Feng Shui για το πασχαλινό τραπέζι

Feng Shui για το πασχαλινό τραπέζι Feng Shui για το πασχαλινό τραπέζι

Μπορεί αυτό το Πάσχα να είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα; Ναι χάρη στο Feng Shui. Ακολουθήστε μερικές οδηγίες διακόσμησης που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε ένα ευχάριστο και αρμονικό οικογενειακό πασχαλινό γεύμα.

Αυτές τις οδηγίες Feng Shui  είναι καλό να τις ακολουθείτε και για τις άλλες γιορτές και γενικά για όλες τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, ιδιαίτερα τώρα την άνοιξη.

Το Feng Shui είναι η τέχνη και η επιστήμη της τοποθέτησης των πραγμάτων στο σπίτι σας για να προσελκύσουν τον πλούτο, την αρμονία, και την αγάπη. Μπορείτε να εφαρμόσετε τις σύγχρονες αρχές του Feng Shui για να ταιριάξετε τις θέσεις γύρω από το πασχαλινό τραπέζι (ή άλλο οικογενειακό γεύμα), εκεί που θα καθίσουν τα άτομα της οικογένειάς σας.

Πρώτα απ’ όλα αποφύγετε να βάλετε να καθίσει ένας σύζυγος ακριβώς απέναντι από μια σύζυγο, το οποίο είναι γνωστό ότι δημιουργεί μια αντιπαράθεση θέσεων. Το Πάσχα είναι μια γιορτή που ενώνει την οικογένεια γι’ αυτό είναι καλό να αποφεύγονται ο διαφωνίες και τα παράταιρα πράγματα που μπορεί να προκύψουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Επίσης, είναι προτιμότερο το τιμώμενο πρόσωπο, αν υπάρχει, να καθίσει απέναντι από έναν σύζυγο και να καθίσει ο άλλος σύζυγος στην διπλανή θέση.

Ένα στρογγυλό τραπέζι είναι το καλύτερο για να ενθαρρύνει την εύκολη ροή της συζήτησης, αλλά είναι συνήθως πάρα πολύ μικρό για την πολυμελή οικογένεια και τους φίλους σας που σας συνοδεύουν στο εορταστικό γεύμα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα οβάλ είτε ένα ορθογώνιο τραπέζι στο οποίο θα βάλετε ένα άσπρο τραπεζομάντιλο για να μαλακώσουν οι αιχμηρές γωνίες του τραπεζιού.

Το Πάσχα είναι ανοιξιάτικη γιορτή, και συνήθως πριν το Πάσχα, καθαρίζουμε και αερίζουμε το σπίτι μας. Αυτό είναι σύμφωνο με τη βασική αρχή του Feng Shui που απαιτεί να γίνει στο σπίτι ένας σχολαστικός καθαρισμός πριν από το γιορτινό σας γεύμα. Αυτό θα βοηθήσει στο να αφαιρεθεί οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια που έμεινε στο σπίτι έπειτα από έναν μακρύ χειμώνα, ειδικά εάν χρειάστηκε να μείνετε κλεισμένοι κάποια στιγμή στο σπίτι λόγω κάποιας ασθένειας ή ίωσης.

Το feng shui προτείνει να καθαριστεί σχολαστικά το σπίτι σας πριν από τις πασχαλινές διακοπές, αφαιρώντας κάθε κρυμμένη σκόνη, ανανεώνοντας τον αέρα, πλένοντας τα παράθυρα, και γενικά κάνοντας όλες τις ανοιξιάτικες δουλειές που κάνετε κάθε χρόνο για το σπίτι σας. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια φρέσκια ροή της ενέργειας στο σπίτι σας την άνοιξη, και επειδή το Πάσχα συμβολίζει ένα καινούριο ξεκίνημα, ένα καθαρό σπίτι είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, επιλέξτε ένα σχέδιο για το τραπεζομάντιλο του πασχαλιάτικου τραπεζιού σας που περιλαμβάνει το μπλε για την αρμονία και τις νέες αρχές, άσπρο για τη καθαρότητα των σχέσεων στην οικογένειά σας, και το χρυσό για τη δύναμη. Είναι πολύ καλό να έχετε φρέσκα λουλούδια στο δωμάτιο για να συμβολίσετε την αύξηση και την αναγέννηση, και να τα τοποθετήσετε μπροστά από έναν καθρέφτη για να διπλασιάσει συμβολικά τη θετική ενέργειά τους. Μην ξεχάσετε όμως να βεβαιωθείτε ότι ο καθρέφτης δεν βρίσκεται απέναντι από ένα παράθυρο γιατί τότε το θετικό chi θα κατευθυνθεί έξω από το δωμάτιο.

Είναι παράδοση το Πάσχα να φοράμε καινούρια ρούχα, αλλά καλό είναι να αποφύγουμε να φορέσουμε κόκκινο χρώμα στο πασχαλιάτικο γεύμα. Το κόκκινο είναι ένα από τα χρώματα του στοιχείου της φωτιάς στο Feng Shui, και η προσθήκη περισσότερων στοιχείων φωτιάς στον χώρο, όπως το κόκκινο χρώμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένταση και οικογενειακούς καυγάδες, ειδικά με όλο αυτό το έντονο παραδοσιακό ελληνικό πασχαλινό γεύμα, τα κόκκινα αυγά, τον καυτό οβελία, αλλά και τον ζεστό καιρό που φέρνει η άνοιξη.

 

Διαβάστε επίσης