Θωρακίστε τα μαλλιά σας απ’ τον ήλιο

Θωρακίστε τα μαλλιά σας απ' τον ήλιο Θωρακίστε τα μαλλιά σας απ' τον ήλιο

Θωρακίστε τα μαλλιά σας ώστε να βγουν αλώβητα από τη σκληρή επίθεση της ηλιακής ακτινοβολίας, ακολουθώντας απλούς, αλλά βασικούς κανόνες προστασίας.

Η αλήθεια είναι πως η μόνη μέθοδος για την απόλυτη προστασία των μαλλιών σας είναι να φοράτε καπέλο όλη την ημέρα. Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό, θωρακίστε την άμυνα τους χρησιμοποιώντας προϊόντα νέας γενιάς που δεν περιορίζονται μόνο στην παραλία, αφού σας προσφέρουν δυο σημαντικές δυνατότητες: να κάνετε styling χρησιμοποιώντας προϊόντα με αντηλιακό δείκτη και να περιποιηθείτε την τρίχα με συνθέσεις που δρουν επανορθωτικά αποκαθιστώντας τις βλάβες.

Θωρακίστε τα μαλλιά σας απ’ τον ήλιο.Για να τονίσουν πόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία για τα μαλλιά, οι ειδικοί συνηθίζουν να λένε πως αν πρόκειται να τα εκθέσουμε στον ήλιο και δεν έχουμε ειδικό προϊόν είναι προτιμότερο να απλώνουμε κοινό αντηλιακό, παρά να τα αφήνουμε στην τύχη τους (αρκεί μετά να τα λούζουμε πολύ καλά).

Ακτινοβολία
Κι αυτό γιατί η επίδραση της UV  ακτινοβολίας στα μαλλιά είναι πιο ολέθρια από όσο φαίνεται, αφού αυτό που θα καταστραφεί δεν είναι μόνο το χρώμα.

Ο ήλιος καταστρέφει τους συνεκτικούς ιστούς της τρίχας, τη φθείρει, την αφυδατώνει, ενώ μπορεί και να επιδεινώσει την κατάσταση αν υπάρχει πρόβλημα τριχόπτωσης. Επίσης κάνει τα μαλλιά ατίθασα και θαμπά.

Η καταστροφή συνεχίζεται κάθε φορά που χτενίζετε τα μαλλιά σας, καθώς οι ταλαιπωρημένες, αφυδατωμένες και εύθραυστες πλέον τρίχες «σπάνε» με την παραμικρή πίεση στην προσπάθεια σας να τα ξεμπερδέψετε.

Tips
– Όταν είστε στην παραλία, απλώστε αντηλιακό στα μαλλιά κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό και κάθε φορά μετά το χτένισμα
– Αν πρόκειται να περπατήσετε με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, εξερευνώντας μια περιοχή ή κάνοντας επίσκεψη σε έναν αρχαιολογικό χώρο, η καλύτερη προστασία για τα μαλλιά σας είναι ένα αντηλιακό σπρέι με ελαφριά σύνθεση ή ένα αντηλιακό ζελ που θα σας χαρίσει wet look και θα σας κρατήσει καλοχτενισμένες.

 

Διαβάστε επίσης