Οργανώστε το καθιστικό

Οργανώστε το καθιστικό Οργανώστε το καθιστικό

Το καθιστικό δωμάτιο μπορώ να πω ότι είναι το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού. Εδώ θα βρεθούμε κι εμείς και τα άλλα μέλη της οικογένειας για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε. Εδώ θα διαβάσουμε το βιβλίο μας, θα ακούσουμε μουσική ή θα δούμε τηλεόραση μόνοι μας, με φίλους, με συγγενείς. Τέτοιες στιγμές χρειαζόμαστε έναν άνετο, λειτουργικό και ευχάριστο χώρο με αντικείμενα ανθεκτικά και καθημερινά.

Σας προτείνω λοιπόν, μερικούς απλούς τρόπους για να το πετύχετε.

Καθιστικό πριν την οργάνωση 1. Ελαχιστοποιήστε τα αντικείμενα που βρίσκονται στο δωμάτιο, καθώς φαίνεται να τρυπώνουν με κάθε τρόπο τόσο ετερόκλητα πράγματα εδώ μέσα, όπως σχολικά βιβλία, παλιοπάπουτσα, νεροπότηρα, παιχνίδια και πάει λέγοντας. Ένας τρόπος για να περιορίσετε κάπως την ακαταστασία είναι να τοποθετήσετε στο δωμάτιο ένα διακοσμητικό κουτί από καφέ ή ένα δοχείο, όπου θα συγκεντρώνετε τα τηλεχειριστήρια, διάφορα σουβεράκια, περιπλανώμενα στυλό και παρόμοια αντικείμενα.

2. Προετοιμάστε μια βολική θέση όπου θα καταχωνιάζετε τις εφημερίδες και τα περιοδικά, ώστε και αυτά να είναι νοικοκυρεμένα και τακτοποιημένα, αλλά κι εσάς να εξυπηρετεί. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ράφι ειδικά και μόνο για περιοδικά, μια ντιβανοκασέλα με αποθηκευτικό χώρο ή ένα μεγάλο καλάθι.

3. Τακτοποιήστε με δημιουργική φαντασία τα βιβλία και τις συλλογές σας σε ράφια αν υπάρχουν διαθέσιμα στο δωμάτιο. Τακτοποιήστε τα βιβλία σύμφωνα με το μέγεθος και το χρώμα, και διανθίστε με τα συλλεκτικά σας αντικείμενα για να τα παρουσιάσετε με τη μέγιστη ελκυστικότητα.

4. Τοποθετήστε ένα πρακτικό δοχείο απορριμμάτων, ευπρόσιτο από τη θέση που συνήθως κάθεστε, ώστε να μπορείτε να πετάξετε το άχρηστο υλικό του ταχυδρομείου σας, αμέσως μόλις τελειώσετε την ανάγνωσή του.

Καθιστικό μετά την οργάνωση5. Επιλέξτε λαμπτήρες που παρέχουν άφθονο φως για την ανάγνωση. Οι λαμπτήρες που είναι εξοπλισμένοι με τριπλό βολβό (50 -, 100- και 150- Watt κατά προτίμηση) είναι άριστη επιλογή.

6. Προσθέστε μεγάλο ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου, για να μαλακώσετε την «όψη» του δωματίου.

7. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά τριγύρω στο δωμάτιο και βεβαιωθείτε για την άνεση του χώρου σας – τα διακοσμητικά κορδόνια, οι ρίγες και οι φάσες προσφέρουν αίσθημα πολυτέλειας – επάνω σε μια καρέκλα ή έναν καναπέ. Αυξήστε την άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προσθέτοντας κινούμενα μαξιλάρια.

Συμβουλές: Προσθέστε ευωδιά στο χώρο με ένα μεγάλο κερί ή ένα δοχείο με ποτ πουρί που θα αλλάζετε εποχιακά – δηλαδή άρωμα μπαχαρικών για το φθινόπωρο και το χειμώνα, λουλουδένιο για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Προσοχή όμως! Ποτέ μην αφήνετε αφύλακτο ένα κερί που είναι αναμμένο.

Μίνα Ζαχαριάδου
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης