Feng Shui συμβουλές για την κρεβατοκάμαρα

Feng Shui συμβουλές για την κρεβατοκάμαρα Feng Shui συμβουλές για την κρεβατοκάμαρα

Η επίπλωση και η διαρρύθμιση της κρεβατοκάμαρας μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον ύπνο και την ενέργειά σας. Ας ακολουθήσουμε μερικές συμβουλές feng shui, και ας προσθέσουμε μερικές πινελιές στην κρεβατοκάμαρα για να γίνει πιο άνετη, φιλική και χαλαρωτική.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του feng shui, με την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου μας μπορούμε να πετύχουμε την αύξηση της θετικής ενέργειας, αλλά κι εύνοια στους διάφορους τομείς της ζωής μας. Με τη βοήθεια του feng shui μπορούμε να εξετάσουμε το κάθε κομμάτι του σπιτιού ή και του δωματίου μας, ποιο τομέα της ζωής μας επηρεάζει, κι άρα να κινηθούμε ανάλογα.

Θα σας δώσουμε μερικές μικρές συμβουλές  feng shui και κάποια βασικά σημεία για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας, και την ανάδειξη της θετικής ενέργειας.

Οι αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου, του πορτοκαλί, του κίτρινου, αλλά και των συγγενικών τους χρωμάτων, είναι αυτές που ενδείκνυνται να χρησιμοποιήσετε στους τοίχους του υπνοδωματίου σας.

Χρησιμοποιήστε για τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες κουρτίνες σε ανάλογους τόνους κι αποφύγετε τα στόρια, ώστε το φως να διαχέεται στο χώρο γλυκά και ομοιόμορφα.

Τοποθετήστε το κρεβάτι με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπάει η πλάτη του στο τοίχο. Έτσι θα νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία. Επίσης φροντίστε να ’ναι στη μέση περίπου του τοίχου ώστε να υπάρχει κενό κι από τις δύο του πλευρές. Με αυτόν το τρόπο εσείς κι ο σύντροφός σας θα νιώθετε εξίσου ελεύθεροι κατά τη διάρκεια του ύπνου, αφού κανείς από τους δύο δε θα ’ναι αναγκασμένος να κοιμάται στριμωγμένος στο τοίχο. Αποφύγετε ένα κρεβάτι με μεταλλικά πλαίσια γιατί θα δημιουργήσει «μυστικά βέλη» που είναι φορείς κακής ενέργειας. Προτιμήστε ξύλινο κρεβάτι κι αποφύγετε την τοποθέτησή του με τέτοιο τρόπο ώστε τα πόδια σας να είναι απέναντι από την πόρτα, γιατί σύμφωνα με τις αρχές του feng shui αυτό θα προκαλέσει την αποδυνάμωση του οργανισμού σας και την έλλειψη ενέργειας.

Δεν πρέπει να κοιμηθείτε με το κεφάλι να κοιτάζει προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας επειδή αυτό δημιουργεί ένα συναίσθημα ανησυχίας σχετικά με το ποιος πρόκειται να μπει στο δωμάτιο. Το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται αντικριστά με ένα παράθυρο που δέχεται έντονο φως και θερμότητα. Εάν υπάρχει γραφείο μελέτης, πρέπει να είναι ορθογώνιο, και πρέπει να τοποθετηθεί κόντρα στο τοίχο, με το παράθυρο καλύτερα να είναι στα αριστερά για να εξασφαλίζει τη θέα και επαρκή κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο.

Αποφύγετε ένα καθρέφτη που αντανακλά άμεσα στο κρεβάτι γιατί θα νοιώθετε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καλό θα ήταν, αν υπάρχει καθρέφτης, να απομακρυνθεί από το χώρο.

Αποφύγετε να κρεμάσετε ράφια, ντουλάπια και μικροέπιπλα πάνω από το κρεβάτι και κυρίως στο σημείο που είναι το κεφάλι σας. Δημιουργούν πίεση κι είναι πιθανό να προκαλέσουν πονοκεφάλους και κακή λειτουργία του οργανισμού.

Τοποθετήστε φωτογραφίες που απεικονίζουν εσάς με τον σύντροφό σας σε ευχάριστες στιγμές και γενικά τρυφερές παραστάσεις. Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η αίσθηση της σιγουριάς και της ασφάλειας στη σχέση σας.

Τα φυτά είναι το στοιχείο εκείνο που φέρνει την ανανέωση στον χώρο και που αυξάνει τη θετική του αύρα. Προσφέρουν έτσι ηρεμία, με συνέπεια την αποφυγή των τσακωμών και διαμαχών. Φροντίστε μόνο να μην τα παραμελείτε, ώστε να ’χουν ευχάριστη και υγιή όψη.

Προτιμήστε πλούσια χαλιά και μοκέτες για το πάτωμα, αφού είναι υλικά που εκπέμπουν ηρεμία και χαλάρωση. Αν μπορείτε να επιλέξετε και το υλικό του πατώματος, τότε προτιμήστε το ξύλο.

Αποφύγετε να έχετε πολυέλαιο ακριβώς πάνω από το κρεβάτι, γιατί θα αποτελέσει σημείο πίεσης και άγχους. Επιλέξτε φωτιστικά που θα προσφέρουν στο χώρο απαλό φωτισμό, και κεριά σε οποιαδήποτε μέγεθος, χρώμα κι άρωμα. Έτσι θ’ αποκτήστε μία ήρεμη ατμόσφαιρα που θα γλυκάνει το χώρο και θα τον κάνει πιο ρομαντικό και οικείο.

Προσπαθήστε τα διακοσμητικά αντικείμενα που χρησιμοποιείτε (κορνίζες, κεριά, φυτά, μινιατούρες, κρύσταλλα κι άλλα… ) να ’ναι σε ζεύγη. Με τον τρόπο αυτό θ’ αυξηθεί η αίσθηση της συντροφικότητας και της καλής ενέργειας στις σχέσεις σας. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι πάπιες που ’ναι το σύμβολο της αγάπης, αν τοποθετηθούν στο νοτιοδυτικό σημείο του δωματίου μας, θα ’χουμε εύνοια στον τομέα της αγάπης και της σχέσης μας. Στο κεφαλάρι του κρεβατιού τοποθετήστε ένα πίνακα που απεικονίζει ένα ερωτευμένο ζευγάρι.

Για ν’ αυξήσουμε την ενέργεια του χώρου, μπορούμε να τοποθετήσουμε σε κάποια σημεία κρυστάλλους και κρεμαστά καμπανάκια. Με αυτό το τρόπο το φως κι ο ήχος μεταφέρονται καλύτερα και διαχέονται σε όλο τον χώρο.

 

Διαβάστε επίσης