Η διαρρύθμιση του καθιστικού

Η διαρρύθμιση του καθιστικού Η διαρρύθμιση του καθιστικού

Θέλετε να κάνετε αναδιάταξη των επίπλων τού καθιστικού σας; Για να μην φέρνετε άδικα βόλτες μαζί με τον καναπέ, θα πρέπει πριν ξεκινήσετε να έχετε μελετήσει τις δυνατότητες του χώρου σας και να έχετε έτοιμο ένα σχέδιο δράσης.

Οδηγίες
– Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, λάβετε υπόψη σας τη θέση τής πόρτας. Η κεντρική είσοδος θα πρέπει να ανοίγει εύκολα και να μην παρεμποδίζεται από χαλιά, καναπέδες ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Εκτός από τους πρακτικούς λόγους που το υπαγορεύουν, επιβάλλεται και από τη φιλοσοφία του Feng Shui.
Η διαρρύθμιση του καθιστικούΗ αισθητική ισορροπία ενός δωματίου καθορίζεται τόσο από τη θέση των επίπλων, όσο και από το μέγεθός τους. Αν έχετε ογκώδη έπιπλα και τα έχετε τοποθετήσει όλα μαζί σε μια πλευρά τού δωματίου, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Προσπαθήστε, λοιπόν, να τα μοιράσετε σωστά στο χώρο, για να πετύχετε ένα ισορροπημένο, αλλά και πρακτικό αποτέλεσμα.
– Η τοποθέτηση τού καναπέ με την πλάτη στον πιο μακρύ τοίχο είναι συχνά η πιο εύκολη και ασφαλής λύση, στην οποία καταφεύγουν οι περισσότεροι, νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση χώρου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αληθές. Τολμήστε και άλλους συνδυασμούς. Ίσως αναδεικνύουν καλύτερα, τόσο τα έπιπλά σας όσο και τη διαρρύθμιση του χώρου σας.
– Ο τρόπος με τον οποίο θα τοποθετήσετε τα μεγάλα έπιπλα, που διαθέτετε, είναι πολύ σημαντικός. Αν για παράδειγμα, ο καναπές σας δεν είναι τοποθετημένος με την πλάτη στον τοίχο, θα πρέπει να αφήσετε αρκετό χώρο πίσω από αυτόν, για να μπορείτε να κυκλοφορείτε άνετα.
– Αν ο καναπές σας αποτελείται από περισσότερα από ένα κομμάτια, έχετε τη δυνατότητα να τα τοποθετήσετε ξεχωριστά στο χώρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορους σχηματισμούς, ανάλογα  με το χώρο και τις ανάγκες σας.
– Αν υπάρχουν κενά σημεία σε γωνίες ή πίσω από τα έπιπλα φροντίστε να τις συμπληρώσετε με φυτά, που δίνουν μια φρεσκάδα στο χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές κοντά στην πόρτα, όπου η τοποθέτηση φυτών ευνοεί το Feng Shui.
– Οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και οι καρέκλες δεν θα πρέπει να απέχουν πολύ μεταξύ τους. Όσοι κάθονται πρέπει να αισθάνονται κοντά ο ένας στον άλλον, πράγμα που διευκολύνει την επικοινωνία και τη συζήτηση.
– Τέλος μην ξεχνάτε ότι το καθιστικό είναι το δωμάτιο στο οποίο συνήθως περνάει τις περισσότερες ώρες της όλη η οικογένεια. Φροντίστε λοιπόν να είναι πάνω απ’ όλα άνετο.

 

Διαβάστε επίσης