Δημιουργήστε ένα γραφείο στο σπίτι

Δημιουργήστε ένα γραφείο στο σπίτι Δημιουργήστε ένα γραφείο στο σπίτι

Σας αρέσει να δουλεύετε, να μελετάτε, να κάνετε λογαριασμούς ή ν’ ασχολείστε με τα χόμπι σας στο σπίτι; Πάντα υπάρχουν ιδέες για να μεταμορφώσουμε μια γωνιά του σπιτιού σε καλόγουστο και λειτουργικό γραφείο. Ας δούμε μερικές…

Εάν υπάρχει ένα δωμάτιο που μπορεί να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες, οργανώστε το έτσι ώστε να χαίρεστε όταν εργάζεστε σ’ αυτό. Σε περίπτωση, όμως, που ο χώρος σας είναι περιορισμένος, θα πρέπει να κινηθείτε έξυπνα, προκειμένου να βρείτε λύσεις πρακτικές, οικονομικές και, πάνω απ’ όλα, λειτουργικές.

Έξυπνες προτάσεις

Δημιουργήστε ένα γραφείο στο σπίτιΈνας παραμελημένος χώρος ή μια γωνία της κουζίνας μπορεί να χωρέσει ένα μικρό τραπέζι και τα απαραίτητα είδη γραφείου. Για να μην έχει πρόβλημα το κομπιούτερ σας από τους ατμούς και τις εναλλαγές της θερμοκρασίας, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα φορητό – το οποίο, στη συνέχεια, θ’ αποθηκεύετε σε… ασφαλές σημείο.

Εάν διαθέτετε μεγάλο καθιστικό, διαχωρίστε οπτικά το χώρο εργασίας απ’ αυτόν των υπόλοιπων δραστηριοτήτων. Ένα σύστημα ψηλών ραφιών που στηρίζονται με ειδικές μπάρες από το πάτωμα έως το ταβάνι ή μια βιβλιοθήκη διπλής όψης θα σας βοηθήσει, διατηρώντας, παράλληλα, την αίσθηση του «ανοιχτού» σχεδιασμού.

Στα μικρά δωμάτια, ένα τροχήλατο επιπλάκι συμβάλλει ουσιαστικά, γιατί μετά το τέλος της εργασίας μεταφέρεται οπουδήποτε.

Μια ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα ή, εάν υπάρχει, κάποια εσοχή τοίχου σίγουρα δέχεται ένα γραφείο. Φυσικά, πρέπει να οροθετήσετε με σαφήνεια τις δύο λειτουργίες. Φροντίστε να γυρίσετε την πλάτη της καρέκλας προς το κρεβάτι και η όλη παρουσία του χώρου εργασίας να είναι διακριτική, ώστε να μη διαταράσσει τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα που επιβάλλεται να υπάρχει στο υπνοδωμάτιο. Μπορεί, επίσης, η σύνθεση του γραφείου να καλύπτεται από μια πόρτα-φυσαρμόνικα ή ένα καλόγουστο παραβάν.

Εάν δεν επαρκούν οι διαστάσεις του πατώματος, σκεφθείτε… κάθετα. Ένα έπιπλο που στηρίζεται στον τοίχο ή ράφια σ’ όλο του το ύψος θα φιλοξενήσουν άνετα το monitor, το πληκτρολόγιο, τον εκτυπωτή και το σκληρό δίσκο, καθώς κι ένα γραφείο που θα μαζεύεται και θ’ ανοίγει.

Με την ίδια κατασκευή σε μια γωνία του τοίχου -με ανάλογα κοψίματα στα ράφια- εξοικονομείτε ακόμη περισσότερο χώρο.

Δημιουργήστε ένα γραφείο στο σπίτιΤετράγωνα κουτιά που τοποθετούνται το ένα επάνω στο άλλο είναι ταυτόχρονα πρακτική και διακοσμητική λύση.

Εάν δεν θέλετε να φαίνεται η ύπαρξη του γραφείου, επιλέξτε ένα ειδικό έπιπλο, όπου θα τακτοποιείτε τα πάντα και, μετά τη χρήση τους, θα κλείνετε τις πόρτες του, «εξαφανίζοντάς» τα.

Παρόμοια εναλλακτική σάς προσφέρει κι ένα έπιπλο-ραφιέρα που, αντί για πόρτες, έχει ένα ωραιότατο roll-top.

Εάν το στυλ του δωματίου είναι παραδοσιακό, ένα όμορφο γραφείο από σκούρο ξύλο -που θα βρείτε στο Μοναστηράκι ή σε παλαιοπωλεία- θα το αναδείξει ακόμη περισσότερο.

Ευέλικτα συστήματα οργάνωσης, με διαφορετικά κομμάτια, που συνυπάρχουν, όμως, αρμονικά, θα χαρίσουν άψογο και λειτουργικό αποτέλεσμα, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες σας. Ξύλο, μέταλλο, γυαλί, πλαστικό και άλλα εξελιγμένα υλικά συνδυάζονται ιδανικά στα σημερινά μοντέρνα σπίτια.

Για μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση, κρύψτε το γραφείο σας πίσω από μια βαριά κουρτίνα -ευθεία ή κυκλική- ή μια συρόμενη πρόσοψη. Έτσι, θα έχετε μια γρήγορη, απλή λύση, που δεν θα αλλοιώνει το στυλ του δωματίου.

Αν ζείτε σε μεζονέτα, το σημείο κάτω από τη σκάλα μπορεί να υποδεχθεί με έξυπνο και καλαίσθητο τρόπο το γραφείο σας.

Κοιτάξτε προσεκτικά κάθε γωνιά του σπιτιού σας και να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τη δική σας λύση για να δημιουργήσετε το χώρο εργασίας σας.

 

Διαβάστε επίσης