάτικη τρέσα, ανάλογα με την επιθυμία μας. Μερικά κλασσικά χριστουγεννιάτικα χρώματα είναι το μπορντώ, το χρυσό και το άσπρο και γι’ αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλες με αυτά τα χρώματα, μαζί με κάποια χρυσά διακοσμητικά.

5. Αν η τελική κατασκευή μας κρεμαστεί σε κάποιο τοίχο, τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε άλλο. Αν όμως θελήσουμε να την τοποθετήσουμε στο περβάζι ενός παραθύρου, θα ήταν προτιμότερο να καλύψουμε την πίσω πλευρά, ώστε να μην μείνει ακάλυπτη η πλάτη του. Γι’ αυτό κόβουμε ένα κομμάτι χαρτόνι, που να ταιριάζει με το μέγεθος του βάζου-δέντρου μας και χρωματίζουμε με μεταλλικό χρυσό χρώμα (ή ασημί). Στερεώνουμε το χαρτόνι χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι κορδέλας, που καταλήγει σε ένα φιόγκο στο πίσω μέρος της πλάτης.

Μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο εντυπωσιακή την κατασκευή μας, φτιάχνοντας ακόμη ένα ίδιο βάζο-δέντρο, να ενώσουμε πλάτη με πλάτη τα δυο δέντρα μαζί, και να τα βάλουμε να στέκονται επάνω στο τραπέζι!

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης