Αναδείξτε το καλοκαίρι στους χώρους σας

Αναδείξτε το καλοκαίρι στους χώρους σας Αναδείξτε το καλοκαίρι στους χώρους σας

Το καλοκαίρι είναι πλέον μόλις μια ανάσα μακριά και η έλευσή του αντικατοπτρίζεται ήδη στη διάθεση και στην εμφάνισή σας. Γιατί όχι και στο σπίτι σας; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναδείξετε το καλοκαίρι μέσα από τον προσωπικό σας χώρο, αρκεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη, για να αξιοποιήσετε, όσο το δυνατόν δημιουργικά, όμορφες ιδέες στο σπίτι.

Αν δεν έχετε την πολυτέλεια να απολαμβάνετε το απέραντο γαλάζιο από το μπαλκόνι του σπιτιού σας, το χρώμα της θάλασσας μπορεί να πλημμυρίσει τον προσωπικό σας χώρο δημιουργώντας ανάλαφρη διάθεση ανάλογη με το πνεύμα της εποχής.

Αναδείξτε το καλοκαίρι στους χώρους σαςΜικρές χρωματικές πινελιές θα δώσουν άλλη πνοή στο περιβάλλον σας και θα ξυπνήσουν μνήμες νησιώτικης χαλάρωσης και απολαυστικών στιγμών δίπλα στο κύμα της θάλασσας.

Μια πρώτη ιδέα είναι να εντάξετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού, γωνιές που θυμίζουν καλοκαίρι και θάλασσα. Μπορείτε να βάψετε ένα παλιό τραπεζάκι σε τόνους του γαλάζιου και να τοποθετήσετε επάνω του διάφορα παλιά αναμνηστικά από διακοπές, κασπό σε μπλε χρώμα και διάφορα διάφανα γαλάζια μπουκάλια. Το χρωματικό παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί και στο δάπεδο, το οποίο μπορείτε να επενδύσετε με λευκά και μπλε πλακάκια.
Επιλέξτε υφάσματα, κουρτίνες, είδη κουζίνας, μπάνιου και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα σε αποχρώσεις του μπλε, προκειμένου να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που θέλετε.

Αναδείξτε το καλοκαίρι στους χώρους σαςΤα χρώματα της γης και της τερακότας μπορούν επίσης, να αποτελέσουν ιδανική λύση για το στόλισμα μιας γωνιάς του σπιτιού και την ανάδειξή του σε πρώτης τάξεως «φορέα» του καλοκαιριού. Πρώτο στάδιο είναι η προμήθεια μιας ορθογώνιας κονσόλας, κατασκευασμένης εξ ολοκλήρου από ξύλο στο φυσικό του χρώμα. Ακολουθεί η επίστρωση του πατώματος με πλακάκια στο χρώμα της γης, ενώ την όλη καλοκαιρινή διακόσμηση συμπληρώνει το βάψιμο του τοίχου στο χρώμα της ώχρας.
Αίσθηση καλοκαιριού μπορούν να αποκτήσουν και οι καρέκλες της τραπεζαρίας, οι οποίες επιδέχονται αλλαγές χωρίς να αλλοιωθεί η ταυτότητά τους. Ντύστε τις με ένα λεπτό αραχνοΰφαντο ύφασμα στο χρώμα του επίπλου και προσθέστε πουπουλένια μαξιλάρια στο ίδιο χρώμα με το κάλυμμα, για περισσότερη άνεση.

Αναδείξτε το καλοκαίρι στους χώρους σαςΕίναι πολύ εύκολο να μεταμορφώσετε το χώρο σας, αρκεί να έχετε τη διάθεση. Μην περιοριστείτε σε κοινότοπες διακοσμητικές λύσεις, αλλά τολμήστε να εμπιστευτείτε τη φαντασία και το δημιουργικό σας πνεύμα. Η διακόσμηση θέλει έμπνευση και σας προσφέρει ελευθερία κινήσεων. Με τον τρόπο αυτό, ο χώρος σας θα φέρει την σφραγίδα της προσωπικής σας καλαισθησίας.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε ο πρωταγωνιστής του σκηνικού που θα δημιουργήσετε θα πρέπει να είναι το μπλε. Κάθε του απόχρωση αναδεικνύει την απεραντοσύνη του πελάγους, αλλά και υποδηλώνει την ηρεμία, τη ραστώνη και τη δροσιά της θαλασσινής αύρας.

 

Διαβάστε επίσης