Το ντεκόρ των εορτών περιλαμβάνει υψηλή τεχνολογία

Το ντεκόρ των εορτών περιλαμβάνει υψηλή τεχνολογία Το ντεκόρ των εορτών περιλαμβάνει υψηλή τεχνολογία

Η νέα διακοσμητική μόδα λέγεται «Techoration» και είναι ο συνδυασμός της διακόσμησης εσωτερικών χώρων με την υψηλή τεχνολογία. Τις μέρες των εορτών που έρχονται λοιπόν δεν θα αρκεστείτε στο στόλισμα του δέντρου και σε λίγα γκι. Διακοσμήστε τους χώρους σας με υψηλή τεχνολογία, αρχίζοντας από την νέα σας επίπεδη τηλεόραση.
Αν και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι το παραδοσιακό σημείο γύρω από το οποίο συγκεντρώνεται η οικογένεια την περίοδο των εορτών, φέτος τα πράγματα θα αλλάξουν και την θέση του τραπεζιού θα πάρει ο καναπές. Είτε πρόκειται να απολαύσετε ένα χριστουγεννιάτικο σόου, μια κλασική ταινία ή έναν αθλητικό αγώνα, πολλές οικογενειακές συγκεντρώσεις θα γίνουν μπροστά στην τηλεόραση και όχι μπροστά στο τζάκι. Γιατί κακά τα ψέματα, η τηλεόραση είναι η «σπιτική εστία» του 21ου αιώνα. Η τεχνολογία παίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψυχαγωγία των διακοπών, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής μας.

Η έννοια του «techorating» συνδυάζει τεχνολογία και εσωτερική διακόσμηση, έτσι ώστε ένας χώρος που έχει διακοσμηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο να δείχνει αισθητικά και λειτουργικά ενιαίος. Η θέση και η εμφάνιση της τηλεόρασης είναι σημαντική για την αρμονία του χώρου αφού αυτή είναι τώρα η εστία του σπιτιού.

Μερικές συμβουλές για techorating στο σπίτι σας για την εορταστική περίοδο:

Το ντεκόρ των εορτών περιλαμβάνει υψηλή τεχνολογίαΤο λιγότερο είναι περισσότερο …πολύ περισσότερο 

«Η τεχνολογία δεν πρέπει να είναι αποκρουστική, άρα δεν πρέπει να είναι υπερβολική. Εξισορροπήστε την χρήση της τεχνολογίας, μοιράζοντάς την με την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ώστε να αναμειχθούν και να συμπληρώνει η μία την άλλη. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείστε χρωματιστά καλύμματα που ταιριάζουν με το χρώμα του τοίχου για να κρύψετε τα καλώδια και τις συνδέσεις μεταξύ της επίπεδης οθόνης σας και του οπτικοακουστικού σας συστήματος. Ή χρησιμοποιείστε ασύρματη τεχνολογία για να εξαλείψετε εντελώς την ακαταστασία των καλωδίων.

Ένας άλλος τρόπος για να αναβαθμίσετε αισθητικά το χώρο είναι να αλλάξετε την τηλεόρασή σας με ένα από τα τελευταία μοντέλα επίπεδης οθόνης, υψηλής ανάλυσης που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι λεπτές σαν ένα φύλλο γυαλιού, σχεδόν μονοεπίπεδες και ταιριάζουν θαυμάσια με κάθε είδους ντεκόρ.

Δημιουργήστε ένα κομβικό σημείο

Τίποτα δεν φέρνει την οικογένεια πιο κοντά στις διακοπές, από μια καλή ταινία για τις διακοπές, γι’ αυτό είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση ως το κεντρικό σημείο εστίασης για τη διακόσμηση του καθιστικού σας. Μια επιτοίχια οθόνη με ρυθμιζόμενη βάση θα βελτιώσει το οπτικό πεδίο από όλες τις γωνίες, πράγμα που καθιστά ευκολότερο να απολαύσετε καλύτερα το πρόγραμμα που θέλετε.

Οι επίπεδες οθόνες σας παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία σχεδιασμού από τις παλιού τύπου τηλεοράσεις, μεγαλύτερη εργονομία και οικονομία χώρου. Στην αγορά προσφέρεται μια ποικιλία επιλογών που συνδυάζουν απλό, κομψό σχεδιασμό με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε υψηλή ανάλυση.

Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε την επίπεδη οθόνη σας σαν κάδρο στον τοίχο. Απλά να έχετε  υπόψη σας ότι άλλα ανταγωνιστικά σχεδιαστικά στοιχεία όπως εντοιχισμένα τζάκια, μεγάλοι καθρέπτες και παράθυρα μπορούν να κάνουν το χώρο να φαίνεται πάρα πολύ μπουκωμένος.

Η αλλαγή διάταξης των επίπλων κάνει καλό

Οι περισσότεροι από σας συνηθίζετε να μετακινείτε τα έπιπλα και να αλλάζετε την διάταξή τους πριν τα Χριστούγεννα για να δημιουργήσετε χώρο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ή για να χωρέσετε τους φίλους και τους συγγενείς που θα φιλοξενήσετε στις γιορτές. Εάν η οικογενειακή συγκέντρωση που σχεδιάζετε για τις γιορτές περιλαμβάνει και την παρακολούθηση μιας ταινίας ή ενός τηλεοπτικού προγράμματος τότε είναι ευκαιρία η αναδιάταξη των επίπλων σας να προβλέπει και την καλύτερη δυνατή θέα της τηλεόρασης.

Το μέγεθος της οθόνης της τηλεόρασής σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πού και πώς να τοποθετείτε τα έπιπλά σας. Για να εντοπίσετε το τέλειο σημείο για τον καναπέ ή τα καθίσματά σας, πολλαπλασιάστε το μέγεθος της οθόνης σας σε ίντσες επί το 1,5. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι η βέλτιστη απόσταση (σε ίντσες) που επιτρέπεται μεταξύ της τηλεόρασης και του καναπέ.

 

Διαβάστε επίσης