Φθινόπωρο, μια εποχή με ιδιαίτερο χρώμα

Φθινόπωρο, μια εποχή με ιδιαίτερο χρώμα Φθινόπωρο, μια εποχή με ιδιαίτερο χρώμα

Το φθινόπωρο είναι εδώ, και καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν σταδιακά είναι ο κατάλληλος καιρός για να προσθέσετε ζεστασιά και άνεση στο σπιτικό σας, χρωματίζοντάς το με το πνεύμα, την ομορφιά και τον πλούτο της εποχής. Αν η σκέψη και μόνο σας τρομάζει -της μετάβασης από τα φωτεινά, έντονα χρώματα του καλοκαιριού, στα φθινοπωρινά γήινα- μην αποθαρρύνεστε. Φέτος μην αφήσετε τέτοιες σκέψεις να σας σταματήσουν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη δημιουργική έμπνευση.

Υπάρχουν απλοί τρόποι για να προσδώσετε το άρωμα και το χρώμα της κάθε εποχής στο ντεκόρ του σπιτιού σας. Μπορείτε να αναμίξετε στοιχεία που ήδη υπάρχουν στο χώρο με μερικά βασικά εποχιακά κομμάτια ή να παρουσιάσετε εκ νέου διάφορα αναμνηστικά και ενθύμια, που έχετε συλλέξει στο πέρασμα των χρόνων.

Είναι βέβαιο ότι μπορείτε να το πετύχετε. Και παρακάτω θα βρείτε μερικές απλές ιδέες που μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με το γούστο σας, για να προσθέσετε ζεστασιά και φθινοπωρινή ατμόσφαιρα στο δικό σας σπιτικό.

Ενσωματώστε εποχιακά θέματα

Φθινόπωρο, μια εποχή με ιδιαίτερο χρώμαΦτιάξτε το χώρο πιο ζεστό, χρησιμοποιώντας εσωτερικό διάκοσμο με φθινοπωρινά χρώματα, όπως βαθύ κόκκινο και ζωηρό πορτοκάλι. Καλύψτε ένα τραπεζάκι στο χολ (ή οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια κοντά σε τοίχο) με ένα ύφασμα όπως λινάτσα ή μουσελίνα, ή απλά χρησιμοποιήστε ένα καλής ποιότητας τραπεζομάντιλο σε ζεστά χρώματα. Τοποθετήστε πάνω από το τραπέζι έναν καθρέφτη ή μια μεγάλη φωτογραφία με κορνίζα, που θα στηρίξετε στον τοίχο. Στολίστε τον περίγυρο με κεραμικές κολοκύθες και μια γιρλάντα με δρύινη φυλλωσιά. Για να ολοκληρώσετε την παρουσίαση, ανάψτε μικρά κεριά μέσα σε κεραμικές κολοκύθες, που θα αντικατοπτρίζονται στον καθρέφτη, διαχέοντας το γλυκό φως των κεριών μέσα στο δωμάτιό.

Θέλετε να αισθάνεστε ότι μόλις επιστρέψατε από έναν οπωρώνα, κουβαλώντας μερικά από τα πλουσιοπάροχα φρούτα του φθινοπώρου στο σπίτι σας; Τώρα είναι η σωστή εποχή για να αξιοποιήσετε εκείνα τα παλιά ξύλινα καφάσια και τα καλάθια που καταχωνιάσατε στην αποθήκη. Γεμίστε τα καλάθια με εφημερίδες και έπειτα τακτοποιήστε ως τελευταίο στρώμα διάφορα φρούτα όπως μήλα, αχλάδια και ρόδια (που αγοράσατε από το μανάβικο). Τοποθετήστε τα καλάθια κοντά στη μπροστινή πόρτα ή στο δάπεδο μπροστά στο τζάκι για μια άμεση υπενθύμιση της φθινοπωρινής συγκομιδή σας.

Η φθινοπωρινή διακόσμηση δεν πρέπει να περιορίζεται στο καθιστικό

Φθινόπωρο, μια εποχή με ιδιαίτερο χρώμαΑν και οι κουζίνες καταλήγουν να είναι το δημοφιλέστερο σημείο κάθε σπιτιού, ωστόσο μένουν συνήθως τελευταίες στη λίστα επιλογής μας για εποχιακή διακόσμηση. Φέτος λοιπόν, ας μπουν στην προτεραιότητα. Για παράδειγμα δέστε ή τυλίξτε μια κορδέλα με ανάλογα χρώματα σε ένα στεφάνι φτιαγμένο από φθινοπωρινά φύλλα και κρεμάστε το σε κάποιο από τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Χρησιμοποιώντας ένα καρφί ή μια πινέζα, στερεώσετε τις άκρες της κορδέλας στο πίσω μέρος από το καπάκι του ντουλαπιού, σε σημείο που βρίσκεται εκτός θέας, έτσι ώστε η κορδέλα να ντύνει το πάνω μέρος της πόρτας. Δώστε φθινοπωρινή νότα στο τραπέζι σας, τοποθετώντας ένα διακοσμητικό στοιχείο στο κέντρο του, σημείο που έλκει τα βλέμματα. Κυκλώστε το αγαπημένο σας κερί με ένα δεύτερο μικρότερο στεφάνι. Επιλέξτε κεριά με άρωμα που φέρνουν στο νου τη μυρωδιά ώριμων φθινοπωρινών φρούτων ή κανέλας.

Φθινόπωρο, μια εποχή με ιδιαίτερο χρώμαΔημιουργήστε ατμόσφαιρα, όχι απλά ένα ντεκόρ

Τις κρύες νύχτες του φθινόπωρου, ένα αναμμένο τζάκι είναι ένα ευχάριστο κάλεσμα, για να συγκεντρώσετε γύρω του την οικογένεια ή τούς αγαπημένους σας φίλους. Αν έχετε λοιπόν τζάκι, κάντε το εστίας επίκεντρο του σπιτιού σας, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τα πανέμορφα εποχιακά σας εκθέματα. Κρεμάστε ένα μικρό, φθινοπωρινό στεφάνι από κλαδιά και φύλλα βελανιδιάς σε κάθε μια γωνία του μανδύα (του επάνω μέρους του τζακιού), έπειτα ντύστε τον μανδύα με μια γιρλάντα με φθινοπωρινά φύλλα από τη μια άκρη ως την άλλη και περάστε την γιρλάντα μέσα από τα στεφάνια. Για να ολοκληρώσετε το σύνολο, κρεμάστε στον τοίχο επάνω από το μανδύα, ένα μεγαλύτερου μεγέθους φθινοπωρινό στεφάνι επίσης από βελανιδιά. Προσθέσετε ένα ευχάριστο χρωματικό ξάφνιασμα, τοποθετώντας μερικά κεριά σε χρώμα βαθύ κόκκινο, πορτοκαλί ή χρυσό επάνω στο μανδύα, καθίστε αναπαυτικά απέναντι από το τζάκι και απολαύστε το ταξίδι που σας προσφέρει αυτή η εποχή.

 

Διαβάστε επίσης