Συμμαζέψτε και καθαρίστε το υπνοδωμάτιο σε 15 λεπτά

Συμμαζέψτε και καθαρίστε το υπνοδωμάτιο σε 15 λεπτά Συμμαζέψτε και καθαρίστε το υπνοδωμάτιο σε 15 λεπτά

Ας υποθέσουμε ότι η ώρα είναι 8 το πρωί. Μόλις βάλατε τα παιδιά στο σχολικό, ο σύζυγος έχει ήδη φύγει και εσείς έχετε μισή ώρα στη διάθεσή σας πριν φύγετε για δουλειά. Δείτε λοιπόν πώς μέσα σε 15 λεπτά θα προλάβετε να συμμαζέψετε το υπνοδωμάτιο και να σας περισσέψουν και άλλα 15 λεπτά για να ντυθείτε, να μακιγιαριστείτε και να φύγετε για τη δουλειά.

Βήμα 1: (εξ)Οπλιστείτε
Είναι πολύ σημαντικό να έχετε όλα όσα θα χρειαστείτε πρόχειρα έτσι ώστε να αποφύγετε καθυστερήσεις και εκνευρισμό πηγαινοερχόμενη από το ένα δωμάτιο στο άλλο γιατί κάτι σας λείπει. Θα χρειαστείτε ένα κουτί ή καλάθι για τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στο δωμάτιο, μία σακούλα για τα σκουπίδια, την ηλεκτρική σας σκούπα ή μία παρκετέζα και την καλή σας διάθεση.

Βήμα 2: Συνοπτικές Διαδικασίες
Βάλτε όλα τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στο υπνοδωμάτιο μέσα σε ένα κουτί ή καλάθι. Μην προσπαθήσετε να βάλετε κάθε αντικείμενο στη θέση του εκείνη τη στιγμή γιατί σίγουρα δεν θα καταφέρετε να φτάσετε έγκαιρα στη δουλειά.

Βήμα 3: Άπλυτα Ρούχα
Ότι είναι για πλύσιμο, βάλτε το σε μία ντάνα στο πάτωμα και μετά το καλάθι με τα άπλυτα. Μην ασχοληθείτε τώρα με το να ανοίξετε τις κάλτσες ή να γυρίσετε τα ρούχα από την καλή. Αυτό θα μπορέσετε να το κάνετε όταν θα ετοιμάζετε τα ρούχα για πλύσιμο. Αν έχετε σκοπό να αλλάξετε σεντόνια, ρίξτε και τα άπλυτα σεντόνια στο πάτωμα μαζί με τα άλλα ρούχα.

Βήμα 4: Καθαρά Ρούχα
Τα ρούχα που πρέπει να μπουν στη θέση τους θα τα διπλώσετε στα γρήγορα και θα τα αφήσετε πάνω στο κομοδίνο ή πάνω σε μία καρέκλα. Όσα θέλουν κρεμάστρα, αν δεν προλαβαίνετε να τα κρεμάσετε, ακουμπήστε τα προσεκτικά πάνω στο κρεβάτι ώστε να μην τσαλακωθούν μέχρι να καταφέρετε να τα βάλετε στη ντουλάπα. Θα τα βάλετε στη θέση τους το απόγευμα.

Βήμα 5: Σκουπίδια
Ότι είναι για πέταμα πετάξτε το στη σακούλα των σκουπιδιών. Χαρτομάντιλα, το περιοδικό που διαβάσατε χθες το βράδυ, το σακουλάκι από τα πατατάκια που έτρωγε χθες το βράδυ ο καλός σας, οτιδήποτε δεν χρειάζεστε πια, πετάξτε το στη σακούλα.

Βήμα 6: Στρώστε το κρεβάτι
Παρόλο που πολλοί από εμάς δεν θεωρούμε απαραίτητο το στρώσιμο του κρεβατιού, όλοι συμφωνούμε ότι ένα υπνοδωμάτιο με στρωμένο κρεβάτι δείχνει πολύ πιο όμορφο, πιο καθαρό και πιο τακτοποιημένο. Στα γρήγορα χτυπήστε τα μαξιλάρια, τινάξτε τα σεντόνια και με γρήγορες κινήσεις στρώστε την κουβέρτα.

Βήμα 7: Επιφάνειες
Τακτοποιήστε τα καλλυντικά που είναι στο κομοδίνο σας, βάλτε τα βιβλία και τα περιοδικά σε τακτοποιημένες στοίβες, βάλτε τα καλλυντικά σας μέσα στο συρτάρι της τουαλέτας σας. Απλώς συμμαζέψτε τα, μην ασχοληθείτε πάνω από 1 λεπτό με αυτό το βήμα.

Βήμα 8: Πατώματα
Σας έχουν μείνει περίπου 4 λεπτά. Προλαβαίνετε να κάνετε ένα γρήγορο σκούπισμα του δωματίου με την ηλεκτρική σκούπα ή με μία παρκετέζα. Μην μετακινείτε έπιπλα αυτή τη στιγμή, σκουπίστε μόνο τις ελεύθερες επιφάνειες και αν δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, προσπαθήστε να σκουπίσετε κάτω από το κρεβάτι όπου συγκεντρώνεται όλη η σκόνη.

Βήμα 9: Μαζέψτε
Μαζέψτε τον εξοπλισμό σας. Βάλτε στην αποθήκη τα υλικά σας και το κουτί με τα αντικείμενα που πρέπει να τακτοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή. Πάρτε μία ανάσα και ντυθείτε για τη δουλειά.

Αν σας περισσέψουν λίγα λεπτά:
– Κρεμάστε τα καθαρά ρούχα στη ντουλάπα ή βάλτε τα διπλωμένα ρούχα στα συρτάρια
– Τακτοποιήστε τα αντικείμενα που βάλατε στο καλάθι ή έστω λίγα από αυτά ώστε να μην μαζεύονται

Μην παρασυρθείτε με τις δουλειές. Είπαμε, δεκαπέντε λεπτά φτάνουν! Άλλωστε, πρέπει να φύγετε για τη δουλειά. Καλή σας μέρα!

Μαίρη Υφαντή
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης