Η περιποίηση στο… πιάτο σας

Η περιποίηση στο... πιάτο σας Η περιποίηση στο... πιάτο σας

Αν είστε σπίτι και ξαφνικά νιώσετε τη διάθεση για beaute, ανοίξτε το ψυγείο σας και… ξεκινήστε την προετοιμασία. Σίγουρα διαθέτετε όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζονται για να φτιάξετε μόνες σας μάσκες ομορφιάς, που θα αναζωογονήσουν το πρόσωπό σας.

Λιπαρότητα

Μέλι, λεμόνι, γάλα
Διαλύστε μια κουταλιά μέλι σε μια κουταλιά χυμό λεμονιού και ανακατέψτε, προσθέτοντας σταδιακά γάλα. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το 10 λεπτά. Καθαρίστε μ’ ένα υγρό σφουγγάρι.

Κανονικές επιδερμίδες

Ροδάκινο και κρέμα γάλακτος
Χτυπήστε στο μίξερ μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και μια φέτα ροδάκινο. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το 20-30 λεπτά. Αφαιρέστε τη μάσκα με ένα χαρτομάντιλο και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Η περιποίηση στο... πιάτο σαςΑβγό, λάδι, μέλι
Αναμείξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο, μία κουταλιά μέλι και τον κρόκο ενός αυγού. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να στεγνώσει. Αφαιρέστε τη μάσκα μ’ ένα σφουγγαράκι βουτηγμένο σε χλιαρό νερό και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Ξηρές επιδερμίδες

Γάλα και πατάτες
Βράστε μία πατάτα, ξεφλουδίστε την και λιώστε την, προσθέτοντας τρεις σταγόνες ελαιόλαδο και δυο κουταλιές γάλα. Μόλις γίνει κρέμα, απλώστε την στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε την 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και ολοκληρώστε ταμπονάροντας μ’ ένα κομμάτι βαμβάκι με ροδόνερο.

Γάλα και αυγά
Χτυπήστε τον κρόκο ενός αυγού με γάλα και φτιάξτε μια ρευστή κρέμα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε την 20 λεπτά. Ξεπλύνετε αρχικά με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.

Η περιποίηση στο... πιάτο σαςΑφυδάτωση

Σταφύλια και μέλι
Πολτοποιήστε 50γρ. σταφύλια, χωρίς κουκούτσι, και ανακατέψτε τα με μια κουταλιά μέλι. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε την 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Μέλι και λάδι
Αναμείξτε δύο κουταλιές μέλι με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε την 20 λεπτά. Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Κατά της λιπαρότητας

Η περιποίηση στο... πιάτο σαςΜαγιά μπίρας και γιαούρτι
Αναμείξτε μία κουταλιά μαγιά μπίρας με γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί μια ρευστή κρέμα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε την για 15-20 λεπτά. Ξεβγάλτε αρχικά με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.

Αγγούρι και αυγό
Πολτοποιήστε μισό φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε ροδέλες με δύο κουταλιές γάλα σε σκόνη και το ασπράδι ενός αυγού. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο κάνοντας απαλό μασάζ και αφήστε τη για 20 λεπτά. Αφαιρέστε την με μία βρεγμένη πετσέτα.

Η περιποίηση στο... πιάτο σαςΕνυδάτωση

Ντομάτα και γιαούρτι
Αναμείξτε μία δόση χυμό ντομάτας και μία δόση γιαούρτι. Βουτήξτε στο μείγμα ένα κομμάτι βαμβάκι και ταμπονάρετε με αυτό την επιδερμίδα στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε το για 20-25 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε απαλά με μια μαλακή πετσέτα.

Γιαούρτι και μέλι
Αναμείξτε μία κουταλιά γιαούρτι και μια κουταλιά μέλι. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και αφήστε για 20 λεπτά. Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

 

Διαβάστε επίσης