Ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Οδηγός επιβίωσης για γυναίκες

Ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Οδηγός επιβίωσης για γυναίκες Ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Οδηγός επιβίωσης για γυναίκες

Για τις νοικοκυρές συζύγους των ποδοσφαιρόφιλων, τα ποδοσφαιρικά καλοκαιρινά τουρνουά, όπως το γιούρο ή το μουντιάλ είναι μια δύσκολη περίοδος. Οι γυναίκες κυριολεκτικά «χάνουν» τους άντρες τους. Αν αυτή η κατάσταση σας φαίνεται σαν κάτι που δεν θα τελειώσει ποτέ και είστε από αυτές που την βιώνουν, ιδού μερικές οδηγίες για να «επιζήσετε» από την μάχη με την «στρογγυλή θεά».

Εντάξει! Ας το παραδεχτούμε. Η μπάλα είναι η απόλυτη γκόμενα των ανδρών. Μπορούν να ασχολούνται ώρες ατέλειωτες μ’ αυτήν, να ανταλλάσουν απόψεις, θεωρίες, να ταξιδέψουν γι’ αυτήν, να τσακωθούν γι’ αυτήν, να κλάψουν γι’ αυτήν. Σχεδόν όλα τα αρσενικά πλην ελάχιστων εξαιρέσεων ασχολούνται με την μπάλα, ιδιαίτερα σε θεωρητικό επίπεδο.

Ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Οδηγός επιβίωσης για γυναίκες.Όταν λοιπόν βρισκόμαστε σε περιόδους παρατεταμένου ποδοσφαιρικού οργασμού, όπως το γιούρο ή το μουντιάλ, είναι σίγουρο ότι οι γυναίκες περνάμε σε δεύτερη μοίρα, αν όχι απαρατήρητες.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν, αν ο προκομμένος σας δεν είναι απλά ποδοσφαιρόφιλος, αλλά κοιμάται αγκαλιά με την φωτογραφία του Κριστιάν Ρονάλντο και προσεύχεται στον θεό Μέσι.

1. Έχετε υπόψη σας πως το γιούρο ή το μουντιάλ δεν κρατάει για πάντα! Σκεφτείτε ότι αυτά τα παιχνίδια που δείχνουν ατέλειωτα για ένα μήνα μπορείτε να τα ξεπεράσετε ευκολότερα αν τα αντιμετωπίσετε το καθένα ξεχωριστά. Από τη στιγμή που συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα, τα παιχνίδια έχουν σαφώς αυξημένο ενδιαφέρον. Ωστόσο αν η εθνική δεν έχει καλή συνέχεια δύσκολα ο άντρας σας θα παρακολουθήσει τα υπόλοιπα παιχνίδια με την ίδια προσήλωση, εκτός και αν είστε τόσο «τυχερή» και ο δικός σας είναι πράγματι «φανατικός».

2. Βρείτε τα «δικά» σας πράγματα να κάνετε, όσο καιρό ο άντρας σας παρακολουθεί τους αγώνες. Πηγαίνετε σινεμά, θέατρο, βόλτα στο πάρκο κλπ. Αν έχετε παιδιά πάρτε τα μαζί σας στη βόλτα σας. Γενικά βρείτε μια ασχολία που να σας αρέσει έτσι ώστε η ώρα του ποδοσφαίρου να είναι η «δική σας» ώρα. Ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Οδηγός επιβίωσης για γυναίκες.

3. Σχεδιάστε γεύματα γύρω από το παιχνίδι. Τρώτε στα ημίχρονα. Να είστε ευέλικτες. Συνειδητοποιήστε ότι κάποιες φορές το γεύμα του αντρούλη σας θα είναι ένα πακέτο πατατάκια ή μια πίτσα με μια μπύρα στον καναπέ.

4. Όσο το γιούρο ή το μουντιάλ θα εξελίσσεται θα αποκτά και περισσότερο ενδιαφέρον. Χρησιμοποιήστε τα δυνατά σας όπλα και ετοιμάστε σνακς και μεζεδάκια που μπορεί να τα απολαύσει μπροστά από την τηλεόραση όσο θα βλέπει τον αγώνα. Έτσι θα σας το ξεπληρώσει δίνοντας σας την αμέριστη προσοχή του στο ημίχρονο.

5. Δείτε το από την θετική πλευρά για να το αντέξετε ευκολότερα. Η προσήλωση του άντρα σας στο μουντιάλ είναι κάτι προσωρινό. Μπορεί να δημιουργεί μια απόσταση μεταξύ εσάς και του συζύγου σας, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό και υγιές. Ξέρετε που βρίσκεται και τι κάνει!

6. Αν έχετε κάποιο χόμπι στο σπίτι, ασχοληθείτε μ’ αυτό όσο διαρκούν οι αγώνες. Τουλάχιστο θα είστε μαζί του στο ίδιο δωμάτιο.

Ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Οδηγός επιβίωσης για γυναίκες.7. Μάθετε πράγματα σχετικά με το παιχνίδι. Κάποια βασικά του ποδοσφαίρου θα σας φανούν χρήσιμα. Ονόματα ποδοσφαιριστών, θέσεις κλπ. Προσπαθήστε να παρακολουθήσετε το παιχνίδι μαζί του. Όπως λέει και ένα παλιό γνωμικό «αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσέ το» και ίσως τελικά αυτή να είναι η κατάλληλη στρατηγική για να βρεθείτε πάλι κοντά. Μπορείτε να τον ρωτάτε κάποια πράγματα σχετικά με το παιχνίδι ή να σχολιάζετε, έτσι που να δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε κι εσείς για τον αγώνα. Έτσι θα δείξετε ότι κατανοείτε και σέβεστε το ενδιαφέρον του για το ποδόσφαιρο και θα τον αφήσετε να νομίζει ότι μοιράζεστε το πάθος του.

8. Κάντε μια συμφωνία με τον άντρα σας, κάτι σαν: «Για κάθε αγώνα που βλέπεις θα περνάς και μια ώρα με εμένα και τα παιδιά» -αν έχετε. Οι περισσότεροι άντρες με χαρά θα δώσουν μια τέτοια υπόσχεση.

9. Κάντε παρέα με τις φίλες σας και τις γειτόνισσες. Αν ο άνδρας σας σχεδιάζει να βλέπει τους αγώνες με τους κολλητούς του, κάντε κι εσείς ανάλογα σχέδια με τις φίλες σας. Πολλές φορές οι καλύτερες γυναικοπαρέες σμίγουν κατά την διάρκεια του γιούρο ή του μουντιάλ!

10. Η περίοδος του γιούρο ή του μουντιάλ μπορεί να είναι πολύ σκληρή για κάποιον που δεν είναι ποδοσφαιρόφιλος, ιδιαίτερα αν ζει με κάποιον που είναι φανατικά ποδοσφαιρόφιλος. Βρείτε λοιπόν χρόνο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Ο φανατικός αντρούλης σας δεν θα δυσαρεστηθεί από την απουσία σας, όσο διαρκούν οι προμήθειες σε μεζέδες και ποτά στο ψυγείο.

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης