Λιωμένος χιονάνθρωπος, χειροτεχνία για παιδιά

Λιωμένος χιονάνθρωπος, κατασκευές για παιδιά Λιωμένος χιονάνθρωπος, χειροτεχνία για παιδιά

Στα παιδιά αρέσει να κάνουν κατασκευές. Με εύκολο και γρήγορο τρόπο φτιάξτε ένα λιωμένο χιονάνθρωπο για να τον κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Διασκεδάστε μαζί μας.

Υλικά:

  • Pipecleaner σε πορτοκαλί χρώμα (από βιβλιοπωλεία ή καταστήματα με είδη χειροτεχνίας)
  • Μικρές πούλιες σε μαύρο χρώμα (από βιβλιοπωλεία ή καταστήματα με είδη χειροτεχνίας)
  • Πιστόλι θερμοκόλλας και ράβδους θερμοκόλλας
  • Ψιλό σπάγκο ή χοντρή κλωστή
  • Αλουμινόχαρτο

Λιωμένος χιονάνθρωπος, χειροτεχνία για παιδιά1) Κόψτε ένα κομμάτι σπάγκου ή κλωστής 15 εκατοστά μήκος. Ενώστε τις δύο άκρες με κόμπο για να σχηματίσετε θηλιά. Αυτό θα είναι το κρεμαστάρι σας.

2) Απλώστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου στον πάγκο ή στο τραπέζι εργασίας σας. Τοποθετήστε την θηλιά πάνω στο αλουμινόχαρτο με τον κόμπο να βλέπει προς τα κάτω.

3) Ετοιμάστε την μύτη του χιονάνθρωπου κόβοντας ένα κομμάτι Pipecleaner (καθαριστή πίπας) μήκους 2 εκατοστών, και διπλώνοντάς το σε σχήμα V.  Αφήστε το στην άκρη προς το παρόν.

4) Με το πιστόλι θερμοκόλλας  αρχίστε να βγάζετε ζεστή κόλλα και να την απλώνετε κατευθείαν πάνω στο αλουμινόχαρτο. Ξεκινήστε ακριβώς πάνω στον κόμπο της θηλιάς και γύρω από αυτόν, αφήνοντας όμως την  υπόλοιπη θηλιά να εκτείνεται πάνω από τη ρευστή μάζα της κόλλας που μόλις στάξατε. Συνεχίζεται να απλώνετε ζεστή κόλλα με το πιστόλι γύρω από την αρχική σταγόνα. Το τελικό μέγεθος θα πρέπει να έχει διάμετρο 5 με 6 εκατοστά, αλλά φροντίστε να μη σχηματίσετε ομοιόμορφο τον εξωτερικό κύκλο, ώστε το σχήμα του να θυμίζει τελικά λιωμένο χιονάνθρωπο.

5) Ενώ η κόλλα είναι ακόμα ζεστή, τοποθετήστε τις δύο άκρες του pipecleaner στο κέντρο της ρευστής μάζας ώστε να σχηματίσετε τη μύτη του χιονάνθρωπου.  Τοποθετήστε δύο μαύρες πούλιες πάνω από τη μύτη για μάτια και 5 -6 πούλιες κάτω από τη μύτη για να σχηματίσετε το στόμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και για να μην καείτε είναι καλύτερα να μπήξετε τις πούλιες στη ρευστή μάζα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.

6) Αφήστε τη κόλλα να κρυώσει και να σκληρύνει. Μετά βάλτε το αλουμινόχαρτο με το χιονάνθρωπο στο ψυγεία για 1-2 ώρες. Όταν ο χιονάνθρωπος είναι πια αρκετά κρύος και σκληρός, ξεφλουδίστε το αλουμινόχαρτο από πίσω. Βάζοντας τον χιονάνθρωπο στο ψυγείο να παγώσει το αλουμινόχαρτο ξεφλουδίζεται πιο εύκολα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε πολλούς χιονάνθρωπους και να στολίσετε μ’ αυτούς το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Αν μάλιστα κρεμάσετε τους λιωμένους χιονάνθρωπους στο δέντρο μπροστά από φωτάκια, το φως θα περνάει μέσα από τους χιονάνθρωπους.

Κική Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης