Feng Shui και καλοκαιρινές διακοπές

Feng Shui και καλοκαιρινές διακοπές Feng Shui και καλοκαιρινές διακοπές

Μερικοί τυχεροί ίσως βρίσκετε ήδη ξαπλωμένοι σε κάποια παραλία, και κάποιοι άλλοι έχετε ήδη ξεκινήσει τις μικρές κοντινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για Feng Shui και διακοπές. Ίσως αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει το Feng Shui με τις καλοκαιρινές διακοπές.

Και απαντώ: την ίδια σχέση που έχει και με τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Μερικοί κάνουν το λάθος να χρησιμοποιούν το Feng Shui στη μόνιμη κατοικία τους, αλλά όταν φτάσουν στο εξοχικό ή στο ξενοδοχείο το ξεχνάνε. Για όσους από εσάς διαθέτουν εξοχική κατοικία, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, όπως ακριβώς θα κάνατε και στο μόνιμο σπίτι σας, να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ξεκούραση όλης της οικογένειας, ώστε η επιστροφή στην πόλη και στα καθήκοντά σας να γίνει με όρεξη και με τις μπαταρίες γεμάτες. Για τους υπόλοιπους, που δεν έχουν μόνιμη εξοχική κατοικία, υπάρχουν δύο επιλογές:

Διακοπές με την πυξίδα σας
Feng Shui και καλοκαιρινές διακοπέςΗ πρώτη επιλογή προορισμού είναι να πάτε διακοπές με την πυξίδα σας. Γνωρίζοντας τις θετικές κατευθύνσεις σας, μπορείτε να διαλέξετε την περιοχή, το δωμάτιο ή ακόμη και το εστιατόριο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν δωμάτια με θέα τη θάλασσα ή το βουνό, την πισίνα ή τον κήπο. Διαλέξτε το δωμάτιο, ή μάλλον την πλευρά του δωματίου, σύμφωνα με τις θετικές κατευθύνσεις σας και όχι με τη θέα. Είναι καλύτερα να ξυπνάτε καλά, γεμάτοι ενέργεια και να κοιτάτε τον κήπο από το να ξυπνάτε κουρασμένοι και να βλέπετε τη θάλασσα. Εξάλλου, ποιος κάθεται στο δωμάτιο στις διακοπές; Ξυπνάμε και… έξω από την πόρτα, να χαρούμε τη θάλασσα, τη φύση, τις ομορφιές και την εξερεύνηση ενός νέου για τα μάτια μας τόπου. Με την πυξίδα στο χέρι διαλέξτε και τη θέση στο τραπέζι του πρωινού ή του δείπνου. Και σας προλαβαίνω λέγοντας ότι δεν είναι ανάγκη να το κάνετε πάνω από ένα τραπέζι σε ώρα αιχμής και ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι σας κοιτούν σαν να βλέπουν τον Ε.Τ. τον εξωγήινο να επικοινωνεί με την οικογένειά του στο διάστημα. Μπορείτε να το κάνετε διακριτικά, έξω από το εστιατόριο ή να το έχετε μετρήσει σε μια βόλτα από την προηγούμενη ημέρα ή σε μια στιγμή που δεν έχει πολύ κόσμο. Σας πληροφορώ ότι το κάνω συνέχεια και δεν με έχει δει ποτέ κανείς. Η πυξίδα όμως δεν αρκεί. Μην ξεχνάτε κάποιους απαράβατους κανόνες. Σας δίνω μερικές συμβουλές για το δωμάτιο: Να λειτουργείτε πάντα σαν να ήσασταν στο σπίτι σας. Να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας όπως και την πόρτα του μπάνιου. Mην πετάτε τα ρούχα σας στις καρέκλες, στο κρεβάτι ή στον καναπέ. Να έχετε μια σακούλα για τα άπλυτα μέσα στην ντουλάπα ή το μπάνιο. Δώστε τα για πλύσιμο στην υπηρεσία δωματίου ή φυλάξτε τα για να τα πλύνετε όταν επιστρέψετε.

Διαλέξτε προορισμό σύμφωνα με το στοιχείο σας
Μπορείτε να διαλέξτε τον τόπο ξεκούρασής σας σύμφωνα με το στοιχείο σας. Τα στοιχεία είναι τα εξής πέντε: Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο και Νερό. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ξύλο
Σας αρέσουν τα μέρη που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα και λατρεύετε να πραγματοποιείτε δραστηριότητες στη φύση. Οργανώστε πεζοπορίες στο βουνό ή παιχνίδια δράσης στο νερό και θα περάσετε αξέχαστες στιγμές.

Φωτιά
Ένα άτομο που ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς λατρεύει το καλοκαίρι, τη ζέστη και τον ήλιο. Ένα νησί της άγονης γραμμής είναι το ιδανικό μέρος. Αναζητά την καλή παρέα, καθώς πρόκειται για άνθρωπο ενθουσιώδη, με πάθος και εκφραστικότητα.

Γη
Το άτομο που ανήκει στο στοιχείο της Γης θα αργήσει να πάει διακοπές. Θα επιλέξει τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, θα διαλέξει για πιθανό προορισμό διακοπών ένα μέρος όπου μπορεί να φτάσει οδικώς, αφού θέλει τα πάντα να εξαρτώνται από το ίδιο, χωρίς να κινδυνεύουν να αλλάξουν τα σχέδια του. Έχει περισσότερες απαιτήσεις από μια καλή παραλία απλώς, αναζητά την ασφάλεια, την άνεση και την πολυτέλεια. Θα περάσει καλύτερα σε ένα μεγάλο, οργανωμένο ξενοδοχείο πολλών αστέρων.

Μέταλλο
Το άτομο που ανήκει στο στοιχείο του Μετάλλου δεν αναζητά την πολυτέλεια, την απαιτεί. Προτιμά να ταξιδεύει σε μέρη και σε εποχές με λιγότερο κόσμο. Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για αποδράσεις. Θα διαλέξει έναν προορισμό με γνώμονα την πολυτέλεια, τον πλούτο και την οργάνωση και δεν ενδιαφέρεται για την απόσταση.

Νερό
Αναζητά, εκτός από το προφανές (τη θάλασσα δηλαδή), την ηρεμία. Καλός προορισμός είναι ένα νησί, μια ήρεμη και ευχάριστη συντροφιά, καλή παραλία ή πισίνα και εκλεκτό φαγητό. Στις αποσκευές του θα έχει βιβλία που θα διαβάσει στην παραλία, καθώς προτιμά την ηρεμία και την περισυλλογή. Το βράδυ όμως, αφού πέφτει ο ήλιος και αρχίζουν τα μελτέμια, βρίσκεται πραγματικά στο στοιχείο του, γιατί κατά βάθος πρόκειται για τύπο του χειμώνα και της νύχτας. Καλές διακοπές και καλό καλοκαίρι σε όλους!

Ειρήνη Σπανέλη
Master Σύμβουλος Feng Shui
Info:
Πηγή:
Fengshuifan.gr

Διαβάστε επίσης