Χριστουγεννιάτικος τάρανδος από φελλό, χειροτεχνία για παιδιά

Χριστουγεννιάτικος τάρανδος από φελλό, κατασκευή για παιδιά Χριστουγεννιάτικος τάρανδος από φελλό, χειροτεχνία για παιδιά

Στα παιδιά αρέσει να κάνουν κατασκευές. Με εύκολο και γρήγορο τρόπο φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο τάρανδο από φελλό για να τον κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Διασκεδάστε μαζί μας. Η κατασκευή είναι εύκολη και για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Υλικά:

– Φελλούς μπουκαλιών η φελλούς που μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα χειροτεχνίας
– Καφέ συρματάκια καθαρισμού πίπας (μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα χειροτεχνίας)
– Πιστόλι θερμοκόλλας (ή άλλη ρευστή κόλλα)
– Οδοντογλυφίδα
– Ψεύτικα ματάκια για χειροτεχνίες, χάντρες, μικρά κουμπιά, ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για τα μάτια και τη μύτη
– Κορδέλα ή σπάγκο για να κάνετε θηλιά για να το κρεμάτε

Η κατασκευή αυτή μπορεί να γίνει με παραλλαγές, για μεγαλύτερα ή μικρότερα παιδιά ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας.

Χριστουγεννιάτικος τάρανδος από φελλό, χειροτεχνία για παιδιάα) για μεγαλύτερα παιδιά
Χρησιμοποιούμε δύο φελλούς για το σώμα και το κεφάλι. Μπορούμε να τους ενώσουμε με κόλλα. Τα συρματάκια καθαρισμού πίπας θα χρησιμοποιηθούν για τα πόδια και τα κέρατα. Μικρότερα κομμάτια φελλού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις οπλές, την ουρά και τα αυτιά.

Πριν ξεκινήσετε να ενώνετε όλα τα μέρη του σώματός με τα συρματάκια καθαρισμού πίπας, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε μία οδοντογλυφίδα για να κάνει τρύπες, στα σημεία του φελλού που θα κολλήσετε τα συρματάκια.

Χριστουγεννιάτικος τάρανδος από φελλό, χειροτεχνία για παιδιάΤα συρματάκια καθαρισμού πίπας δεν είναι πολύ σταθερά και δεν έχουν μεγάλη επιφάνεια ώστε να σταθεροποιηθούν καλά στο φελλό οπότε οι τρύπες στο φελλό θα τα σταθεροποιήσουν καλύτερα.

Αφού κάνετε τις τρύπες περάστε μέσα σ’ αυτές τα συρματάκια και κολλήστε με το πιστόλι θερμοκόλλας. Κολλήστε πρώτα τα πόδια και έπειτα τα κέρατα. Συνεχίστε κολλώντας τα αυτιά, τις οπλές και την ουρά. Τέλος κολλήστε τα μάτια και την μύτη που μπορεί να είναι μια κόκκινη χάντρα.

Ο τάρανδός σας είναι έτοιμος. Χρησιμοποιήστε κορδέλα ή σπάγκο για να τον κρεμάσετε στο δέντρο ή αφήστε τον απλά να πατάει στα πόδια του πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια (π.χ. τραπέζι)

Χριστουγεννιάτικος τάρανδος από φελλό, χειροτεχνία για παιδιάβ) για μικρότερα παιδιά
Επειδή τα μικρότερα παιδιά μπορεί να δυσκολευτούν με τις τρύπες και τα συρματάκια καθαρισμού πίπας μπορούν να κάνουν μια πιο απλή κατασκευή.

Με τα μικρά παιδιά καλό είναι να αποφεύγετε το πιστόλι θερμοκόλλας και να χρησιμοποιείτε άλλου είδους κόλλα.

Επίσης η κατασκευή θα αποτελείτε από λιγότερα κομμάτια που τα παιδιά θα μπορούν να τα συναρμολογήσουν πιο εύκολα.

Ξεκινήστε από το κεφάλι, που είναι το βασικότερο κομμάτι της κατασκευής, όπου θα κολλήσετε την μύτη και τα μάτια.

Χριστουγεννιάτικος τάρανδος από φελλό, χειροτεχνία για παιδιάΜε ένα κομμάτι σύρμα καθαρισμού πίπας θα σχηματίσετε τα κέρατα πλέκοντας το σύρμα γύρω από το φελλό χωρίς να κάνετε τρύπες.

Χρησιμοποιήστε τρία ακόμα κομμάτια φελλού για τα πόδια και το σώμα. Κολλήστε όλους τους φελλούς μεταξύ τους και ο τάρανδός σας είναι έτοιμος.

Χρησιμοποιήστε κορδέλα ή σπάγκο για να τον κρεμάσετε στο δέντρο.

Κορδέλα επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γύρω από το λαιμό του ταράνδου για να τον στολίσετε περισσότερο.

Κική Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης