Το Feng Shui στο γραφείο

Το Feng Shui στο γραφείο Το Feng Shui στο γραφείο

Ένας από τους τρόπους βελτίωσης του περιβάλλοντος στο χώρο εργασία μας είναι και η εφαρμογή των αρχών Feng Shui στο χώρο του γραφείου σας. Η πρακτική αυτή δεν βελτιώνει μόνο την αισθητική του χώρου, αλλά επίσης ενισχύει τις θετικές δονήσεις σε ένα δωμάτιο.

Είναι απόλαυση για τους ανθρώπους να είναι σε έναν χώρο όπου η ενέργεια «Τσι» επιτρέπεται να ρέει ελεύθερα. Αν διορθώσετε την έλλειψη ενέργειας στο γραφείο σας θα αισθανθείτε ότι έχετε περισσότερη εγρήγορση, δημιουργικότητα, και αυτοπεποίθηση. Επιπλέον το γραφείο σας θα αποκτήσει μια θετική ατμόσφαιρα.

Το Feng Shui στο γραφείοΠροκειμένου να μειωθεί η αρνητική ενέργεια και να την αντικαταστήσετε με ευεργετικά vibes, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά στη διάρθρωση του γραφείου.

Τα γραφεία – έπιπλα θα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε οι πλάτες των εργαζομένων να είναι αντιμέτωπες με τους τοίχους. Οι τοίχοι ενεργούν σαν υποστήριξη και προστασία, και μπορεί να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της ομάδα σας. Αν κάθεστε κατάφατσα με τον τοίχο, θα βρίσκεστε αντιμέτωποι με τον τοίχο και θα μένετε εκτεθειμένοι σε άλλα άτομα που θα κρύβονται πίσω σας (εκούσια ή ακούσια). Αυτή η κατάσταση θα σας κρατάει σε επιφυλακή και νευρικότητα, ιδιαίτερα όταν είστε συγκεντρωμένοι σε μια δύσκολη εργασία.

Το να είστε αντιμέτωποι με έναν τοίχο περιορίζει επίσης το όραμα και τις πράξεις σας, ως εμπόδιο για την επιτυχία. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σύμβολο για ολόκληρη τη σταδιοδρομία σας, ότι έχετε χτυπήσει σε έναν τοίχο, και δεν υπάρχει πουθενά οδός διαφυγής. Αν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τα έπιπλα του γραφείου σας τότε μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο εικόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες που δείχνουν διαδρομές ή νερά που τρέχουν (ποτάμια, καταρράκτες), είναι ιδιαίτερα χρήσιμες εικόνες. Επιτρέπουν το μυαλό σας να δει το μέλλον που ξετυλίγεται μπροστά σας και σας υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα που σας περιμένουν έξω στον κόσμο, με νέες ευκαιρίες για επιτυχία σε κάθε γωνιά.

Θα πρέπει επίσης να σιγουρευτείτε ότι τα έπιπλα στο γραφείο σας έχουν προσανατολισμό προς την πόρτα, αν είναι δυνατόν. Υπάρχουν κάποιοι feng shui λόγοι για αυτό, όπως η ιδέα ότι εσείς μπορεί να χτυπηθείτε με αρνητική ενέργεια που ονομάζεται «δηλητηριώδη βέλη» εάν η πόρτα είναι πίσω σας. Πρέπει επίσης να είστε αντιμέτωποι με την πόρτα ώστε να μπορείτε να χαιρετήσετε (τόσο κυριολεκτικά όσο και ενεργειακά), τους εισερχόμενους, καθώς θα εισέρχονται. Εάν δουν γυρισμένη την πλάτη σας, θα αισθάνονται ανεπιθύμητοι και ασήμαντοι. Με θέα την πόρτα, είστε έτοιμοι για κάθε νέα ευκαιρία που παρουσιάζεται. Σας σώζει επίσης από το συναίσθημα, ότι κάποιος θα μπορούσε να περπατήσει από δίπλα σας απαρατήρητος. Αντιμετωπίζοντας την πόρτα βρίσκεστε σε θέση ισχύος.

Για να δώσετε πραγματικά στο γραφείο μια ζωντανή και υγιή ενέργεια μπορείτε να προσθέσετε αρκετά φυτά με πλούσιο φύλλωμα. Αυτό θα βοηθήσει και στην εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα, όπως επίσης θα βοηθήσει στην απογείωση της ενέργειας στο δωμάτιο. Όσα περισσότερα φυσικά στοιχεία μπορείτε να φέρετε στο γραφείο, τόσο το καλύτερο, καθώς μειώνουν το στρες και σας κάνουν να αισθάνεστε σταθερότητα και καλύτερη επαφή με τη γη.

Στοιχεία νερού (σιντριβανάκια, κρύσταλλοι) μπορούν επίσης να φέρουν μια αίσθηση ηρεμίας στο γραφείο, που είναι πολύ χρήσιμη και για σας και τους γύρω σας. Ισορροπήστε αυτά τα ειρηνικά στοιχεία με χρωματικές πινελιές από κόκκινο για μια ενεργειακή ώθηση, καφέ ή πράσινο για την προώθηση της ευημερίας, και λευκό για πνευματική διαύγεια.

Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται κόπος για να μεταφερθούν τα στοιχεία της διακόσμησης του Feng Shui και τα οφέλη της στο γραφείο σας. Ξεκινήστε με μερικές μικρές αλλαγές και θα διαπιστώσετε πώς βελτιώνεται η ενέργεια στο γραφείο σας. Η καλύτερη ροή της ενέργειας στο γραφείο, θα είναι δημιουργική για σας και τους γύρω σας.

 

Διαβάστε επίσης