Βάζουμε ένα κατοικίδιο στη ζωή μας με συναίσθημα και λογική

Βάζουμε ένα κατοικίδιο στη ζωή μας με συναίσθημα και λογική Βάζουμε ένα κατοικίδιο στη ζωή μας με συναίσθημα και λογική

Μας πέρασε η σκέψη πως θέλουμε να πάρουμε ένα ζωάκι; Πριν το κάνουμε, προετοιμαζόμαστε και ανακαλύπτουμε αν το ζωάκι που θα υιοθετήσουμε ταιριάζει με τον τρόπο ζωής μας.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να γνωρίζουμε ότι:
– Τα σκυλιά είναι πολύ κοινωνικά και κάνουν τα πάντα για την οικογένειά τους. Αν δεν μπορούμε να αφιερώσουμε ώρες για να μεγαλώσουμε και να εκπαιδεύσουμε το κουτάβι, τότε δεν πρέπει να πάρουμε σκύλο.
– Οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες. Χρειάζονται συχνό βούρτσισμα, αρκετά παιχνίδια και τα χάδια του ιδιοκτήτη τους.

Όλα τα ζώα χρειάζονται καθημερινή φροντίδα και προσοχή. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να έχουν ανθρώπους που θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται γι’ αυτά σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Αν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσφέρουμε ένα καλό σπίτι σε κάποιο ζώο, υπάρχουν δεκάδες σκύλοι και γάτες που μας περιμένουν να τα υιοθετήσουμε. Διαλέγουμε το ζώο που μας ταιριάζει, ανάλογα με τις συνήθειές μας, τον τρόπο ζωής μας, τις προτιμήσεις μας και τον χαρακτήρα του ζώου και τον δικό μας!

Το σίγουρο πάντως είναι ότι από ένα κατοικίδιο θα κερδίσουμε αγάπη και συντροφιά, ενώ παράλληλα θα μας δώσει την ευκαιρία για δραστηριότητες και άσκηση έξω από το σπίτι.

Βάζουμε ένα κατοικίδιο στη ζωή μας με συναίσθημα και λογική Πριν πάρουμε ένα ζώο, πρέπει να υπολογίσουμε κάποια από τα ιδιαιτέρα δεδομένα μας. Για παράδειγμα, το μέγεθος του σπιτιού μας παίζει ρόλο στην επιλογή αντίστοιχα του μεγέθους του κατοικιδίου. Επίσης, αν υπάρχουν παιδιά, είναι σημαντικό να ελέγξουμε πόσο φιλική προς αυτά είναι η ράτσα που θα επιλέξουμε. Επιπλέον, ο τρόπος ζωής μας θα πρέπει να μας αφήνει ελεύθερο χρόνο για το κατοικίδιο μας. Για όλους αυτούς τους λόγους, ως μελλοντικοί ιδιοκτήτες τους ζώου είναι χρήσιμο να λάβουμε υπ’ όψιν τα παρακάτω:

1. Το ζωάκι που θα υιοθετήσουμε έχει ανάγκες που θα πρέπει να καλύψουμε. Έτσι, θα χρειαστεί να διαθέσουμε αρκετές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μας για τη φροντίδα του.

2. Είναι σημαντικό επίσης, να οργανώσουμε ένα συγκεκριμένο χώρο στο σπίτι μας όπου θα τρώει και θα κοιμάται.

3. Μία άλλη καλή ιδέα, σχετικά με τη φροντίδα του κατοικίδιου μας, είναι να συζητηθεί μεταξύ των μελών της οικογένειάς μας το ενδεχόμενο της διανομής-ανάληψης κάποιων υποχρεώσεων.

4. Θα πρέπει να είμαστε αρκετά οργανωτικοί για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να πάμε διακοπές. Καλό θα είναι να παίρνουμε και το ζωάκι μαζί μας.

5. Θα πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας πιο συχνές δραστηριότητες καθαριότητας όπως σκούπισμα, ξεσκόνισμα κ.λπ.

6. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή το ζωάκι μας θα αρρωστήσει και θα χρειαστεί επί πλέον φροντίδα από εμάς ή κάποιον κτηνίατρο.

Αν λοιπόν αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε ένα ζωάκι και να του διαθέσουμε το χρόνο και τη φροντίδα που χρειάζεται, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα μας ανταμείψει στο πολλαπλάσιο με την αφοσίωση και την ανιδιοτελή του αγάπη!

 

Διαβάστε επίσης