Φτιάξτε χυμούς από φρέσκα φρούτα

Φτιάξτε χυμούς από φρέσκα φρούτα Φτιάξτε χυμούς από φρέσκα φρούτα

Οι φυσικοί χυμοί φρούτων είναι ένα απαραίτητο διατροφικό συμπλήρωμα και αξίζει όχι απλώς να τους πίνετε συχνά αλλά και να τους ετοιμάζετε συχνά. Με ένα στίφτη, ένα μπλέντερ και φρέσκα φρούτα, μπορείτε να κάνετε δροσερά γευστικά αριστουργήματα. Φυσικά θα πρέπει να προσέξετε μερικές οδηγίες όπως αυτές που δίνουμε εδώ.

Συμβουλές για χυμούς και κοκτέιλ

Αφήστε το στίφτη ή το μπλέντερ πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας. Θα σας θυμίζει να πίνετε κανέναν χυμό και επιπλέον δε θα βαριέστε να το βάζετε και να το βγάζετε από το ντουλάπι.

Φτιάξτε χυμούς από φρέσκα φρούταΑφότου στύψετε το χυμό σας φροντίστε να τον πιείτε το συντομότερο δυνατό για να μη χαθούν τα θρεπτικά συστατικά του.

Προσπαθήστε να αγοράζετε βιολογικά προϊόντα όταν τα θέλετε για χυμούς (όταν αυτό είναι δυνατό) για να αποφύγετε τα διάφορα παρασιτοκτόνα και φυτοφάρμακα. Αυτό σημαίνει πως ο χυμός σας θα είναι πέρα για πέρα φυσικός. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μη-βιολογικά προϊόντα, φροντίστε να τα ξεφλουδίζετε ή να τα καθαρίζετε καλά, για να απομακρύνετε κάθε χημικό κατάλοιπο.

Προσπαθήστε να ψωνίζετε κάθε φρούτο ή λαχανικό στην εποχή του και να προτιμάτε τα τοπικά προϊόντα. Έτσι θα είναι φρεσκότερα απ’ ότι αν έχουν ταξιδέψει το μισό κόσμο, μέχρι να φτάσουν στα χέρια σας.

Να θυμάστε να αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα φρούτα πριν τα βάλετε στον αποχυμωτή.

Κάποια φρούτα και λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό δεν είναι κατάλληλα για στύψιμο, αλλά είναι καλύτερα να τα κόβετε και να τα χτυπάτε στο μπλέντερ. Έπειτα μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό για να αραιώσετε το μείγμα ή να το συνδυάσετε με κάποιον χυμό. Φρούτα που χρειάζονται μπλέντερ είναι η μπανάνα, το αβοκάντο, η παπάγια.

Αν υπολογίζετε και το κόστος των χυμών σας τότε φροντίστε να περιοριστείτε στα φρούτα κάθε εποχής. Καθότι όταν βρίσκονται στην εποχή τους, οι τιμές είναι χαμηλότερες. Για παράδειγμα οι φράουλες είναι πολύ φθηνότερες το καλοκαίρι.

Επίσης να θυμάστε πως το ότι ένα φρούτο είναι ακριβό, δεν σημαίνει και ότι είναι καλής ποιότητας. Ελέγξτε όλα τα συστατικά που προορίζονται για τον χυμό σας ΠΡΙΝ τα αγοράσετε.

Μίνα Ζαχαριάδου
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης