Ο σύντροφός μου, αυτός ο άγνωστος

Ο σύντροφός μου, αυτός ο άγνωστος Ο σύντροφός μου, αυτός ο άγνωστος

Δεν τον καταλαβαίνετε; Αλλά κι αυτός το ίδιο υποστηρίζει… και τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Πώς να «αποκρυπτογραφείτε» τον αγαπημένο σας, να ερμηνεύετε τη συμπεριφορά του και να βελτιώσετε τη σχέση σας.

Μπορεί οι άντρες και οι γυναίκες να είναι ίσοι, αλλά δεν είναι ίδιοι. Και οι διαφορές τους γίνονται έντονες τις στιγμές των διαφωνιών. Σε σημείο, μερικές φορές, να αναρωτιόμαστε από ποιον πλανήτη έρχεται ο σύντροφος μας!

Ανδρικές συνήθειες που μας ξεπερνούν
Από πού προέρχονται όμως αυτές οι διαφορές; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι γενετικής και ορμονικής φύσης και διαμορφώθηκαν μέσα από τις χιλιετίες της εξέλιξης. Την εποχή των σπηλαίων, ο άντρας κυνηγούσε και δεν τον απασχολούσε παρά η επιβίωση του ίδιου και των δικών του. Ανέπτυσσε την επινοητικότητά του για να πιάνει το θήραμά του και επεδείκνυε τη δύναμη του. Η γυναίκα, από την πλευρά της, φρόντιζε την εστία και τα παιδιά, προστατευμένη από τους κινδύνους. Αυτοί είναι παράγοντες που επηρεάζουν ακόμη και σήμερα τη συμπεριφορά μας. Χωρίς να ξεχνάμε τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε! Αγόρια και κορίτσια μεγαλώνουν διαφορετικό. Και ορισμένα σχήματα είναι βαθιά ριζωμένα στο υποσυνείδητό μας, αφού άλλωστε και η στάση του περιβάλλοντος είναι διαφορετική ανάλογα με το φύλο ενός παιδιού. Μάθετε λοιπόν να ερμηνεύετε τις αντιδράσεις των αντρών, για να ξεπερνάτε ευκολότερα τις συγκρούσεις της καθημερινότητας.

Δεν έχει ποτέ τίποτε να μου πει
Από τη μικρή ηλικία τα αγόρια μιλάνε για να περάσουν σε πράξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άντρες πάσχουν από «έλλειψη επικοινωνίας. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι εξίσου φλύαροι με τις γυναίκες, αλλά όχι κάτω από τις ίδιες συνθήκες: οι γυναίκες χρειάζονται οικειότητα, εκείνοι εκφράζονται ευκολότερα δημόσια. Για να τον βοηθήσετε να ανοιχτεί μην τον πιέζετε, απλώς, καλλιεργείτε το διάλογο.

Ακούει τα μισά από αυτά που του λέω
Διαλέγετε την κατάλληλη στιγμή! Αν βλέπει τηλεόραση ή διαβάζει εφημερίδα, δεν έχει νόημα να του ανοίξετε συζήτηση. Υπάρχει μια σαφής διαφορά στη δομή του εγκεφάλου ανδρών και γυναικών, που εξηγεί γιατί οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στη στιγμή ενώ οι άντρες είναι αδύνατο να κάνουν πάνω από ένα.

Κλείνεται στον εαυτό του όταν κάτι δεν πάει καλά
Αντίθετα με τις γυναίκες, που επικοινωνούν για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους, οι άντρες δεν τα εκφράζουν. Μονό την οργή επιτρέπουν στον εαυτό τους να εκδηλώσουν, γιατί θεωρείται αρρενωπό χαρακτηριστικό. Επικοινωνούν όμως με χειρονομίες και στάσεις. Με το να κλείνονται στον εαυτό τους, εκφράζουν κάτι. Για να βοηθήσετε τον άντρα σας θα πρέπει να μάθετε τη γλώσσα του.

Δεν είναι πολύ τρυφερός
Αυτό συμβαίνει γιατί δεν βλέπουμε τη σχέση από την ίδια οπτική γωνία. Οι άντρες ανησυχούν λιγότερο από τις γυναίκες για τη διάρκεια της σχέσης τους και έτσι δεν έχουν ανάγκη να νιώσουν ασφαλείς. Από την άλλη μεριά, οι γυναίκες ψάχνουν πάντα κάτι που δεν πάει καλά και αγωνιούν, συχνά χωρίς λόγο. Δίνετε σημασία στα μικρά σημάδια τρυφερότητας: σας ετοίμασε ένα φαγητό κι ας άφησε την κουζίνα σαν πεδίο μάχης, σας έφερε ένα μπουκέτο λουλούδια κι ας ξέχασε τον προηγούμενο μήνα τα γενέθλια σας.

Δεν με βοηθάει ποτέ
Η γυναίκα θέλει τα πάντα τακτοποιημένα σε συγκεκριμένη θέση (ένα συρτάρι για τα εσώρουχα, ένα ράφι για τα πουλόβερ). Ο άντρας τα βλέπει όλα σφαιρικά (σε μια γωνιά τα αθλητικά παπούτσια και η φόρμα, σε μια άλλη το κουστούμι με το πουκάμισο). Για να μην τσακώνεστε, μπορείτε είτε να τον αφήνετε να «τακτοποιεί» τα πράγματά του όπως εκείνος νομίζει ή να τα αναλάβετε εσείς!

Διαφωνίες στο τιμόνι
Μπορεί να γυρνάει με τις ώρες με το αυτοκίνητο ψάχνοντας μια διεύθυνση, αλλά δεν θα σταματήσει ποτέ να ρωτήσει. Αντίθετα, η γυναίκα θα ρωτήσει από την αρχή για να μην ταλαιπωρηθεί. Για τον άντρα, το να βρει το δρόμο του μόνος του σημαίνει ανεξαρτησία, πράγμα σημαντικό για τον αυτοσεβασμό του. Κι αν αυτό τον υποχρεώνει να κάνει μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, κατά τη γνώμη του αξίζει τον κόπο.

Επιθυμίες
Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε πέντε δυτικές χώρες, άντρες και γυναίκες περιέγραφαν το ιδανικό πρόσωπο που θα ήθελαν να είναι. Οι λέξεις που διάλεξαν:
Τόλμη • Ζεστασιά • Ανταγωνιστικότητα
Φιλία • Κυριαρχία • Γενναιοδωρία
Εξουσία • Συμπάθεια • Θαυμασμός
Έλξη • Πρακτικότητα • Συναντήσεις
Γόητρο • Αγάπη • Δύναμη • Σχέσεις
Απόκτηση αγαθών • Προσφορά

 

Διαβάστε επίσης