Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου... Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...

Ο καθρέφτης αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη διακόσμηση του σπιτιού. Μπορεί να αναδείξει, να φωτίσει και να μεγαλώσει ένα χώρο, όπως ένα σχετικά μικρό σαλόνι ή το μπάνιο. Στην κρεβατοκάμαρα, μπορεί να μπει μέσα στις ντουλάπες ή και έξω από αυτές, για να μας βοηθήσει να επιλέξουμε τι ρούχα θα φορέσουμε. Μικρός ή μεγάλος αντικατοπτρίζει αγαπημένα πρόσωπα και πράγματα της ζωής μας.

 

Ντύστε… τον τοίχο!
Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...Ένας καθρέφτης που καλύπτει την επιφάνεια ενός τοίχου, μεγαλώνει το χώρο και αναδεικνύει πολύτιμα αντικείμενα και συνθέσεις, ταιριάζει σε ψηλοτάβανα σπίτια και δένει αρμονικά με τοίχους βαμμένους στις αποχρώσεις του πάγου.

Εναλλακτικά, επενδύστε σε μια μικρότερη επιφάνεια π.χ. σε μια πόρτα που βλέπει στη βεράντα με τα φυτά. Έτσι. θα… φέρετε τη φύση μέσα στο σπίτι σας.

Το παλιό με το καινούριο
Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...Η αντικέ κονσόλα της γιαγιάς στο χολ, σας έχει κουράσει αλλά δεν θέλετε να την αποχωριστείτε.

Ένας λιτός και απέριττος καθρέφτης θα ανανεώσει όχι μόνο το έπιπλο αλλά και το χώρο. Τοποθετήστε τον κάθετα – πάνω στη βάση του – ή κρεμάστε τον στον τοίχο, στην ίδια ευθεία με την κονσόλα.

Δυο τρία κρυστάλλινα βάζα ή ένα αμπαζούρ με γυάλινη βάση θα ολοκληρώσουν το σκηνικό.

Η ντουλάπα με τους καθρέφτες.
Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...Η ντουλάπα του υπνοδωματίου μπορεί ν’ αλλάξει όψη αν τη «ντύσετε» με καθρέφτες.

Μπορείτε να καλύψετε απ’ άκρη σ’ άκρη όλες τις επιφάνειες ή ένα μόνο κομμάτι της. Στο χέρι σας είναι να δημιουργήσετε μια ρομαντική εικόνα με φίνα έπιπλα και ζεστά χρώματα η οποία θα «καθρεφτίζεται» μέσα της.

Μεριμνήστε να υπάρχει κατάλληλος φωτισμός δεξιά και αριστερά για να μη δημιουργούνται σκιές οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν την ψυχολογία σας.

Συλλεκτικά κομμάτια
Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...Οι μικρές περίτεχνες χρυσαφί και ασημί κορνίζες από το παρελθόν μπορούν να αποτελέσουν μια σπάνια συλλογή καθρεφτών, να ομορφύνουν και να προσδώσουν θεατρική ατμόσφαιρα σε μια κρυφή γωνιά του σπιτιού σας.

Tips
Η ποιότητα των παλιών καθρεφτών μπορεί να ελεγχθεί με το άγγιγμα του χεριού σας. Πιέζοντας την επιφάνειά τους, αν το αποτύπωμα σας μένει επάνω, αυτό σημαίνει ότι μάλλον πρέπει να αναζητήσετε αλλού την αυθεντικότητα.

Χρησιμοποιείτε πάντα νωπές εφημερίδες για το καθάρισμα. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι κυκλικές.

 

Διαβάστε επίσης