Καθαρό σπίτι για το ρεβεγιόν

Καθαρό σπίτι για το ρεβεγιόν Καθαρό σπίτι για το ρεβεγιόν

Σας αγχώνει η χριστουγεννιάτικη καθαριότητα πριν το ρεβεγιόν; Δεν πρέπει! Δείτε μερικές χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για να καθαρίσετε μόνο με λίγες έξυπνες κινήσεις το χώρο σας και να ενώσετε τη μυρωδιά της φρεσκάδας με εκείνη του χριστουγεννιάτικου δείπνου, ολοκληρώνοντας το λαμπερό σκηνικό του σπιτιού σας.

Τα Χριστούγεννα είναι η ωραιότερη γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Βόλτες, συναντήσεις με φίλους, αλλά και ψώνια. Το σπίτι στολίζεται και γεμίζει ευωδιές από φαγητά και πολλά, πολλά γλυκά. Όλα συνθέτουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε από πριν και τη σωστή προετοιμασία. Γιατί αυτές τις μέρες το σπίτι μας πρέπει να καθαριστεί σωστά και καλά. ώστε να γίνει ο πρωταγωνιστής του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν!

Καθαρό σπίτι για το ρεβεγιόνΚαθαρίζοντας το σαλόνι
Η πρώτη σας δουλειά είναι να πλύνετε τα κουφώματα και να καθαρίσετε τα τζάμια. Σειρά έχει το ξεσκόνισμα. Ξεκινήστε από τα ράφια στο σύνθετο, αλλά και τις βιτρίνες με τα διακοσμητικά, όπως επίσης και το τραπεζάκι της τηλεόρασης. Δώστε, ιδιαίτερη προσοχή στις ξύλινες επιφάνειες: στο τραπεζάκι του σαλονιού και στα βοηθητικά τραπεζάκια, στα μπράτσα του καναπέ και σε οποιοδήποτε έπιπλο έχει σκαλίσματα. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακά ξεσκονόπανα και εξειδικευμένα προϊόντα όπως ειδικά πανάκια για ξύλο & παρκέ. Στη συνέχεια σκουπίστε τα χαλιά με την ηλεκτρική σκούπα. Για το τέλος κάντε ένα καλό σκούπισμα στο πάτωμα και φυσικά ένα σφουγγάρισμα.

Καθαρίζοντας την τραπεζαρία
Ένας εξίσου «απαιτητικός» χώρος, αφού τα έπιπλα μπορεί να έχουν περίτεχνα σκαλίσματα, εσοχές, ράφια και επίπεδα, ενώ οι επιφάνειες του τραπεζιού και του μπουφέ πρέπει να είναι αστραφτερές. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι ένα καλό ξεσκόνισμα. Ξεκινήστε από τις κορνίζες, τους καθρέφτες και τα φωτιστικά, οροφής και επιδαπέδια. Το επόμενο βήμα είναι ένα προσεκτικό σκούπισμα στο πάτωμα. Συνεχίζετε στο τραπέζι και τις καρέκλες, δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες τους. Το τελικό στάδιο είναι να σφουγγαρίσετε το πάτωμα, για να λάμψει και να αρωματίσει τον χώρο.

Καθαρίζοντας την κουζίνα
Αφήστε την κουζίνα τελευταία. Μαγειρέψτε ό,τι επιθυμείτε δίχως ενοχές και χωρίς να σκέφτεστε τα καμένα λίπη σε σχάρες, κατσαρόλες και ταψιά. Βάλτε όλο το ταλέντο και την τέχνη σας, άλλωστε είναι Χριστούγεννα. Μετά καθαρίστε τους πάγκους, το τραπέζι, τις καρέκλες, τα ντουλάπια, τα συρτάρια κάνοντας και ένα πέρασμα σε πλακάκια τοίχου, κουζίνα, ψυγείο και πλυντήριο πιάτων. Φυσικά, αφήστε για το τέλος το σκούπισμα του δαπέδου και το σφουγγάρισμα.

Χριστουγεννιάτικο άγγιγμα
Καθαρό σπίτι για το ρεβεγιόνΕπιτέλους, έχετε κάθε λόγο να είστε πραγματικά χαρούμενη. Το σαλόνι και τραπεζαρία σας εκπέμπουν τη λάμψη που θα επιτρέψει να γίνει ο χώρος αυτός ο πρωταγωνιστής της βραδιάς. Ένα καθαρό αποτέλεσμα ία ένα λαμπερό, γιορτινό ρεβεγιόν.

Το τραπέζι της τραπεζαρία περιμένει εσάς για να το διακοσμήσετε, έτσι ώστε να αναδείξει τις υπέροχες σπεσιαλιτέ που έχετε ετοιμάσει για τη μεγάλη βραδιά. Το κομψό τραπεζομάντιλο από δαντέλα και τα σουπλά, πλαισιωμένο από τις κεντημένες πετσέτας, θα το «ντύσουν», ενώ ένα κρυστάλλινο βάζο με κόκκινα γκι ή αλεξανδρινά θα συμπληρώσει έξοχα τον διάκοσμο. Μαζί στολίστε και ένα ζευγάρι μπρούντζινα ή χρυσαφί κηροπήγια με κόκκινες μεταξωτές κορδέλες, που θα προσθέσουν κύρος στο μεγαλόπρεπο γιορτινό τραπέζι σας. Τέλος, τοποθετήστε τα πορσελάνινα πιάτα, τα κρυστάλλινα ποτήρια και τα ασημένια μαχαιροπίρουνά σας. Και αν δεν είναι ασημένια, κανένα πρόβλημα, ένα τόσο άψογα στημένο σκηνικό, τόσο τέλεια καθαρό, δεν έχει ανάγκη από καμιά υπερβολή ή πολυτέλεια. Όπως και να το στολίσετε, θα αναδείξει τη γιορταστική αυτή ατμόσφαιρα που μόνο τα Χριστούγεννα ξέρουν να μας φτιάχνουν… μαζί με το μενού, βέβαια!

 

Διαβάστε επίσης